Кальмари у вершковому соусі – 6 рецептів приготування з фото покроково

Кальмари у вершковому соусі — блюдо, яке готується максимально швидко і просто. Кальмар є морепродуктом, який продається в кожному магазині. Цей продукт доступний за ціною. Продукт містить у собі білки, які дуже корисні для організму. Кальмари підійдуть як для звичайного, так і для харчування на дієті. Він може стати повноцінним блюдо або одним з інгредієнтів.

Кальмари у вершковому соусі з часником

Готуючи святковий стіл, досить складно швидко визначитися з вибором страв. Даний рецепт стане відмінним варіантом легкої закуски. Таке блюдо не тільки дуже смачне, але і корисне для організму. Воно точно зможе сподобатися кожному гостю.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кальмари 500 гр.
  • Вершки 1 склянка
  • Сир 45 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Борошно 40 гр.
  • Печериці свіжі 150 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Базилік сушений, за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати кальмари у вершковому соусі? Готуємо морепродукти. Промиваємо їх у холодній воді і очищаємо. Щоб спростити цей процес, ви можете спочатку покласти морепродукти в гарячу воду, а після прибрати плівку з допомогою ножа. Покладіть кальмари в каструлю і залийте їх водою. Варіть протягом 5-7 хвилин. Цей крок не є обов’язковим, тому ви сміливо можете його пропустити. Наріжте кальмари кільцями. Перекладіть їх у тарілку і відставте в бік.
  2. Гриби викладаємо в глибоку ємність і заливаємо водою. Промиваємо печериці кілька разів, зливаємо воду і викладаємо їх на паперові рушники, які вбере зайву вологу. Ставимо каструлю на плиту. Наповнюємо її холодною водою і кладемо гриби. Довго варити їх не потрібно. Почекайте приблизно 5-7 хвилин і вимкніть вогонь. Наріжте гриби на невеликі шматочки. Поставте сковороду на плиту і змастіть її рослинним маслом. Гриби обсмажуйте протягом 10 хвилин. В результаті вашу кухню повинен наповнити насичений аромат.
  3. Цибуля промиваємо від піску та інших забруднень. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо цибулю на невеликі кубики. Знову розігріваємо сковороду і додаємо на неї рослинне масло. Викладаємо цибулю. Обсмажуємо овоч протягом 5 хвилин. В результаті лук повинен стати м’яким, але не бути хрустким. Додаємо до смаженій цибулі борошно. Добре все перемішуємо, щоб грудочки не встигли утворитися. Перекладаємо до цибулі вже обсмажені гриби і розмішуємо.
  4. Починаємо вливати невеликий цівкою вершки. Для соусу можна вибрати будь-вершки. Головне, щоб вони були без різних добавок. Якщо ви купили вершки з дуже великою жирністю, перед приготуванням можете розбавити їх молоком або звичайною водою. Постійно помішуйте соус, щоб він не встиг швидко загуснути.
  5. Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо його в соус і перемішуємо. Натираємо або видавлюємо часник з допомогою преса. Кладемо його в соус і ще раз розмішуємо.
  6. Коли соус закипить, покладіть на сковороду кальмари. Добре перемішайте їх, щоб соус рівномірно розподілився. В останню чергу додаємо спеції і трохи солі. Для кальмарів ідеально підійде чорний мелений перець. Страви можуть надати насичений аромат такі трави, як сушений базилік, орегано. Ви також можете полегшити собі життя і використовувати прованські трави. Добре розмішуємо кальмари, щоб всі спеції рівномірно розподілилися. Тушкуємо кальмари протягом 3 хвилин, накривши сковороду кришкою.
  7. Готове блюдо викладаємо на тарілку. Прикрасити його можна подрібненою зеленню або тертим сиром. Кальмари можуть стати відмінною закускою для святкового столу або перекусу між головними прийомами їжі. Приємного апетиту!