Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори на зиму – це прекрасна альтернатива свіжим овочам в холодний період року. Відкривши таку заготовку, ви миттєво відчуєте насичений аромат спецій, а самі томати здивують вас своїм яскравим кисло-солодким смаком, перед яким ніхто не зможе встояти!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Вода – 1,2-1,4 л.
- Помідори – 15-20 шт.
- Оцет 9% – 65 мл
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля – 1 шт.
- Петрушка – 6 гілочок.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кришки і банки промиваємо з содою і обдаємо окропом, обсушуємо і кладемо на дно спеції: горошини запашного перцю, скибочки цибулі, петрушку і зубчики часнику.
Крок 2. Наповнюємо банку промитими томатами, перекладаючи шари вищезазначеними добавками.
Крок 3. Заливаємо в банку окріп до самого горлечка.
Крок 4. Зливаємо гарячу воду в каструлю, всипаємо цукор і сіль, варимо 5-10 хвилин і вводимо оцет. Знімаємо з конфорки після повторного закипання.
Крок 5. Гарячим розсолом заповнюємо вільний простір в банку і тут же закатуємо за допомогою спеціального ключа.
Крок 6. Для перевірки герметичності ставимо закачування на кришки і загорнути в ковдру на добу. Після закінчення часу, переносимо помідори в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!