Голець, запечений з лимоном
Голець, запечений з лимоном – вишукане блюдо, яке відзначать для себе цінителі правильного харчування. Ароматна риба доставить масу незабутніх вражень і неперевершене гастрономічне задоволення. Апетитна страва припаде до смаку, якщо ви віддаєте перевагу рибні страви.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Голець – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Печериці – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У заздалегідь розмороженого гольця розріжте черевце і видаліть нутрощі. Зріжте хвіст і плавники, видаліть зябра. При необхідності відріжте голову. Лимон промийте, поріжте кружечками, а потім навпіл.
Крок 2. Очищену цибулину наріжте кільцями. Підготуйте фольгу для запікання. Викладіть цибульну подушку. Наверх укладіть рибу, приправлену сіллю і спеціями, зверху зробіть надрізи і кожен заповніть лимоном.
Крок 3. Очищений солодкий перець, печериці наріжте скибочками, приправте і складіть на окремий аркуш фольги.
Крок 4. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. Гарненько запечатайте фольгу з овочами і рибою.
Крок 5. Запікайте 20 хвилин. Розгорніть фольгу через час і подрумянивайте ще 10 хвилин.
Крок 6. Ароматні овочі і рибу перекладіть в посуд, якщо хочете, доповніть свіжими овочами. Запрошуйте гостей. Їжте смачно і корисно! Приємного насолоди!