Страви з помідорів – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Гаспачо з помідорів

Гаспачо з помідорів являє собою холодний овочевий суп, який чудово підходить для обіду в спекотний день. Таке перше блюдо надовго наситить вас, бо він багатий клітковиною і вуглеводами. Якщо ви любите овочі і все, що з ними пов’язано, то цей рецепт для вас!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Помідори – 500 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Листя базиліка – 10 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Батон білий – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори промиваємо, видаляємо місце кріплення плодоніжки і надрізаємо хрест-навхрест, занурюємо в окріп на 30-40 секунд, потім переміщуємо плоди в холодну воду і знімаємо шкірку. Розрізаємо на 4 частини і позбавляємося від насіння.

Крок 2. Окремо один від одного дрібно нарізаємо зелень.

Крок 3. Промитий огірок чистимо і ріжемо навпіл: одну частину довільно подрібнюємо, а другу залишаємо для декору.

Крок 4. Викладаємо в чашу блендера томати, базилік, часник і половину огірка, також вливаємо оцет і оливкове масло. Приправляємо сіллю і чорним перцем.

Крок 5. Компоненти перебиваємо до однорідності і якщо маса на ваш погляд густовата, то допускається додавання невеликої кількості холодної води.

Крок 6. Суп перелити в ємність, закриваємо кришкою і ставимо в холод на 120 хвилин.

Крок 7. Паралельно зрізаємо скоринки хліба і нарізаємо м’якоть кубиками.

Крок 8. Обсмажуємо батон на сухій сковороді до рум’яності.

Крок 9. Розливаємо гаспачо по тарілках і прикрашаємо сухариками, петрушкою і дрібно нарізаним огірком – дегустуємо. Приємного апетиту!