Страви з помідорів – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Томатна паста в домашніх умовах

Томатна паста в домашніх умовах – це натуральний продукт, що має широке поширення в кулінарії. Звичайно, домашня паста буде відрізнятися від магазинної пасти менш насиченим смаком, однак, за своїм складом – набагато краще. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 700 мл.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3,5 кг
  • Сіль – ½ ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені помідори подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, солимо і, перелив в каструлю відповідного розміру кип’ятимо.

Крок 2. У центр киплячої маси поміщаємо сито, звідти ложкою або черпаком вычерпываем сік. Цю рідину використовуємо для приготування інших страв.

Крок 3. Позбувшись від соку, ми отримуємо таку масу.

Крок 4. Перетираємо складу через сито і уварюємо до бажаної густоти (60-90 хвилин).

Крок 5. Ніжну пасту розподіляємо по стерильним банкам і щільно закорковуємо.

Крок 6. Після охолодження зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!