Цвітна капуста в клярі на сковороді – 10 рецептів з покроковими фото

Цвітна капуста в клярі на сковороді – апетитне і оригінальне рішення для вашого столу. Така капуста вийде соковитою і порадує хрусткою скоринкою. Подавайте частування як самостійне блюдо або як гарнір до м’яса або риби. Порадуйте себе і близьких за допомогою наших перевірених рецептів з покроковим описом процесу.

Цвітна капуста в клярі з хрусткою скоринкою на сковороді

Коли приходить сезон цвітної капусти, господині починають активно шукати різні рецепти приготування страв з цього овоча. Цвітна капуста в клярі – відмінне рішення! Блюдо виходить хрустким і апетитним. Воно приверне увагу всієї родини з першого погляду, нікого не залишивши байдужим! Просто смакота!

Інгредієнти на
5 порц.

  • Капуста цвітна 1 кг
  • Сіль 1 ч. л.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Борошно пшеничне 5 ст. л.
  • Вода ½ ст
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати цвітну капусту в клярі на сковороді? Підготуємо кольорову капусту – її необхідно промити, обсушити і розділити на суцвіття середнього розміру.
  2. У підходить за розміром ємності збийте яйця, додавши до них сіль і чорний мелений перець. Після цього додайте до отриманого воду і пшеничне борошно. Все перемішайте віночком до однорідності.
  3. У ємність з кляром помістіть суцвіття цвітної капусти, обваляйте їх в клярі з усіх боків.
  4. На помірний вогонь поставте сковороду, влийте в неї рослинне масло. Після нагрівання відправте в гаряче масло цвітну капусту.
  5. За готовність однієї сторони капусту необхідно перевернути і обсмажити другу сторону. Щоб кляр вийшов максимально хрустким, під час приготування сковороду кришкою накривати не треба.
  6. Кольорова капуста з хрусткою скоринкою готова! Подавайте страву до столу як гарнір або закуску.

Приємного вам апетиту!

Цвітна капуста в клярі з сиром на сковороді

Таке блюдо сподобається всім любителям цвітної капусти! Приготувати його нескладно – потрібно зробити сирний кляр і обсмажити в ньому суцвіття цвітної капусти. Капуста виходить ароматною і дуже смачною. Подавати до столу готову страву можна і в гарячому, і в охолодженому вигляді – буде смачно в будь-якому разі!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 700 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Цвітну капусту слід промити і розібрати на невеликі суцвіття.

2. У каструлю налийте воду, поставте на вогонь. Після закипання додайте у воду сіль, слідом відправте туди капусту. Проварити протягом 5-7 хвилин.

3. По готовності, потім відкиньте цвітну капусту на друшляк, щоб позбутися від зайвої рідини.

4. Готуємо кляр. У глибоку миску вбийте яйця.

5. Потім всипте до яєць пшеничне борошно і сіль за смаком, все ретельно перемішайте.

6. Твердий сир необхідно натерти на дрібній тертці, потім всипати отримане в ємність до решти інгредієнтів. Після перемішування кляр з сиром буде готовий.

7. Порційно обваляйте все суцвіття цвітної капусти в приготованому клярі.

8. У сковороду з розігрітою рослинною олією викладаємо капусту, обсмажуємо її з двох боків до рум’яності. Аналогічним чином приготуйте в клярі все суцвіття.

9. Цвітна капуста в клярі з сиром готова до вживання!

Приємного вам апетиту!

Заморожена цвітна капуста в клярі

Цвітна капуста є корисною, володіє ніжним і приємним смаком. Для приготування смачних страв часто використовують заморожену цвітну капусту. Один з варіантів – приготувати її в клярі. Багато часу цей процес не займе. А в результаті виходить смачний гарнір і апетитна закуска.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна заморожена – 1 кг
  • Яйце – 2-3 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. З морозильної камери дістаньте цвітну капусту. Опустіть пакет з замороженої капустою на півгодини в теплу воду.

2. Приготуємо тісто для цвітної капусти. У глибоку миску викладаємо пшеничне борошно і сметану, вбиваємо яйця і додаємо сіль.

3. Всі інгредієнти необхідно ретельно збити віночком, щоб отримати однорідну масу. Залишаємо тісто на 10 хвилин в стороні.

4. Через півгодини дістаємо пакет з капустою з води, розкриваємо його. Кожне суцвіття капусти мачає в приготованому клярі і викладаємо в сковороду з гарячим маслом.

5. Коли одна сторона капусти придбає золотисту скоринку, переверніть суцвіття і обсмажте другу сторону.

6. Заморожена цвітна капуста в клярі готова!

Приємного вам апетиту!

Дієтичний рецепт цвітної капусти в клярі ПП

Цвітна капуста – відмінний продукт для раціону людей, які дотримуються принципів правильного харчування. Її можна смачно приготувати в клярі не тільки в духовці, але і на сковороді. Даний рецепт описує простий спосіб приготування смачного і апетитного страви із цвітної капусти. Пробуйте!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Хлібці – 80 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Йогурт натуральний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Після ретельного промивання цвітну капусту розділите на суцвіття. Покладіть їх у каструлю з підсоленою водою, варіть протягом 5 хвилин.

2. У мисці збиваємо яйця, приправляємо їх чорним меленим перцем і сіллю.

3. Потім додаємо в яєчну суміш натуральний йогурт, все перемішуємо.

4. Хлібці необхідно подрібнити будь-яким зручним способом (кавомолкою, блендером і т. д.).

5. Натираємо на дрібній тертці твердий сир, додаємо його до приготовленої паніровці. Присипаємо дані інгредієнти паприкою, все перемішуємо.

6. Суцвіття цвітної капусти спочатку помістіть в миску з яєчною сумішшю, потім в ємність з паніровкою і сиром.

7. Змастіть сковороду мінімальною кількістю рослинної олії, зробити це можна силіконової пензликом. На розігріту сковороду викладаємо цвітну капусту в клярі, обсмажуємо на помірному вогні з двох сторін до готовності. Для приготування цієї страви можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям, в такому випадку використовувати рослинне масло немає необхідності.

8. ПП цвітна капуста готова! Щоб видалити надлишки масла, готову страву можна викласти на паперові рушники. Після цього дії цвітну капусту в клярі можна подавати до столу.

Приємного вам апетиту!

Як посмажити цвітну капусту в клярі в сухарях?

Приготувати смачне блюдо – кольорову капусту в клярі в сухарях – зможе навіть початківець кулінар. Рецепт дуже простий, для приготування цієї страви багато часу не потрібно. Хрустка скоринка, отримана завдяки використанню панірувальних сухарів, з першої проби підкорить кожного!

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Цвітну капусту розберіть на суцвіття, попередньо промивши овоч.

2. У каструлі необхідно закип’ятити воду, посолити її. Потім поміщаємо туди суцвіття капусти, відварюємо їх 5-7 хвилин на помірному вогні.

3. Після варіння відкидаємо цвітну капусту на друшляк – піде зайва рідина і капуста обсохне.

4. Збиваємо яйця з сіллю. Потім кожне суцвіття в яєчному клярі.

5. В окрему ємність додаємо панірувальні сухарі. Після обмакувания в клярі цвітну капусту необхідно обваляти в сухарях.

6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, з двох сторін обсмажуємо цвітну капусту до рум’яної скоринки.

7. Цвітна капуста в клярі в сухарях готова!

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт кольоровий капуста в клярі у фритюрі

Цвітна капуста в клярі, смажений у фритюрі, виходить хрусткою і дуже смачною. Така закуска зможе порадувати близьких і здивувати гостей! Навіть ті, хто не їсть цвітну капусту, не зможуть встояти перед таким апетитним стравою. Простота приготування і ніжний смак готового блюда – головні переваги даного рецепту.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло рослинне – 500 мл

Процес приготування:

1. На самому початку слід підготувати цвітну капусту промити її, обсушити, розібрати на суцвіття.

2. У каструлю з водою, додаємо сіль (1 ч. л.), викладаємо туди ж суцвіття капусти. Відварюємо їх приблизно 5-7 хвилин.

3. У глибокій ємності змішуємо яйця, пшеничне борошно, кефір кімнатної температури і сіль (1 ч. л.). Кляр готовий.

4. У каструлю наливаємо необхідну кількість рослинного масла, ставимо на вогонь. Коли масло почне потріскувати, можна починати безпосередньо приготування. Опускаємо в киплячу олію цвітну капусту в клярі, смажимо її до золотистої скоринки. Готуємо капусту порційно, щоб не допустити злипання суцвіть.

5. По готовності дістаємо капусту з олії за допомогою шумівки. Викладаємо готову закуску на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло.

6. Цвітна капуста в клярі у фритюрі готова!

Приємного вам апетиту!

Як приготувати цвітну капусту у пісному клярі?

Перед вами рецепт приготування цвітна капуста у пісному клярі. Блюдо виходить соковитим, з цікавим смаком. Такий варіант гарніру або закуски буде особливо актуальний в піст. З’їдається дане блюдо за один раз, всі будуть просити подвійну порцію! Смачно і просто!

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці змішайте всі сухі інгредієнти – борошно пшеничне, картопляний крохмаль, сіль, чорний мелений перець, прованські трави. За бажанням можна використовувати будь-які спеції.

2. Далі влийте до сухих компонентів воду.

3. Все ретельно перемішайте, щоб кляр вийшов однорідним.

4. Цвітну капусту промийте, потім розділіть на суцвіття невеликого розміру.

5. Помістіть капусту в киплячу підсолену воду, варіть не більше 5-7 хвилин.

6. Відварену цвітну капусту відкиньте на друшляк.

7. Кожне суцвіття необхідно вмочити в приготованому пісному клярі.

8. Після цього відправляємо капусту в клярі в попередньо розігріту сковороду. Обсмажуємо цвітну капусту на рослинній олії до готовності – повинна утворитися рум’яна кірочка.

9. Цвітна капуста у пісному клярі готова!

Приємного вам апетиту!

Рецепт приготування кольорової капусти в клярі зі сметаною

Кляр зі сметаною відмінно підійде для цвітної капусти. Такий варіант приготування сподобається навіть дітям, адже страва виходить соковитим і одночасно хрустким. Подавати до столу цвітну капусту в клярі зі сметаною можна і як окрему страву і як гарнір. У холодному вигляді дане блюдо стане відмінною закускою.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Цвітну капусту промийте, обріжте листя. Помістіть капусту в каструлю з водою, поставте на вогонь. Проваріть овоч протягом 2-4 хвилин після закипання. Мета цієї дії – розм’якшення капусти.

2. У підходящої ємності змішайте пшеничне борошно, сметану, яйце, чорний мелений перець і сіль. Перемішайте дані інгредієнти до однорідності.

3. В отриманий кляр зі сметаною влийте невелику кількість води.

4. Капусту після варіння необхідно остудити, потім розділити на суцвіття.

5. Кожне суцвіття слід вмочити в кляр з усіх боків.

6. Відразу ж обсмажуємо капусту в клярі на розігрітій сковороді з рослинним маслом. Готову страву буде мати золотистий колір і рум’яну скоринку. Цвітна капуста в клярі зі сметаною готова до вживання!

Приємного вам апетиту!

Цвітна капуста в клярі з майонезом на сковороді

Дана технологія приготування кольорової капусти в клярі дозволяє отримати апетитне, соковите блюдо з цікавим смаком. Після першої проби просто неможливо відірватися від страви! Гарячі суцвіття капусти в хрусткої золотистої скоринки чудово доповнять будь-яке м’ясне або рибне блюдо.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Капусту промити і просушити.

2. Далі розділіть овоч на суцвіття середнього розміру.

3. Відваріть підготовлену цвітну капусту в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин після закипання.

4. Для приготування кляра з’єднайте в одній ємності яйце, пшеничне борошно, майонез і сіль.

5. Перемішайте всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса.

6. Суцвіття цвітної капусти помістіть в ємність з кляром.

7. Все перемішайте, щоб капуста повністю покрилася кляром.

8. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Потім відправте в гаряче масло капусту в клярі, обсмажуйте до рум’яного кольору.

9. Цвітна капуста в клярі з майонезом готова!

Приємного вам апетиту!

Дуже смачна цвітна капуста в яєчному клярі

Цвітна капуста в яєчному клярі – відмінний варіант страви для літнього меню. Для приготування капусти в клярі по даному рецепту знадобиться мінімум інгредієнтів, основні з яких – цвітна капуста та яйця. Приготувати таке просте і смачне блюдо зможе кожен!

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Основний інгредієнт – цвітну капусту промити, розділити на суцвіття невеликого розміру. Після цього помістіть підготовлений овоч в каструлю з киплячою водою, проваріть протягом 5 хвилин.

2. Після варіння відкиньте капусту на сито або друшляк.

3. В окрему ємність вбийте яйця, додайте до них сіль, чорний мелений перець і інші спеції за смаком.

4. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.

5. Кожне суцвіття цвітної капусти опустіть у яєчний кляр.

6. У сковороді нагрійте рослинну олію, потім починайте обсмажувати на ньому цвітну капусту в клярі.

7. Після обсмажування одного боку капусту слід перевернути і підрум’янити другу сторону.

8. Смачне і апетитне блюдо – кольорова капуста в яєчному клярі – готово!

Приємного вам апетиту!