Компот з полуниці на зиму – 10 рецептів в банку на 3 літри з покроковими фото

Компот з полуниці на зиму — дуже смачна і проста заготовка. Щоб приготувати полуничний компот, необхідно додавати більш щільні ягоди і залишати невеликі плоди цілими, а великі розрізати навпіл або на чотири частини. Заливати полуницю краще окропом: вона не розвариться і залишиться цілою.

Компот з полуниці на зиму в банку на 3 літри

Для того, щоб полуничний компот надовго зберіг свою свіжість, ягоди повинні бути цілими, без гнилі. Кількість цукру можна збільшувати, якщо в сім’ї є ласуни.

Інгредієнти на
3 л.

  • Полуниця 450 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Лимонна кислота 6 гр.
  • Вода 2.8 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з полуниці на зиму на 3 літрову банку? Перебираємо ягоди: відкидаємо незрілі і зіпсовані. Промиваємо холодною водою кілька разів. Наостанок залишаємо полуницю у воді, щоб піщинки і бруд опустилися на дно.
  2. Прибираємо плодоніжки. Вибираємо ягоди найбільшою щільності, щоб вони залишилися цілими в компоті. Бажано, щоб вони були невеликого розміру. Якщо ягоди великі, розрізаємо їх на шматочки середнього розміру.
  3. Ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо до кипіння.
  4. Стерилізуємо банку: чистимо содою і промиваємо водою. Викладаємо полуницю на дно банки і заливаємо крутим окропом повністю. Наполягаємо пару хвилин під кришкою.
  5. На вільну каструлю ставимо дрібне сито і проціджуємо компот. В полуничну рідина насипаємо цукор і лимонну кислоту. Перемішуємо.
  6. Відправляємо ягоди назад у банку і заливаємо сиропом. В окрему каструлю набираємо воду. На дно каструлі кладуть рушник і ставимо банку. На плиті доводимо воду в каструлі до кипіння.
  7. Накриваємо банку кришкою і кип’ятимо полуничний компот на зиму ще 15 хвилин. Зменшуємо вогонь.
  8. Щільно закриваємо кришку і перевертаємо банку дном вгору. Закутуємо пледом і даємо охолонути. З часом компот з полуниці набуде гарний насичений колір.

Приємного апетиту!