Картопля в рукаві в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля по-селянськи в рукаві

Картопля по-селянськи в рукаві готується дуже швидко, її люблять їсти як самостійне блюдо з соусами і зеленню. А також подають в якості доповнення до м’ясних страв і нарезкам. Найголовніше тут підібрати правильні спеції.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Часник – 8-10 зуб.
  • Чилі стручкової – 0,5 шт.
  • Масло рослинне без запаху – 40-50 мл
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для рецепту вам буде потрібно картопля, спеції і рукав для запікання. Краще всього брати молоду картоплю.

Крок 2. Бульби картоплі добре вимийте під проточною водою. Наріжте його великими часточками приблизно одного розміру.

Крок 3. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. Якщо вони дуже великі, то розріжте їх на кілька частин. Половинку стручка чилі наріжте кільцями.

Крок 4. Нарізану картоплю перекладіть в об’ємну ємність. Щедро посипте його сіллю, меленим чорним перцем і паприкою. Додайте до нього зубчики часнику і кільця пекучого перцю чилі. Влийте олію і перемішайте вміст миски.

Крок 5. Заздалегідь увімкніть духовку і встановіть температуру до 200 градусів. В рукав для запікання викладіть підготовлений картопля, добре закріпіть його краю і покладіть на деко.

Крок 6. Запікайте картоплю в духовці протягом 30-40 хвилин.

Крок 7. Після цього розріжте рукав і дайте картоплі підрум’янитися ще протягом 10-15 хвилин.

Крок 8. Запашний, рум’яний картопля по-селянськи подавайте в гарячому вигляді з соусами по своєму смаку. Приємного апетиту!