Овочеве рагу з баклажанами і кабачками – 8 рецептів з покроковими фото

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками — це прекрасне блюдо, повне вітамінів, яке стане прекрасним вечерею або обідом. Пропонуємо вам варіант приготування в духовці на сковороді, в мультиварці, з картоплею, з м’ясом, з помідорами і перцем, з грибами і з капустою.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками в духовці

Для приготування знадобиться баклажан, кабачок, морква, болгарський перець, помідор, цибулю і часник. Всі овочі нарізаються і відправляються в форму для запікання. До них додається оливкова олія з середземноморськими травами. Все перемішується і запікається в духовці.

Інгредієнти на
9 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Кабачок 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Олія оливкова 40 мл
  • Сіль за смаком
  • Прованські трави за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати овочеве рагу з баклажанами і кабачками? Моєму кабачок і нарізаємо дрібним кубиком. Якщо він молодий, то чистити і видаляти насіння не треба.
  2. Морква ретельно миємо, чистимо і також нарізаємо кубиком.
  3. Баклажани нарізаємо кубиком і посипаємо сіллю. Даємо постояти близько 15 хвилин, щоб він виділив сік. Промиваємо під холодною водою й обсушуємо паперовим рушником.
  4. Перекладаємо нарізані овочі в форму для запікання, додаємо 3 столові ложки оливкової олії і трохи солі.
  5. Розігріваємо духовку до 180оС і запікаємо овочі протягом 30 хвилин. У процесі приготування кілька разів все перемішуємо ложкою.
  6. В цей час чистимо й нарізаємо тонкими чверть-кільцями ріпчасту цибулю.
  7. З болгарського перцю виймаємо насіння і нарізаємо дрібними квадратами.
  8. Помідори також нарізаємо кубиком. При бажанні можна обшпарити їх окропом і зняти шкірку.
  9. Часник чистимо, придавлюємо широкою частиною ножа і дуже дрібно нарізаємо.
  10. Дістаємо форму з духовки. Зверху викладаємо помідори, перець, цибулю і часник. Додаємо сіль і середземноморські трави. Виливаємо ще 3 столові ложки оливкової олії і перемішуємо.
  11. Відправляємо форму з рагу назад в духовку на 40 хвилин. Іноді перемішуємо овочі ложкою. Перекладаємо готове блюдо в тарілки і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!