Голець в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Соковитий голець, запечена з картоплею

Соковитий голець, запечена з картоплею, готується просто і легко. Звичайні та доступні інгредієнти без труднощів і проблем перетворюються в апетитне блюдо. Без особливих проблем можна приготувати максимально смачний і корисний обід, який обов’язково оцінить вашу родину. Залишиться тільки дочекатися, поки ця краса запечеться.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте голову, хвіст і плавники. Розріжте навпіл. Цибулину обшелушите від верхнього шару. Наріжте півкільцями. Картоплю очистіть економкою, поріжте кружечками.

Крок 2. Підготуйте фольгу для запікання. На фольгу складіть половину риби, попередньо приправивши сіллю і перцем. Укладіть півкільця цибулі і кружечки картоплі, попередньо теж приправивши сіллю і перцем.

Крок 3. Зверху викладіть другу половинку тушки.

Крок 4. Включиті духовку, виставивши 120 градусів. Рибу добре запечатайте у фольгу.

Крок 5. Запікайте приблизно 1 годину.

Крок 6. Розгорніть фольгу через час і перевірте готовність.

Крок 7. Ароматну рибу подавайте до столу. Запрошуйте сім’ю і насолоджуйтеся ніжним частуванням. Приємного насолоди!