Картопляні деруни з фаршем на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Дуже смачні деруни з фаршем та сиром

Додавання сиру до картопляним дерунам з фаршем, додасть страві нові смакові нотки. Сир або кладуть начинку, або запікають деруни в духовці – під сирною скоринкою. У цьому рецепті вам пропонується не менш смачний варіант – змішати тертий картопля з фаршем та сиром. Смажимо деруни на сковорідці. Позитивно позначаться на смак драніков спеції і свіжа зелень.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Фарш – 200 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очистити і промити під холодною водою картоплю. Куряче м’ясо подрібнити у фарш будь-яким способом. Очистити цибулину.

Крок 2. Очищену картоплю натерти на дрібній або середній тертці разом з цибулиною. Окремо натерти шматочок твердого сиру. Ці натерті інгредієнти покласти в глибокий посуд, додати до них куряче яйце, по одній столовій ложці сметани та борошна, посолити і поперчити за смаком.Крок 3. Ложкою, ці інгредієнти добре перемішати до однорідного стану.

Крок 4. У сковорідці розігріти рослинне масло. Замішане тісто викладати в гаряче масло столовою ложкою, формуючи невеликі деруни. Обсмажити їх на середньому вогні до рум’яної хрусткої скоринки з обох сторін.

Крок 5. З обсмажених драніков серветкою видалити зайве масло.

Крок 6. Перекласти деруни на блюдо і подати до столу, доповнивши їх овочами і сметаною. Приємного апетиту!