Стручкова квасоля – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Стручкова квасоля — це чудовий овоч, який підходить для простих страв, а також страв складніше. Із стручкової квасолі виходять дивовижні салати і закуски, перші і другі страви, приготування яких знають не тільки досвідчені кулінари, але і освоять початківці господині. Страви підходять для повсякденного вживання і для особливих подій.

Смажена стручкова квасоля на сковороді

Смажену стручкову квасолю на сковороді приготує навіть підліток. На весь процес піде менше 10 хвилин. Страву подають як гарнір до птиці, риби або м’яса. Для тих, хто стежить за своїм харчуванням – це відмінний варіант для повноцінного прийому їжі.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Квасоля стручкова за смаком
  • Сік лимонний ½ шт.
  • Часник за смаком
  • Перець чилі за бажанням
  • Масло вершкове для смаження
  • Сіль за смаком
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Стручкова квасоля на сковороді готується дуже просто. Готуємо складові для простого і смачної страви.
  2. квасоля Заморожена перед використанням не вимагає попереднього розморожування. Вскипятив літр води, кладемо квасолю на півхвилини. Свіжу квасолю – на 1 хвилину.
  3. Зливаємо квасоля через сито.
  4. Очищений часник тонко нарізаємо.
  5. Розжаривши сковорідку з вершковим маслом, обсмажуємо часник буквально хвилину.
  6. Додаємо стручкову квасолю і обсмажуємо 1 хвилину.
  7. Солимо і поливаємо лимонним соком. При бажанні приправляємо перцем чилі – меленим або свіжим.
  8. Сервіруємо частування. Приємного апетиту!