Картопляні деруни з фаршем на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Картопляні деруни з фаршем на сковороді – дуже апетитне і ситне блюдо. Варіант готування на сковорідці вважається білоруським. Для отримання по-справжньому смачних дерунів вибирається картопля з м’якоттю жовтих відтінків, інші сорти не підходять, фарш береться з будь-якого м’яса. За всіма рецептами деруни для повноцінного обіду чи вечері готуються просто і швидко.

Класичні картопляні деруни з м’ясним фаршем

Деруни з картоплі з м’ясним фаршем – кулінарний символ Білорусі, і багато років блюдо залишається найвідомішим. Деруни готуються нескладно, відрізняються особливим насиченим смаком і ситністю. Картопля для них береться з жовтою м’якоттю і будь-яким способом натирається, а фарш підходить будь. Смажимо деруни на сковорідці.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 900 гр.
  • Фарш мясний 350 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Сік лимонний ½ ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Картопляні деруни з фаршем на сковороді готуються дуже легко. Підготуйте продукти в зазначеному у рецептурі кількості. Картопля для дерунів очистіть і добре промийте холодною водою.
  2. Очищений картопля подрібніть на середній тертці. До натертому картоплі додайте пів чайної ложки соку лимона і перемішайте. Тоді маса збереже світлий колір.
  3. Перекладіть натертий картоплю в друшляк, щоб частина рідини скла.
  4. У м’ясний фарш насипте сіль зі спеціями і додайте дрібно нарізану цибулину з подрібненим зубком часнику. Потім фарш з цими добавками добре перемішайте.
  5. Далі фарш розділіть на окремі заготовки.
  6. З картопляного соку злийте рідину і крохмаль з дна перекладіть до натертої маси. Додайте сіль, яйце і ложкою перемішайте. Потім руками з цієї маси сформуйте акуратні деруни, помістивши всередину заготовки з фаршу. Сформовані деруни кладіть на паперовий рушник, щоб воно забрало зайву рідину.
  7. У сковорідці розігрійте рослинне масло. Обсмажте в ньому деруни до рум’яного кольору з обох сторін спочатку на великому вогні, а потім доведіть до повної готовності на маленькому вогні і під прикритою кришкою.
  8. Готові деруни зі сковорідки перекладіть також на паперовий рушник для видалення зайвої олії.
  9. Потім покладіть в порційні тарілки, додайте зелень і подайте до столу. Приємного апетиту!