Помідори, запечені з сиром і часником
Помідори, запечені з сиром і часником – це ароматна і вишукана гаряча закуска, яка запросто урізноманітнює буденний сімейний вечерю або прикрасить святковий стіл, накритий з будь-якого приводу. Для насиченості рекомендуємо використовувати свіжий базилік і часник.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 7-10 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Помідори – 1-1,5 кг
- Базилік – 1 пучок.
- Часник – 3-4 зуб.
- Сир твердих сортів – 200 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зубчики часнику відокремлюємо від головки і притискаємо ребром ножа, знімаємо піну і подрібнюємо.
Крок 2. Томати обполіскуємо під струменем води, розрізаємо на четвертинки і обов’язково позбавляємося від місця кріплення плодоніжки.
Крок 3. Листя ароматного базиліка промиваємо і стряхиваем надлишки вологи. Подрібнюємо невеликими шматочками за допомогою кулінарних ножиць.
Крок 4. В широкій ємності змішуємо помідори, базилік і часник. Заправляємо компоненти оцтом, оливковою олією, сіллю і меленим перцем – знову заважаємо.
Крок 5. Перекладаємо ароматний «набір» у термостійку форму, змащену оливковою олією, і запікаємо протягом 15-20 хвилин (180 градусів).
Крок 6. Не гаючи часу, перетворюємо сир в стружку, озброївшись бурачной теркою.
Крок 7. Через 15 хвилин страву посипаємо сиром і повертаємо в духовку до розплавлення. Подаємо в поєднанні з скибочками свіжого багета – знімаємо пробу. Приємного апетиту!