Свиняча печінка в сметані з цибулею на сковороді – 4 рецепти з покроковими фото

Перевірений спосіб зберегти свинячу печінку м’якою і ніжною – це загасити її в сметані з цибулею. Таке блюдо припаде до смаку навіть тим, хто не дуже любить печінку. Пропонуємо на ваш вибір чотири різних способу приготування печінки в сметані.

Свиняча печінка в сметанному соусі з цибулею на сковороді

Ніжна і ароматна свиняча печінка в сметанному соусі, приготувати яку не складе праці. Якщо ви переживаєте за м’якість печінки після приготування на сковороді – цей рецепт для вас.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свиняча печінка 600 гр.
  • Сметана 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода-1 склянка

Процес приготування:

  1. Як приготувати свинячу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Знімаємо з печінки плівки, видаляємо прожилки і ретельно промиваємо. Ріжемо його на шматочки середнього розміру і складаємо в друшляк. Кип’ятимо воду і ошпарюємо печінку, щоб зберегти таким чином м’якість.
  2. на сковороду Наливаємо трохи олії і розігріваємо, потім накладаємо на неї печінка, солимо і кілька хвилин смажимо на сильному вогні.
  3. Поки свиняча печінка обсмажується, очищаємо і нарізаємо півкільцями цибулю.
  4. Перевертаємо печінка на інший бік і знову ж посипаємо невеликою кількістю солі.
  5. Кладемо цибулю в сковороду.
  6. Перемішуємо печінку з цибулею і ще кілька хвилин обсмажуємо.
  7. Перчимо за смаком і додаємо сметану.
  8. Заливаємо печінка склянкою води, гарненько перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім накриваємо сковороду кришкою і залишаємо печінка гаситися на повільному вогні до готовності.
  9. Наша свиняча печінка готова до подачі на стіл, приємного апетиту!

Соковита свиняча печінка тушкована в сметані з цибулею і морквою

Досить просте, але від того не менш смачне блюдо, до якого ідеально підійде будь-який гарнір. Печінка після гасіння в сметані дуже м’яка, соковита і точно прикрасить будь-який стіл.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – ½ склянки

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти. Печінку промиваємо, витримуємо близько години в прохолодній воді й обсушуємо. Ріжемо його на шматочки.

2. Наливаємо масло на сковороду і розігріваємо. Накладаємо на сковороду печінку, обсипаємо її сіллю і перцем і смажимо з обох боків до рум’янцю.

3. В цей час очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками.

4. Морква також чистимо і натираємо на крупній тертці.

5. До обсмаженої печінки додаємо нарізані овочі і перемішуємо. Залишаємо смажитися на кілька хвилин, до появи у цибулі золотистого кольору.

6. Накладаємо на сковороду сметану.

7. Заливаємо в сковороду воду, ретельно все перемішуємо. Коли рідина закипить, накриваємо сковороду і тушкуємо печінка на слабкому вогні.

8. Готову печінку подаємо в гарячому вигляді з гарніром на вибір. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну свиняча печінка в сметані з цибулею і грибами?

Простий і швидкий рецепт свинячої печінки з шампіньйонами в сметані. Це дуже смачне і корисне блюдо, особливо виділяється за рахунок додавання черемші, яка надає печінки пікантності та гостроти.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 5.

Склад:

  • Печінка свиняча – 400 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 150 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Черемша – 10 гр.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Промиваємо свинячу печінку і нарізаємо шматочками шириною 1 см. Кожен такий шматочок обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту сковороду.

2. Обсмажуємо печінку і викладаємо на тарілку.

3. Цибулю з часником очищаємо, миємо й нарізаємо, а потім викладаємо на сковороду.

4. Промиваємо печериці і нарізаємо пластинками. Додаємо до часнику з цибулею.

5. Обсмажуємо всі інгредієнти протягом 15 хвилин, потім додаємо сметану і борошно. Солимо і перчимо, перемішуємо і тушкуємо близько 6 хвилин.

6. Додаємо на сковороду печінку і перемішуємо. Тушкуємо все разом приблизно 5 хвилин.

7. Готову свинячу печінку подаємо зі сметанним соусом і посипаємо черемшею. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт свинячої печінки в підливі з борошна, сметани та цибулі

Приготувати вдома справжній делікатес досить просто: для цього вам всього лише знадобиться свиняча печінка, борошно і сметана. Печінка виходить дуже ніжною в сметанно-борошняні підливі і прекрасно підійде до ваших улюблених гарнірів.

Час готування: 60 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Печінку промиваємо під проточною водою, очистити від жилок і плівки. Нарізаємо середніми шматочками.

3. Очищаємо цибулю нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо на середньому вогні на 20 грамах вершкового масла до золотистого кольору.

4. На що залишився вершковому маслі обсмажуємо печінку до тих пір, поки вона не «блідий».

5. Додаємо до печінки цибулю і сметану. Заливаємо все водою і залишаємо гаситися під кришкою протягом 15 хвилин.

6. Борошно обсмажуємо до золотистого кольору на сухій сковороді і додаємо її до печінки. Продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще приблизно 3 хвилини.

7. Солимо за смаком і перемішуємо. Знімаємо сковороду з вогню і перед подачею даємо печінки постояти під кришкою ще 10 хвилин. Приємного апетиту!