Картопля з куркою в рукаві
Картопля з куркою в рукаві – універсальне блюдо, яке, незважаючи на свою доступність, може прикрасити навіть святкове застілля. Коли картопля запікається разом з курячим м’ясом, то він виходить дуже смачним, м’яким, від нього неможливо відірватися.
Час готування – 2-2,5 ч.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Курка – 0,8 кг
- Сіль поварена – за смаком.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Краще всього для запікання підійдуть курячі гомілки і крильця. М’ясо помийте під краном і промокніть його паперовими полотенчиками.
Крок 2. Перекладіть куряче м’ясо в об’ємну миску, додайте сіль, каррі, коріандр і паприку. Потім влийте столову ложку рослинного масла і добре перемішайте м’ясо руками, щоб воно рівномірно покрилося спеціями. Якщо у вас достатньо часу, то залиште м’ясо в холодильнику на годину для маринування.
Крок 3. Картоплю і ріпчасту цибулю очистіть, помийте проточною водою. Бульби картоплі наріжте часточками, а головку цибулі – півкільцями.
Крок 4. Нарізані овочі перекладіть в миску, посоліть їх і приправте меленими спеціями. Додайте олію і перемішайте овочі.
Крок 5. Один край рукава закріпіть. Спочатку викладіть в нього картоплю і цибулю. Поверх картоплі і цибулі покласти куряче м’ясо. Закріпіть другий край рукава і покладіть його на деко.
Крок 6. Запікайте картоплю і курку в духовці при 200 градусах протягом 1-1,5 годин.
Крок 7. Готовий запечена картопля з куркою викладіть на загальне блюдо і посипте рубаною зеленню. Приємного апетиту!