Страви з помідорів – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Томатний сік з помідорів в домашніх умовах

Томатний сік з помідорів в домашніх умовах настільки просто приготувати, що спробувавши лише раз, ви назавжди забудете про те, щоб купувати пакетований напій у магазинах. Для приготування нам буде потрібно всього лише три компоненти: самі томати, а також сіль і ваші улюблені приправи.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Помідори – 3 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу промиваємо банку з содою, стерилізуємо, також в обов’язковому порядку кип’ятимо кришки.

Крок 2. Промиті помідори надрізаємо біля основи хрест-навхрест, заливаємо окропом на пару хвилин і після, обполіскуємо прохолодною водою.

Крок 3. Легкими рухами руки видаляємо шкірку, м’якоть викладаємо в чашу кухонного комбайна або блендера – подрібнюємо в кашку.

Крок 4. Ароматне пюре старанно перетираємо через сито з дрібними отворами.

Крок 5. Отриману рідину виливаємо в каструлю і проварюємо при повільному кипінні близько 5-10 хвилин, додаємо сіль, приправи і цукор. Обов’язково видаляємо шумівкою пінку і в момент, коли пінка перестала з’являтися на поверхні – значить сік готовий.

Крок 6. Продовжуючи термічну обробку на маленькому вогні, розподіляємо сік по банкам.

Крок 7. Закатуємо і, перевернувши, залишаємо до охолодження.

Крок 8. Приємного апетиту!