Баклажани як гриби на зиму – 7 кращих рецептів з покроковими фото

Баклажани як гриби на зиму — неймовірно смачна заготовка. Не у кожного з нас є гроші на купівлю грибів або час на їх складання, а ось поласувати смачними грибочками взимку любить практично кожен. Пропонуємо вам підбірку з рецептів приготування консервованих баклажанів, які на смак часом не відрізняються від грибів і є прекрасною їм заміною.

Баклажани як гриби без стерилізації на зиму — кращий рецепт

Простий і досить швидкий варіант приготування баклажанів на зиму. Баклажани виходять щільними, ароматними і дуже апетитними і дійсно дуже сильно нагадують за смаком, мариновані гриби.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Баклажан 3 шт.
  • Оцет столовий 9% 100 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити баклажани як гриби на зиму? Промиті овочі нарізаємо кубиками, солимо і залишаємо на 40 хвилин, після чого гарненько промиваємо їх.
  2. Баклажани заливаємо водою, солимо і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, проварюємо їх ще близько 15 хвилин до м’якості. Додаємо оцет і через хвилину знімаємо баклажани з вогню.
  3. Викладаємо на дно простерилізованій банки дрібно нарізану зелень, перець і лавровий лист.
  4. Потім викладаємо в банку баклажани і заливаємо їх гарячим розсолом, в якому вони варилися.
  5. Закочує банку, перевертаємо її і закутуємо ковдрою. Залишаємо баклажани при кімнатній температурі до повного охолодження.
  6. Готові баклажани зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!