Страви з помідорів – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

В’ялені помідори в домашніх умовах

В’ялені помідори в домашніх умовах – це ідеальний спосіб заготівлі томатів на зиму для тих, хто не любить консервовані салати або мариновані в розсолі овочі. Такі апетитні шматочки стануть ідеальним доповненням до овочевих салатів, супів і пасти.

Час готування – 4 ч. 30 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Помідори – 2 кг
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Трави сушені – за смаком.
  • Масло оливкове – для заливки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо плоди, насухо витираємо паперовими серветками і розрізаємо навпіл, за допомогою чайної ложки прибираємо всю м’якоть. Для рецепту найкраще підходять томати «сливка».

Крок 2. Підготовлені половинки викладаємо на деко, який попередньо необхідно вистилати пергаментом або змастити тонким шаром оливкової олії.

Крок 3. Помідори присипаємо ароматними травами і сіллю, скроплюємо оливковою олією і ставимо в духовку, прогріту до 130 градусів на 3-4 години.

Крок 4. В процесі томління обов’язково перевіряємо, щоб часточки не висохли і не підгоріли.

Крок 5. Викладаємо помідори в баночку, додаючи пластини часнику. Заповнену банку заливаємо оливковою олією і переміщаємо на полицю холодильної камери для зберігання.

Крок 6. Ароматну закуску можна дегустувати відразу ж, а просочене спеціями оливкова олія рекомендуємо використовувати для заправки салатів. Приємного апетиту!