Молода картопля, запечена в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Молода картопля в духовці з часником

Молода картопля в духовці з часником виходить неймовірно ароматною і насиченим смаком. Таке частування яскраво різноманітить ваше домашнє меню і нікого не залишить байдужим. Приготувати страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля молода – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Добре промиваємо картоплю. Найкраще її вимочити в холодній воді протягом 10-15 хвилин. Шкірку не знімаємо.

Крок 3. Дрібно нарізаємо очищений часник і кладемо його в глибоку миску.

Крок 4. До часнику відправляємо подрібнений розмарин.

Крок 5. Розламуємо лавровий лист і відправляємо його до решти продуктів разом з сіллю, перцем і рослинним маслом.

Крок 6. В ароматну заготівлю викладаємо промитий молода картопля.

Крок 7. Добре все перемішуємо. Якщо є час, то залишаємо для маринування.

Крок 8. Викладаємо картоплю на деко з пергаментом.

Крок 9. Запікаємо близько 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 10. Молода картопля в духовці з часником готова. Подавайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню!