Картопля в рукаві в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Кролик з картоплею, запечена в рукаві

Кролик з картоплею, запечена в рукаві, може стати вашим улюбленим сімейним стравою. М’ясо кролика дуже смачне, хоч і відноситься до дієтичних продуктів. Добре, якщо у вас вийде купити не заморожене м’ясо, а охолоджену тушку, тоді страва буде ніжним, соковитим і дивовижно смачним.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Тушка кролика – 0,4 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль поварена дрібна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджену тушку кролика обмийте і розділіть на кілька порційних шматків. Натріть м’ясо сіллю і меленим перцем.

Крок 2. Одну велику або пару невеликих головок ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння, і наріжте дрібними кубиками. Перекладіть подрібнену цибулю в миску до м’яса кролика.

Крок 3. Картоплю очистіть, добре промийте під краном і наріжте великими кубиками або часточками, як більше подобається.

Крок 4. Картопля відправте в миску до інших інгредієнтів. Туди ж покладіть розламаний на кілька частин сушений лавровий лист.

Крок 5. Влийте в миску рослинне масло і добре перемішайте продукти.

Крок 6. Викладіть вміст миски в рукав для запікання, щільно зав’яжіть його краю.

Крок 7. Надішліть заготовку в духовку, розігріту до 200 градусів, на 1 годину.

Крок 8. Акуратно розріжте рукав і викладіть на блюдо загальну тарілку. Запечений кролик і картопля виходять дуже смачними, подавати їх можна на обід і вечерю. Приємного апетиту!