Дуже смачні деруни з фаршем та сиром
Додавання сиру до картопляним дерунам з фаршем, додасть страві нові смакові нотки. Сир або кладуть начинку, або запікають деруни в духовці – під сирною скоринкою. У цьому рецепті вам пропонується не менш смачний варіант – змішати тертий картопля з фаршем та сиром. Смажимо деруни на сковорідці. Позитивно позначаться на смак драніков спеції і свіжа зелень.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Картопля – 8 шт.
- Фарш – 200 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очистити і промити під холодною водою картоплю. Куряче м’ясо подрібнити у фарш будь-яким способом. Очистити цибулину.
Крок 2. Очищену картоплю натерти на дрібній або середній тертці разом з цибулиною. Окремо натерти шматочок твердого сиру. Ці натерті інгредієнти покласти в глибокий посуд, додати до них куряче яйце, по одній столовій ложці сметани та борошна, посолити і поперчити за смаком.Крок 3. Ложкою, ці інгредієнти добре перемішати до однорідного стану.
Крок 4. У сковорідці розігріти рослинне масло. Замішане тісто викладати в гаряче масло столовою ложкою, формуючи невеликі деруни. Обсмажити їх на середньому вогні до рум’яної хрусткої скоринки з обох сторін.
Крок 5. З обсмажених драніков серветкою видалити зайве масло.
Крок 6. Перекласти деруни на блюдо і подати до столу, доповнивши їх овочами і сметаною. Приємного апетиту!