Голець в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Голець, запечений з лимоном

Голець, запечений з лимоном – вишукане блюдо, яке відзначать для себе цінителі правильного харчування. Ароматна риба доставить масу незабутніх вражень і неперевершене гастрономічне задоволення. Апетитна страва припаде до смаку, якщо ви віддаєте перевагу рибні страви.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У заздалегідь розмороженого гольця розріжте черевце і видаліть нутрощі. Зріжте хвіст і плавники, видаліть зябра. При необхідності відріжте голову. Лимон промийте, поріжте кружечками, а потім навпіл.

Крок 2. Очищену цибулину наріжте кільцями. Підготуйте фольгу для запікання. Викладіть цибульну подушку. Наверх укладіть рибу, приправлену сіллю і спеціями, зверху зробіть надрізи і кожен заповніть лимоном.

Крок 3. Очищений солодкий перець, печериці наріжте скибочками, приправте і складіть на окремий аркуш фольги.

Крок 4. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. Гарненько запечатайте фольгу з овочами і рибою.

Крок 5. Запікайте 20 хвилин. Розгорніть фольгу через час і подрумянивайте ще 10 хвилин.

Крок 6. Ароматні овочі і рибу перекладіть в посуд, якщо хочете, доповніть свіжими овочами. Запрошуйте гостей. Їжте смачно і корисно! Приємного насолоди!