Свиняча печінка в сметані з цибулею на сковороді – 4 рецепти з покроковими фото

Перевірений спосіб зберегти свинячу печінку м’якою і ніжною – це загасити її в сметані з цибулею. Таке блюдо припаде до смаку навіть тим, хто не дуже любить печінку. Пропонуємо на ваш вибір чотири різних способу приготування печінки в сметані.

Свиняча печінка в сметанному соусі з цибулею на сковороді

Ніжна і ароматна свиняча печінка в сметанному соусі, приготувати яку не складе праці. Якщо ви переживаєте за м’якість печінки після приготування на сковороді – цей рецепт для вас.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свиняча печінка 600 гр.
  • Сметана 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода-1 склянка

Процес приготування:

  1. Як приготувати свинячу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Знімаємо з печінки плівки, видаляємо прожилки і ретельно промиваємо. Ріжемо його на шматочки середнього розміру і складаємо в друшляк. Кип’ятимо воду і ошпарюємо печінку, щоб зберегти таким чином м’якість.
  2. на сковороду Наливаємо трохи олії і розігріваємо, потім накладаємо на неї печінка, солимо і кілька хвилин смажимо на сильному вогні.
  3. Поки свиняча печінка обсмажується, очищаємо і нарізаємо півкільцями цибулю.
  4. Перевертаємо печінка на інший бік і знову ж посипаємо невеликою кількістю солі.
  5. Кладемо цибулю в сковороду.
  6. Перемішуємо печінку з цибулею і ще кілька хвилин обсмажуємо.
  7. Перчимо за смаком і додаємо сметану.
  8. Заливаємо печінка склянкою води, гарненько перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім накриваємо сковороду кришкою і залишаємо печінка гаситися на повільному вогні до готовності.
  9. Наша свиняча печінка готова до подачі на стіл, приємного апетиту!