Плов в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Плов в духовці – це простий і достатньо «швидкий» обід або вечерю, який допоможе вам смачно і ситно нагодувати всіх домочадців, не проводячи біля плити весь свій вільний час. Завдяки спільній термічній обробці інгредієнтів, м’ясо, овочі та крупа максимально просочують і насичують один одного своїм соком, ароматом і смаком. Таке комплексне страву можна подавати до столу зі свіжим овочевим салатом або просто щедро присипати рубаною зеленню для ефектності. Для готування чудово підійде скляна тара, гусятниця або звичайний рукав для запікання.

Плов у рукаві для запікання в духовці

Плов у рукаві для запікання в духовці – це простий і швидкий варіант приготування, з яким впорається навіть початківець кулінар. Адже від нього буде потрібно лише нарізати інгредієнти, укласти їх в рукав і перемішати, а все інше зробить сучасна піч!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Рис білий 1 ст. (250 мл)
  • Свинина 400 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Приправи 1 ст. л.
  • Цибуля сушений, за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода 1.5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати плов в духовці? Перед початком готування чистимо шкірку і лушпиння з овочів і промиваємо під струменем води разом зі свинячої м’якоттю.
  2. Морквину та цибулину нарізаємо півкільцями.
  3. На розігрітому маслі обсмажуємо морквяну нарізку близько 5-7 хвилин.
  4. Прибираємо яскравий овоч в тарілку і приступаємо до пассеровке цибулі близько 3-5 хвилин.
  5. У ємність з високими бортами викладаємо промитий рис і овочі.
  6. Додаємо очищені зубки часнику.
  7. Довільними шматочками м’ясо ріжемо.
  8. протягом 10 хвилин обсмажуємо свинину, присипаємо її спеціями для плову.
  9. Підрум’янені шматочки відправляємо до інших компонентів.
  10. Приправляємо основний склад сушеним цибулею (за бажанням), сіллю і меленим перцем – перемішуємо.
  11. Рукав зав’язуємо з одного боку і викладаємо підготовлені продукти, заливаємо водою.
  12. Щільно зав’язуємо другий край, поміщаємо пакет на деко і ставимо в духову шафу на 70 хвилин при 170 градусах.
  13. Через зазначений час, рукав надрізаємо і перевіряємо крупу на готовність. У разі якщо рис залишився трохи твердим додаємо трохи окропу і ставимо страву в вимкнену, але гарячу духовку ще на 10-15 хвилин.
  14. Ароматна страва сервіруємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!