Картопляні деруни з фаршем на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Картопляні деруни з фаршем на сковороді – дуже апетитне і ситне блюдо. Варіант готування на сковорідці вважається білоруським. Для отримання по-справжньому смачних дерунів вибирається картопля з м’якоттю жовтих відтінків, інші сорти не підходять, фарш береться з будь-якого м’яса. За всіма рецептами деруни для повноцінного обіду чи вечері готуються просто і швидко.

Класичні картопляні деруни з м’ясним фаршем

Деруни з картоплі з м’ясним фаршем – кулінарний символ Білорусі, і багато років блюдо залишається найвідомішим. Деруни готуються нескладно, відрізняються особливим насиченим смаком і ситністю. Картопля для них береться з жовтою м’якоттю і будь-яким способом натирається, а фарш підходить будь. Смажимо деруни на сковорідці.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 900 гр.
  • Фарш мясний 350 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Сік лимонний ½ ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Картопляні деруни з фаршем на сковороді готуються дуже легко. Підготуйте продукти в зазначеному у рецептурі кількості. Картопля для дерунів очистіть і добре промийте холодною водою.
  2. Очищений картопля подрібніть на середній тертці. До натертому картоплі додайте пів чайної ложки соку лимона і перемішайте. Тоді маса збереже світлий колір.
  3. Перекладіть натертий картоплю в друшляк, щоб частина рідини скла.
  4. У м’ясний фарш насипте сіль зі спеціями і додайте дрібно нарізану цибулину з подрібненим зубком часнику. Потім фарш з цими добавками добре перемішайте.
  5. Далі фарш розділіть на окремі заготовки.
  6. З картопляного соку злийте рідину і крохмаль з дна перекладіть до натертої маси. Додайте сіль, яйце і ложкою перемішайте. Потім руками з цієї маси сформуйте акуратні деруни, помістивши всередину заготовки з фаршу. Сформовані деруни кладіть на паперовий рушник, щоб воно забрало зайву рідину.
  7. У сковорідці розігрійте рослинне масло. Обсмажте в ньому деруни до рум’яного кольору з обох сторін спочатку на великому вогні, а потім доведіть до повної готовності на маленькому вогні і під прикритою кришкою.
  8. Готові деруни зі сковорідки перекладіть також на паперовий рушник для видалення зайвої олії.
  9. Потім покладіть в порційні тарілки, додайте зелень і подайте до столу. Приємного апетиту!

Картопляні деруни з курячим фаршем на сковороді

Варіант картопляних драніков з курячим фаршем буде у вас більш дієтичним і бюджетним. Їх відрізняє ніжність і м’якість, що добре підходить для дитячого харчування. Технологія приготування не відрізняється від звичайних драніков. Фарш робиться з грудки курки, і смажать деруни на сковорідці.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Картопля – 600 гр.
  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сік лимона – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готуємо всі інгредієнти для цієї страви згідно з рецептурою, щоб все було під рукою. Картоплю очищаємо і промиваємо холодною водою. Подрібнюємо цибулину і зубки часнику. Курячу грудку перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо блендером.

Крок 2. Натертий картоплю перемішуємо з соком лимона, щоб маса не потемніла, а потім відкидаємо на дрібне сито для видалення рідини. Залишки крохмалю від картопляного соку повертаємо до картоплі.

Крок 3. Курячий фарш перекладаємо до натертому картоплі, розбиваємо яйце, сиплемо за своїм смаком сіль і трохи спецій, додаємо подрібнену цибулю і часник і все добре вимішуємо.

Крок 4. У сковорідці розігріваємо рослинне масло. За допомогою столової ложки порційно кладемо приготовану масу в розігріте масло, формуючи невеликі деруни товщиною не більше 1,5 см. Обсмажуємо на середньому вогні і під прикритою кришкою, до рум’яної скоринки на одній стороні.

Крок 5. Потім акуратно перевертаємо деруни на іншу сторону і смажимо до готовності.

Крок 6. Приготовлені деруни перекладаємо зі сковорідки на паперовий рушник для видалення зайвої олії і потім подаємо до столу на порційних тарілках, доповнивши їх зеленню і сметаною. Приємного апетиту!

Дуже смачні деруни з фаршем та сиром

Додавання сиру до картопляним дерунам з фаршем, додасть страві нові смакові нотки. Сир або кладуть начинку, або запікають деруни в духовці – під сирною скоринкою. У цьому рецепті вам пропонується не менш смачний варіант – змішати тертий картопля з фаршем та сиром. Смажимо деруни на сковорідці. Позитивно позначаться на смак драніков спеції і свіжа зелень.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Фарш – 200 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очистити і промити під холодною водою картоплю. Куряче м’ясо подрібнити у фарш будь-яким способом. Очистити цибулину.

Крок 2. Очищену картоплю натерти на дрібній або середній тертці разом з цибулиною. Окремо натерти шматочок твердого сиру. Ці натерті інгредієнти покласти в глибокий посуд, додати до них куряче яйце, по одній столовій ложці сметани та борошна, посолити і поперчити за смаком.Крок 3. Ложкою, ці інгредієнти добре перемішати до однорідного стану.

Крок 4. У сковорідці розігріти рослинне масло. Замішане тісто викладати в гаряче масло столовою ложкою, формуючи невеликі деруни. Обсмажити їх на середньому вогні до рум’яної хрусткої скоринки з обох сторін.

Крок 5. З обсмажених драніков серветкою видалити зайве масло.

Крок 6. Перекласти деруни на блюдо і подати до столу, доповнивши їх овочами і сметаною. Приємного апетиту!

Ледачі деруни з фаршем і картоплею упереміш

«Ліниві» деруни готуються швидше класичних, адже їх не потрібно формувати з начинкою і довго обсмажувати, щоб фарш всередині не залишився сирим. Цей рецепт виручить вас, коли часу на приготування домашньої їжі недостатньо, а нагодувати сім’ю треба смачно і ситно. Все просто: змішуємо тертий картопля з будь-яким фаршем у будь-якій пропорції і відразу смажимо деруни.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Фарш – 600 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте у вказаній в рецепті кількості, продукти для дерунів, з розрахунком потрібної кількості порцій. Картопля очистіть від шкірки і промийте під холодною водою. Очистіть від лушпиння дві цибулини.

Крок 2. Очищену картоплю подрібнити на крупній тертці змішати з цибулею, тоді він не потемніє.

Крок 3. До натертому картоплі перекладіть м’ясний фарш, розбийте два яйця, насипте сіль зі спеціями для м’яса і ложкою добре ці інгредієнти перемішайте.

Крок 4. Змішану масу ложкою викладайте на сковорідку з розігрітим рослинному маслом, формуючи невеликі деруни товщиною до 1 див. Обсмажте на середньому вогні до хрусткої золотистої скоринки з обох сторін.

Крок 5. «Ліниві» деруни з фаршем подайте до столу гарячими. Приємного апетиту!

Деруни на крупній тертці з фаршем

Деруни, або млинці з тертої картоплі з фаршем – кращий варіант страви з цих продуктів. Картопля подрібнюємо на крупній тертці, що набагато легше, ніж на дрібній, так і смак виходить інший. Готуємо такі деруни в духовці і під сирною скоринкою, щоб картопля розпарився і блюдо вийшло ніжним і нежирним.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Картопля – 10 шт.
  • Фарш – 450 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В окремому посуді добре вимішуємо м’ясний фарш з подрібненою цибулею, одним яйцем, сіллю і чорним перцем.

Крок 2. З фаршу мокрими руками формуємо невеликі котлети з розрахунку 2 штуки на порцію.

Крок 3. На великій тертці натираємо очищений і промитий картоплю. Картопляну масу трохи віджимаємо для видалення соку і кладемо в миску.

Крок 4. Додаємо до неї подрібнену другу цибулину, яйце, по ложці борошна з майонезом, паприку і сіль з перцем. Потім картопляну масу з цими інгредієнтами добре перемішуємо.

Крок 5. Застеляємо деко або форму для випічки, змащену маслом папером або фольгою. З тертої картоплі формуємо невеликі круглі деруни і розкладаємо їх на деко на невеликій відстані один від одного.

Крок 6. Поверх кожної заготовки кладемо сформовані з фаршу котлети. Їх покриваємо невеликою кількістю залишилася картопляної маси і зверху посипаємо натертим сиром. Запікаємо деруни в духовці, розігрітій до 190°С, протягом півгодини. Готову страву подаємо до столу гарячим, доповнивши його овочевим салатом. Приємного апетиту!

Як приготувати деруни з фаршем і грибами?

Звичні деруни з фаршем можна оновити, додавши до них будь-які гриби, адже ці інгредієнти добре дружать між собою і створюють нові відтінки смаку. Готуємо деруни способом з начинкою упереміш, що швидше і простіше традиційного. Це смачне і соковите блюдо подається до столу тільки свіжоприготований і гарячим.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Картопля – 5 шт.
  • Фарш – 150 гр.
  • Печериці – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Сік лимона – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте в зазначеному у рецептурі кількості всі продукти для цієї страви. Картоплю почистіть, добре промийте і подрібніть на дрібній або середній тертці. Додайте до тертому картоплі подрібнену цибулю.Крок 2. Печериці почистіть, промийте, дрібно наріжте і обсмажте в розігрітому маслі без додавання солі.

Крок 3. Потім обсмажені гриби перекладіть натертому до картоплі і видавіть набагато лимонного соку, щоб картопля не потемнів. Цю масу посоліть, поперчіть і ложкою перемішайте.

Крок 4. Потім до неї перекладіть м’ясний фарш, розбийте одне яйце і перемішайте ще раз і до однорідного стану.

Крок 5. Картопляна маса не повинна бути рідкою, що залежить від сорту картоплі, тому до неї можна додати трохи борошна або замість яйця тільки жовток.Крок 6. Розігрійте в сковороді олію. Ложкою викладайте в масло замішане тісто, формуючи невеликі деруни.

Крок 7. Обсмажуйте деруни не невеликому вогні до рум’яного кольору з обох боків.

Крок 8. З приготованих драніков серветкою приберіть зайве масло, перекладіть їх на порційні тарілки, красиво декоруйте і подайте до столу. Приємного апетиту!