Страви з помідорів – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з помідорів – це соковиті і дуже ароматні страви, яке приємно здивують вас своєю різноманітністю. З цих круглих червоних плодів можна приготувати що завгодно, починаючи від холодних або гарячих супів, закінчуючи вишуканими закусками. Томати – це універсальний продукт, який чудово поєднується з найрізноманітнішими компонентами, наприклад, з м’ясом або птахом, з сиром або майонезом. Таким чином, прочитавши цю збірку, ви обов’язково оберете щось для себе.

Томатний суп з свіжих помідорів

Томатний суп з свіжих помідорів, приготований з додаванням овочів, як червоний болгарський перець, ріпчасту цибулю і часник – це страва з неймовірно насиченим смаком і ароматом. Орегано чудово поєднується з овочами, а для подачі рекомендуємо вам використовувати нут або сухарики.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Помідори 1 кг
  • Перець болгарський 400 гр. (червоний і очищений)
  • Цибуля ріпчаста 80 гр.
  • Часник 4 зуб.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Орегано 2 щіпки
  • Вода 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Солодкі перці розрізаємо навпіл і видаляємо плодоніжки, білі перегородки і насіння. Нарізаємо досить великими сегментами.
  2. Соковиті помідори розрізаємо на 4-6 часточок, залежно від розміру.
  3. Цибуля «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
  4. Плоский лист устеляємо листом пекарської папери і розкладаємо мікс з овочів. Поливаємо оливковою олією і приправляємо орегано, цільними і неочищеними зубцями часнику, меленим перцем і сіллю.
  5. Запікаємо близько 30-40 хвилин при 180 градусах.
  6. Розм’якшені компоненти разом з соком викладаємо в чашу блендера (часник чистимо і викладаємо до інших складових).
  7. Перебиваємо до гладкої і однорідної консистенції.
  8. Отриману масу перетираємо через сито з дрібними отворами.
  9. Овочеве пюре перелити в сотейник і розбавляємо водою, домагаючись бажаної консистенції. Доводимо до кипіння на середньому полум’я і тушкуємо 1-2 хвилини.
  10. До столу подаємо в гарячому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!