Кролик з картоплею, запечена в рукаві
Кролик з картоплею, запечена в рукаві, може стати вашим улюбленим сімейним стравою. М’ясо кролика дуже смачне, хоч і відноситься до дієтичних продуктів. Добре, якщо у вас вийде купити не заморожене м’ясо, а охолоджену тушку, тоді страва буде ніжним, соковитим і дивовижно смачним.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Тушка кролика – 0,4 кг
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль поварена дрібна – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Охолоджену тушку кролика обмийте і розділіть на кілька порційних шматків. Натріть м’ясо сіллю і меленим перцем.
Крок 2. Одну велику або пару невеликих головок ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння, і наріжте дрібними кубиками. Перекладіть подрібнену цибулю в миску до м’яса кролика.
Крок 3. Картоплю очистіть, добре промийте під краном і наріжте великими кубиками або часточками, як більше подобається.
Крок 4. Картопля відправте в миску до інших інгредієнтів. Туди ж покладіть розламаний на кілька частин сушений лавровий лист.
Крок 5. Влийте в миску рослинне масло і добре перемішайте продукти.
Крок 6. Викладіть вміст миски в рукав для запікання, щільно зав’яжіть його краю.
Крок 7. Надішліть заготовку в духовку, розігріту до 200 градусів, на 1 годину.
Крок 8. Акуратно розріжте рукав і викладіть на блюдо загальну тарілку. Запечений кролик і картопля виходять дуже смачними, подавати їх можна на обід і вечерю. Приємного апетиту!