Помідори малосольні швидкого приготування
Помідори малосольні швидкого приготування можуть опинитися на вашому столі всього лише через добу і «скласти компанію» самим різноманітним стравам. Наприклад, така закуска відмінно поєднується з відварною картоплею, смаженою курочкою або тушкованим м’ясом.
Час готування – 24 год. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Помідори – 4 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя хрону – за смаком.
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – ½ ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець гострий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Під струменем води ретельно промиваємо зелень і томати, очищаємо від лушпиння зубчики часнику.
Крок 2. Розрізаємо соковиті плоди на часточки середнього розміру.
Крок 3. У сотейнику доводимо воду до кипіння, додаємо лавровий лист, сіль, цукровий пісок і перець – кип’ятити 3-4 хвилини і охолоджуємо до кімнатної температури.
Крок 4. В цей час на дно чистих банок викладаємо парасольки кропу, трохи гострого перцю і листя хрону.
Крок 5. Заповнюємо скляну ємність скибочками помідор, досить щільно один до одного.
Крок 6. Заливаємо складові остившім розсолом і доповнюємо шматочками часнику. Прикриваємо горлечко змоченою у воді марлею і залишаємо на 24 години.
Крок 7. Ароматні помідори викладаємо на тарілку і знімаємо пробу вже на наступний день. Приємного апетиту!