Страви з помідорів – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Помідори малосольні швидкого приготування

Помідори малосольні швидкого приготування можуть опинитися на вашому столі всього лише через добу і «скласти компанію» самим різноманітним стравам. Наприклад, така закуска відмінно поєднується з відварною картоплею, смаженою курочкою або тушкованим м’ясом.

Час готування – 24 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Помідори – 4 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води ретельно промиваємо зелень і томати, очищаємо від лушпиння зубчики часнику.

Крок 2. Розрізаємо соковиті плоди на часточки середнього розміру.

Крок 3. У сотейнику доводимо воду до кипіння, додаємо лавровий лист, сіль, цукровий пісок і перець – кип’ятити 3-4 хвилини і охолоджуємо до кімнатної температури.

Крок 4. В цей час на дно чистих банок викладаємо парасольки кропу, трохи гострого перцю і листя хрону.

Крок 5. Заповнюємо скляну ємність скибочками помідор, досить щільно один до одного.

Крок 6. Заливаємо складові остившім розсолом і доповнюємо шматочками часнику. Прикриваємо горлечко змоченою у воді марлею і залишаємо на 24 години.

Крок 7. Ароматні помідори викладаємо на тарілку і знімаємо пробу вже на наступний день. Приємного апетиту!