Молода картопля в духовці з часником
Молода картопля в духовці з часником виходить неймовірно ароматною і насиченим смаком. Таке частування яскраво різноманітить ваше домашнє меню і нікого не залишить байдужим. Приготувати страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля молода – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Розмарин – 1 гілка.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 3 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Добре промиваємо картоплю. Найкраще її вимочити в холодній воді протягом 10-15 хвилин. Шкірку не знімаємо.
Крок 3. Дрібно нарізаємо очищений часник і кладемо його в глибоку миску.
Крок 4. До часнику відправляємо подрібнений розмарин.
Крок 5. Розламуємо лавровий лист і відправляємо його до решти продуктів разом з сіллю, перцем і рослинним маслом.
Крок 6. В ароматну заготівлю викладаємо промитий молода картопля.
Крок 7. Добре все перемішуємо. Якщо є час, то залишаємо для маринування.
Крок 8. Викладаємо картоплю на деко з пергаментом.
Крок 9. Запікаємо близько 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 10. Молода картопля в духовці з часником готова. Подавайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню!