Молода картопля, запечена в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Молода картопля, запечена в духовці – це просте і ситне блюдо для вашого домашнього столу. У сезон таке частування люблять готувати в багатьох сім’ях. Пропонуємо вибрати підходящий для себе рецепт з нашої кулінарної збірки. Готувати з покроковими фотографіями легко і просто. Спробуйте!

Молода картопля, запечена цілком у шкірці

Молода картопля, запечена цілком у шкірці, виходить неймовірно апетитною і смачною. Подавайте її до м’ясних гарячих страв, разом з овочевими салатами або соліннями. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 1 кг (молодий)
  • Сіль ½ ч. л.
  • Базилік сушений 1 ст. л.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Часник 3 зуб.

Процес приготування:

  1. Гарненько промиваємо молоду картоплю, очистити шкірку не потрібно.
  2. Викладаємо бульби в зручну миску. Посипаємо їх сіллю і сушеним базиліком.
  3. Сюди ж додаємо подрібнений часник.
  4. Поливаємо заготівлю рослинним маслом. Перемішуємо.
  5. Перекладаємо картоплю в спеціях у форму для запікання.
  6. Запікаємо 20 хвилин при температурі 220 градусів.
  7. Перевертаємо овоч і запікаємо ще 20 хвилин при такій же температурі.
  8. Молода картопля, запечена цілком у шкірці готова. Подавайте до столу!