Страви з помідорів – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Помідори, запечені з сиром і часником

Помідори, запечені з сиром і часником – це ароматна і вишукана гаряча закуска, яка запросто урізноманітнює буденний сімейний вечерю або прикрасить святковий стіл, накритий з будь-якого приводу. Для насиченості рекомендуємо використовувати свіжий базилік і часник.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Помідори – 1-1,5 кг
  • Базилік – 1 пучок.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зубчики часнику відокремлюємо від головки і притискаємо ребром ножа, знімаємо піну і подрібнюємо.

Крок 2. Томати обполіскуємо під струменем води, розрізаємо на четвертинки і обов’язково позбавляємося від місця кріплення плодоніжки.

Крок 3. Листя ароматного базиліка промиваємо і стряхиваем надлишки вологи. Подрібнюємо невеликими шматочками за допомогою кулінарних ножиць.

Крок 4. В широкій ємності змішуємо помідори, базилік і часник. Заправляємо компоненти оцтом, оливковою олією, сіллю і меленим перцем – знову заважаємо.

Крок 5. Перекладаємо ароматний «набір» у термостійку форму, змащену оливковою олією, і запікаємо протягом 15-20 хвилин (180 градусів).

Крок 6. Не гаючи часу, перетворюємо сир в стружку, озброївшись бурачной теркою.

Крок 7. Через 15 хвилин страву посипаємо сиром і повертаємо в духовку до розплавлення. Подаємо в поєднанні з скибочками свіжого багета – знімаємо пробу. Приємного апетиту!