Стручкова квасоля – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Стручкова квасоля — це чудовий овоч, який підходить для простих страв, а також страв складніше. Із стручкової квасолі виходять дивовижні салати і закуски, перші і другі страви, приготування яких знають не тільки досвідчені кулінари, але і освоять початківці господині. Страви підходять для повсякденного вживання і для особливих подій.

Смажена стручкова квасоля на сковороді

Смажену стручкову квасолю на сковороді приготує навіть підліток. На весь процес піде менше 10 хвилин. Страву подають як гарнір до птиці, риби або м’яса. Для тих, хто стежить за своїм харчуванням – це відмінний варіант для повноцінного прийому їжі.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Квасоля стручкова за смаком
  • Сік лимонний ½ шт.
  • Часник за смаком
  • Перець чилі за бажанням
  • Масло вершкове для смаження
  • Сіль за смаком
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Стручкова квасоля на сковороді готується дуже просто. Готуємо складові для простого і смачної страви.
  2. квасоля Заморожена перед використанням не вимагає попереднього розморожування. Вскипятив літр води, кладемо квасолю на півхвилини. Свіжу квасолю – на 1 хвилину.
  3. Зливаємо квасоля через сито.
  4. Очищений часник тонко нарізаємо.
  5. Розжаривши сковорідку з вершковим маслом, обсмажуємо часник буквально хвилину.
  6. Додаємо стручкову квасолю і обсмажуємо 1 хвилину.
  7. Солимо і поливаємо лимонним соком. При бажанні приправляємо перцем чилі – меленим або свіжим.
  8. Сервіруємо частування. Приємного апетиту!

Спаржева квасоля з яйцями на сковороді

Спаржева квасоля з яйцями на сковороді – рецепт, який чудово підійде для поживного сніданку або легкого вечері. Готується квасоля просто. Процес освоїть навіть початківець кулінар. Бюджетне збалансоване частування чудово насичує і не залишає тяжкості.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Стручкова квасоля – 250 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши продукти, починаємо основний процес. Квасоля може бути свіжої або замороженої. Свіжа вимагає більш тривалого варіння. Заморожена – перед заморожуванням бланшируется, тому готується швидше.

Крок 2. У окріп закидаємо квасоля і проварюємо 3-4 хвилини. Потім зливаємо квасолю на сито і поміщаємо в крижану воду. Коли квасоля охолоне, відкидаємо на сито.

Крок 3. Очищаємо цибулю і часник подрібнюємо овочі зручним способом. Розігрів на сковороді рослинне масло, вивантажуємо нарізку і пасеруємо до красивого відтінку.

Крок 4. Розбивши яйця, розмішуємо віночком до однорідності.

Крок 5. До обсмаженою овочам перекладаємо квасоля і заливаємо яйцями.

Крок 6. Озброївшись лопаткою, при постійному перемішуванні обсмажуємо масу, щоб вийшло щось типу скрэмбла. Приправляємо спеціями за смаком.

Крок 7. Подаємо блюдо і подаємо на сніданок або вечерю.

Крок 8. Виходить ситно і дуже апетитно! Страву можна доповнити чимось м’ясним або рибним на розсуд, але це не обов’язково. Приємного апетиту!

Як приготувати заморожену стручкову квасолю на сковороді

Як приготувати заморожену стручкову квасолю на сковороді – питання, який займе своє рішення не більше 20 хвилин. Блюдо виходить ситним і не вимагає ніяких доповнень. Стручкова квасоля чудово гармонує як з м’ясними, так і рибними стравами. Принцип приготування замороженої і свіжої квасолі практично не відрізняється.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Стручкова квасоля заморожена – 250 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Вода – 50 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Прованські трави – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. У сковорідку з рослинним маслом висипаємо заморожену квасолю. Розміщуємо на середній температурі. При бажанні квасолю можна попередньо обдати окропом, щоб змити полій і прискорити процес готування.

Крок 3. При частому помішуванні, готуємо овочі 3-4 хвилини.

Крок 4. Присмачую сметаною і вливаємо воду. Сметану беремо будь-якої жирності. В крайньому випадку, можна взагалі обійтися без неї, протушив овочі у воді, або замінити натуральним йогуртом. Розмішавши, приправляємо спеціями і подрібненим часником. Можна взяти гранульовану спецію. Прованські трави можна не додавати.

Крок 5. Перемішавши і прикривши сковорідку, підсмажуємо на температурі нижче середнього 10 хвилин. Для рівномірного готування не забуваємо помішувати.

Крок 6. Коли квасоля приготується і соус загусне, розкладаємо по порціях смачне частування. Можна доповнити смаженою або відварною яйцем і сосисками. Таке блюдо підійде для ситного сніданку.

Крок 7. Пробуємо прості домашні шедеври. При необхідності доповнюємо куркою, смаженої на грилі або стейком риби. Цей варіант ідеальний для повноцінного прийому їжі для тих, хто контролює харчування, стежить за споживанням калорій і своєю формою. Приємного апетиту!

Салат із стручкової квасолі з куркою

Салат із стручкової квасолі з куркою являє собою чудове частування. Яскрава закуска виходить живильної і виглядає по-святковому. Вершкова заправка надає салату насичений смак. Страва готується просто, незважаючи на велику кількість інгредієнтів у складі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Склад:

  • Стручкова квасоля – 200 гр.
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Авокадо – 160 гр.
  • Болгарський перець – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 250 гр.
  • Помідори черрі – 200 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 3-4 щіпки.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Перець гострий червоний – ⅓ шт.
  • Цибуля червоний – 70 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кунжутне насіння – 1-2 ч. л.
  • Вода – 500 мл

Для заправки:

  • Сир вершковий – 80 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Часник – 1-2 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і споліскують інші овочі.

Крок 2. Довівши до закипання півлітра води і підсолюємо, опускаємо в неї стручкову квасолю на 5-6 хвилин.

Крок 3. Проціджуємо квасоля і обдаємо холодною водою.

Крок 4. Куряче філе тонко нарізаємо.

Крок 5. Приправляємо птицю сіллю, паприкою і меленим перцем.

Крок 6. Прогріваємо на сковороді рослинне масло і викладаємо курку.

Крок 7. Швидко обсмажуємо її, щоб зберегти соковитість і не пересушити.

Крок 8. Охолоджуємо, виклавши на тарілку.

Крок 9. Охолоджену птицю ріжемо соломкою.

Крок 10. Червону цибулину тонко нарізаємо, перець нарізаємо соломкою, попередньо звільнивши від серцевини і насіння.

Крок 11. Вимиті помідори черрі ділимо навпіл. Очищений авокадо ріжемо на сегменти.

Крок 12. Очистивши часник, дрібно трьом. Пекучий перець звільняємо від насіння і подрібнюємо.

Крок 13. В піалі змішуємо подрібнений часник, майонез і вершковий сир. Готуємо Заправку на свій розсуд. Можна просто заправити сметаною або натуральний йогурт змішати з зернистою гірчицею. Деяким досить оливкової олії і лимонного соку.

Крок 14. У глибоку миску кладемо нарізані компоненти, засипаємо консервовану кукурудзу і зварену квасолю.

Крок 15. Обережно перемішавши, солимо. Охолоджуємо півгодини.

Крок 16. Сервіруємо порційно.

Крок 17. Посипаємо кунжутом. Приємного апетиту!

Салат із стручкової квасолі з грибами

Салат із стручкової квасолі з грибами виходить ситним, а готується зовсім не складно. Закуска замінить повноцінний прийом їжі. Якщо є відварне м’ясо, то процес складання салату займе менше часу. Поживне частування виглядає привабливо і доречно для будь-якого заходу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стручкова квасоля заморожена – 180 гр.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 90 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Помістивши на плиту каструлю, варимо куряче філе. Не забуваємо підсолити воду. Весь процес займе близько півгодини. Остуджуємо птицю в гарячому бульйоні.

Крок 3. Після повного охолодження дістаємо курку.

Крок 4. Окремо кип’ятимо півлітра води, підсолюємо і вивантажуємо в неї стручкову квасолю. Кип’ятимо не більше 3-х хвилин.

Крок 5. Зливаємо через друшляк і обдаємо холодною водою. Даємо стекти і повністю охолонути.

Крок 6. Готуємо гриби промиваємо, обсушуємо, чистимо шкірку. Ріжемо зручним способом.

Крок 7. Очищений цибулю тонко нарізаємо.

Крок 8. На розпеченому рослинному маслі підрум’янюємо цибулю та печериці.

Крок 9. Не забуваємо помішувати. Після чого охолодити.

Крок 10. Крупно натираємо сир.

Крок 11. Курку ріжемо кубиками або ділимо на волокна.

Крок 12. У глибоку миску вивантажуємо обжарку, квасоля, курку і сир.

Крок 13. Приправляємо перцем і сіллю. Присмачую майонезом.

Крок 14. Добре розмішуємо.

Крок 15. Викладаємо на блюдо.

Крок 16. Декоруємо зеленню і подаємо ситну закуску. Приємного апетиту!

Суп із зеленої стручкової квасолі

Суп із зеленої стручкової квасолі – максимально простий у виконанні варіант для обіду. Готується суп легко і швидко. Багате перше блюдо добре насичує, а копчена курка наповнює блюдо незвичайним ароматом. Щоб зробити суп легше, можна не класти макарони.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Стручкова квасоля – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Макарони дрібні – 70 гр.
  • Томатна паста/соус/кетчуп – 3 ст. л.
  • Філе куряче копчене – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Кабачки – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік сушений – щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. У посуд для варіння наливаємо воду і розміщуємо на плиті. Включаємо нагрівання і кип’ятимо.

Крок 3. Очистивши цибулю, рубаємо його півкільцями.

Крок 4. Квасоля нарізаємо дрібніші. Можна використовувати свіжу або заморожену. Свіжу квасолю звільняємо від хвостиків і ділимо стручки на частини.

Крок 5. Вимитий кабачок нарізаємо брусками.

Крок 6. Розжаривши сковороду з рослинним маслом, припускаємо цибулю до прозорості.

Крок 7. До золотистої цибулі вивантажуємо квасоля і кабачок. Обсмажуємо пару хвилин. Солимо і перчимо.

Крок 8. Копчену курку ріжемо довільно. Копчене виріб додасть апетитний аромат.

Крок 9. Додаємо до овочевої обжарке, і тушкуємо разом, помішуючи.

Крок 10. У киплячу воду в каструлю вивантажуємо томатну пасту. Замість пасти можна взяти соус або кетчуп. Додаємо сушений базилік і солимо.

Крок 11. Кладемо макаронні вироби і смаження. Збалансувавши смак спеціями, доводимо до готовності 5 хвилин.

Крок 12. Розливаємо частування по тарілках і презентуємо близьким. Приємного апетиту!

Курка зі стручковою квасолею в духовці

Курка зі стручковою квасолею в духовці – відмінний варіант ситного страви для зожников і тих, хто стежить за своєю фігурою. Щоб знизити калорійність страви, можна використовувати сир і сметану зниженої жирності. Частування виходить соковитим всередині тягнеться з скоринкою зовні.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стручкова квасоля – 500 гр.
  • Філе куряче – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Звільнивши цибуля від лушпиння, споліскуємо його і тонко нарізаємо.

Крок 2. Філе нарізаємо середнім кубиком. Замість філе можна взяти м’якоть стегна. Тоді страва буде соковитіше і калорійніше.

Крок 3. У вогнетривку ємність кладемо цибульну нарізку, розкладаємо птицю.

Крок 4. Поскоблив і промивши моркву нарізаємо коренеплід брусками.

Крок 5. Закидаємо до курки.

Крок 6. Додаємо заморожену квасолю.

Крок 7. Солимо і перчимо, посипаємо рубаним часником (або беремо гранульовану спецію). Можна приправити іншими прянощами.

Крок 8. Розподіляємо сметану. Сметану при необхідності замінюємо майонезом, натуральним йогуртом або сирним соусом.

Крок 9. Обережно розмішуємо вміст. Всі компоненти повинні “подружитися”.

Крок 10. Запечатавши фольгою в декілька шарів, тушкуємо півгодини при 180 градусах.

Крок 11. Крупно натираємо сир. Або використовуємо вже нарізаний скибочками.

Крок 12. Через півгодини знімаємо фольгу і засипаємо тертим сиром.

Крок 13. Повертаємо на 15 хвилин підрум’янитися.

Крок 14. Подаємо страву на порції. Приємного апетиту!

Лобіо з стручкової квасолі

Лобіо з стручкової квасолі виходить ситним, незважаючи на відсутність у складі м’ясних виробів. Процес приготування максимально простий і ідеально підходить зайнятим людям. Волоські горіхи надають частування неповторну родзинку. Ситна страва підходить всім, хто обмежив споживання м’ясних продуктів.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Стручкова квасоля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кінза – 10 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Горіхи волоські – 70 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Помідори – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти. Овочі добре промиваємо й обсушуємо.

Крок 2. З квасолі обрубаем хвостики і жорсткі частини, а стручки розрізаємо на зручні частини.

Крок 3. Вскипятив підсолену воду, висипаємо квасоля і проварюємо 5 хвилин. Проціджуємо рідина, 50 мл відвару залишаємо.

Крок 4. Обдаємо окропом чисті томати і чистимо шкірку. Ріжемо плоди кубиками.

Крок 5. Очистивши цибулю подрібнюємо кубиками.

Крок 6. На прогрітому рослинному маслі підрум’янюємо цибулю.

Крок 7. До цибулі кладемо томати і квасоля. Вливаємо рідина. Солимо і перчимо. Тушкуємо 5 хвилин.

Крок 8. Очищаємо часник і дрібно рубаємо. Промивши кінзу, подрібнюємо. Рубаємо волоські горіхи, попередньо перебравши від перегородок і шкаралупи. Пробуємо ядра, щоб не попалися прогірклі або відвологлі екземпляри.

Крок 9. Присмачую рубаними компонентами. При бажанні можна додати більше різноманітної зелені.

Крок 10. Розмішати і прикривши, тушкуємо 3 хвилини. Все робиться швидко, щоб зберегти цілісність компонентів і привабливий зовнішній вигляд страви.

Крок 11. Сервіруємо лобіо і сідаємо обідати. Страва підходить для будь-якого прийому їжі. Ідеально як в гарячому, так і в охолодженому стані. Ситно і без шкоди для фігури. Приємного апетиту!

Стручкова квасоля з м’ясом на сковороді

Стручкова квасоля з м’ясом на сковороді являє собою ситне блюдо, яке ідеально підходить для обіду. Замість свинячої грудинки можна використовувати пісне м’ясо. Тоді страву можна подати до вечері, щоб не обтяжувати травлення. Блюдо виходить мега апетитним і недорогим.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стручкова квасоля – 300-400 гр.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кунжут – для прикраси.
  • Томатна паста/соус/кетчуп – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Свинина грудинка – 250-300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину нарізаємо не дуже дрібними шматками. Склавши в глибоку посуд, присипаємо перцем і присмачую соєвим соусом. Грунтовно розмішуємо. Очистивши моркву нарізаємо її брусочками. Очищаємо цибулю і часник. Рубаємо цибулю півкільцями, часник – кубиками.

Крок 2. Обсмажуємо грудинку до апетитного золотистого відтінку. Якщо важлива калорійність страви, грудинку можна замінити більш пісної частиною.

Крок 3. Перекладаємо овочеву нарізку.

Крок 5. Готуємо все разом 5 хвилин, швидко обсмажуючи. Не забуваємо перемішувати.

Крок 6. Далі кладемо стручкову квасолю і присмачую томатною пастою (соусом або кетчупом). Добре розмішати і збавивши температуру до середнього значення, тушкуємо 5 хвилин.

Крок 7. При необхідності доливаємо трохи води, щоб утворилася апетитна підлива. Накривши сковороду кришкою, тушкуємо 15 хвилин.

Крок 8. Подаємо з улюбленими крупами або без нічого. Приємного апетиту!

Стручкова квасоля в соєвому соусі на сковороді

Стручкова квасоля в соєвому соусі на сковороді – прекрасний варіант для смачної і ситної вечері. Легке у виконанні частування зможе осилити навіть початківець кулінар. Для ароматної частування застосовують як заморожену квасолю, так і свіжу.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стручкова квасоля заморожена – 400 гр.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Насіння гірчиці – 1 ч. л.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Кунжут – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Звільняємо від лушпиння часник.

Крок 2. У киплячу воду опускаємо заморожений продукт. Варимо 5 хвилин, проціджуємо, відкидаючи на сито. Даємо стекти рідини.

Крок 3. У гарячу сковороду з рослинним маслом висипаємо квасоля. При великій температурі пасеруємо 5 хвилин.

Крок 4. Приправляємо насінням кунжуту і гірчиці.

Крок 5. Готуємо 2 хвилини.

Крок 6. Розчавивши пресом часник, відправляємо до квасолі. Можна використовувати суху спецію та інші прянощі за розсуд. Швидко припускаємо при постійному помішуванні.

Крок 7. Поливаємо соєвим соусом. Головне не переборщити, щоб не зіпсувати смак страви. Тушкуємо не більше 3-х хвилин. Страва не повинна втратити презентабельний зовнішній вигляд і свою хрусткость, тому потрібна швидка термічна обробка.

Крок 8. Сервіруємо порційно. При бажанні доповнюємо м’ясом або рибою. Відмінний варіант ситного і смачного прийому їжі для тих, хто дотримується правильне харчування. Приємного апетиту!