Гаспачо з помідорів
Гаспачо з помідорів являє собою холодний овочевий суп, який чудово підходить для обіду в спекотний день. Таке перше блюдо надовго наситить вас, бо він багатий клітковиною і вуглеводами. Якщо ви любите овочі і все, що з ними пов’язано, то цей рецепт для вас!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Помідори – 500 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Петрушка – 4 гілочки.
- Часник – 2 зуб.
- Листя базиліка – 10 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Оцет винний – 1 ст. л.
- Батон білий – 40 гр.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промиваємо, видаляємо місце кріплення плодоніжки і надрізаємо хрест-навхрест, занурюємо в окріп на 30-40 секунд, потім переміщуємо плоди в холодну воду і знімаємо шкірку. Розрізаємо на 4 частини і позбавляємося від насіння.
Крок 2. Окремо один від одного дрібно нарізаємо зелень.
Крок 3. Промитий огірок чистимо і ріжемо навпіл: одну частину довільно подрібнюємо, а другу залишаємо для декору.
Крок 4. Викладаємо в чашу блендера томати, базилік, часник і половину огірка, також вливаємо оцет і оливкове масло. Приправляємо сіллю і чорним перцем.
Крок 5. Компоненти перебиваємо до однорідності і якщо маса на ваш погляд густовата, то допускається додавання невеликої кількості холодної води.
Крок 6. Суп перелити в ємність, закриваємо кришкою і ставимо в холод на 120 хвилин.
Крок 7. Паралельно зрізаємо скоринки хліба і нарізаємо м’якоть кубиками.
Крок 8. Обсмажуємо батон на сухій сковороді до рум’яності.
Крок 9. Розливаємо гаспачо по тарілках і прикрашаємо сухариками, петрушкою і дрібно нарізаним огірком – дегустуємо. Приємного апетиту!