Кальмари у вершковому соусі – 6 рецептів приготування з фото покроково

Кальмари у вершковому соусі — блюдо, яке готується максимально швидко і просто. Кальмар є морепродуктом, який продається в кожному магазині. Цей продукт доступний за ціною. Продукт містить у собі білки, які дуже корисні для організму. Кальмари підійдуть як для звичайного, так і для харчування на дієті. Він може стати повноцінним блюдо або одним з інгредієнтів.

Кальмари у вершковому соусі з часником

Готуючи святковий стіл, досить складно швидко визначитися з вибором страв. Даний рецепт стане відмінним варіантом легкої закуски. Таке блюдо не тільки дуже смачне, але і корисне для організму. Воно точно зможе сподобатися кожному гостю.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кальмари 500 гр.
  • Вершки 1 склянка
  • Сир 45 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Борошно 40 гр.
  • Печериці свіжі 150 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Базилік сушений, за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати кальмари у вершковому соусі? Готуємо морепродукти. Промиваємо їх у холодній воді і очищаємо. Щоб спростити цей процес, ви можете спочатку покласти морепродукти в гарячу воду, а після прибрати плівку з допомогою ножа. Покладіть кальмари в каструлю і залийте їх водою. Варіть протягом 5-7 хвилин. Цей крок не є обов’язковим, тому ви сміливо можете його пропустити. Наріжте кальмари кільцями. Перекладіть їх у тарілку і відставте в бік.
  2. Гриби викладаємо в глибоку ємність і заливаємо водою. Промиваємо печериці кілька разів, зливаємо воду і викладаємо їх на паперові рушники, які вбере зайву вологу. Ставимо каструлю на плиту. Наповнюємо її холодною водою і кладемо гриби. Довго варити їх не потрібно. Почекайте приблизно 5-7 хвилин і вимкніть вогонь. Наріжте гриби на невеликі шматочки. Поставте сковороду на плиту і змастіть її рослинним маслом. Гриби обсмажуйте протягом 10 хвилин. В результаті вашу кухню повинен наповнити насичений аромат.
  3. Цибуля промиваємо від піску та інших забруднень. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо цибулю на невеликі кубики. Знову розігріваємо сковороду і додаємо на неї рослинне масло. Викладаємо цибулю. Обсмажуємо овоч протягом 5 хвилин. В результаті лук повинен стати м’яким, але не бути хрустким. Додаємо до смаженій цибулі борошно. Добре все перемішуємо, щоб грудочки не встигли утворитися. Перекладаємо до цибулі вже обсмажені гриби і розмішуємо.
  4. Починаємо вливати невеликий цівкою вершки. Для соусу можна вибрати будь-вершки. Головне, щоб вони були без різних добавок. Якщо ви купили вершки з дуже великою жирністю, перед приготуванням можете розбавити їх молоком або звичайною водою. Постійно помішуйте соус, щоб він не встиг швидко загуснути.
  5. Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо його в соус і перемішуємо. Натираємо або видавлюємо часник з допомогою преса. Кладемо його в соус і ще раз розмішуємо.
  6. Коли соус закипить, покладіть на сковороду кальмари. Добре перемішайте їх, щоб соус рівномірно розподілився. В останню чергу додаємо спеції і трохи солі. Для кальмарів ідеально підійде чорний мелений перець. Страви можуть надати насичений аромат такі трави, як сушений базилік, орегано. Ви також можете полегшити собі життя і використовувати прованські трави. Добре розмішуємо кальмари, щоб всі спеції рівномірно розподілилися. Тушкуємо кальмари протягом 3 хвилин, накривши сковороду кришкою.
  7. Готове блюдо викладаємо на тарілку. Прикрасити його можна подрібненою зеленню або тертим сиром. Кальмари можуть стати відмінною закускою для святкового столу або перекусу між головними прийомами їжі. Приємного апетиту!

Спагетті з кальмарами у вершковому соусі

Якщо ви є великим фанатом морепродуктів, вам потрібно прочитати даний рецепт. Таке блюдо стане відмінним варіантом для обіду або романтичної вечері при свічках. Додатковий плюс полягає в тому, що всі необхідні інгредієнти ви можете знайти на своїй кухні.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 3.

Склад:

  • Кальмари – 200 гр.
  • Спагетті – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вершки – 70 мл
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Мускатний горіх – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Наповнюємо сковороду холодною водою. Ставимо її на плиту і чекаємо, коли вода закипить. Кладемо спагетті. Варимо їх протягом того часу, який зазначено на упаковці. В середньому їх необхідно готувати протягом 8 хвилин. Коли спагеті зваряться, злити воду через друшляк і залиште в ньому пасту. Поки спагетті гарячі, додайте до нього вершкове масло. Коли воно розтане, розмішайте пасту.

2. Кальмари промиваємо в холодній воді. Нам потрібно їх почистити. Для цього занурте кальмари в гарячу воду, а після цього зніміть з них шкірку ножем. Знову наповніть каструлю водою і поставте її на плиту. Коли вода закипить, покладіть в неї кальмари. Варіть їх протягом 5 хвилин. Після цього дайте кальмарам трохи охолонути і наріжте на невеликі смужки.

3. Вимиваємо цибулю. Очищаємо його від лушпиння і нарізаємо на невеликі кубики. Знімаємо з лушпиння часнику. Натираємо зубчики на дрібній тертці. Ставимо сковороду на плиту і чекаємо, коли вона нагріється. Додаємо на неї рослинне масло. Викладаємо суміш цибулі і часнику. Обсмажуємо її до появи золотистого відтінку. Лук повинен стати дуже м’яким. Викладаємо на сковороду нарізану кальмар. Обсмажуємо все на протязі 2 хвилин. Постійно перемішуйте кальмари, щоб вони не встигли підгоріти.

4. Невеликими порціями починаємо наливати на сковороду вершки. Якщо вони виявилися занадто жирними, заздалегідь додайте до них трохи води і добре розмішайте. Бажано додати до вершків борошна. Тоді соус не загусне. Варіть соус на протязі 2-3 хвилин, постійно помішуючи його. Додаємо до нього трохи солі, чорного меленого перцю, орегано і базилік. Якщо ви хочете зробити пасту гострою, використовуйте червоний перець або паприку. Насипаємо до соусу мускатний горіх. Ще раз розмішуємо його і накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо соус ще протягом 3 хвилин.

5. Викладаємо на сковороду зварені макарони. Акуратно перемішуємо пасту, рівномірно розподіляючи соус. Натріть сир на дрібній тертці. Додайте його до пасти і ще раз все розмішайте. Тушкуйте спагетті протягом 5 хвилин, накривши сковороду кришкою.

6. Подавати страву варто гарячим. Кладемо на тарілку спагетті. Додайте на них залишився сир. Прикрасити спагетті можна свіжої подрібненої зеленню. Добре підійде петрушка або кріп. Паста виходить дуже ніжною, з насиченим ароматом. Накривайте на стіл і пробуйте результат своїх старань.

Кальмари фаршировані грибами у вершковому соусі в духовці

Це блюдо готується максимально швидко і просто. Його ефектна подача зможе здивувати ваших близьких. Смак цієї страви нічим не поступається його зовнішнього вигляду. Ви можете приготувати його як для тихих сімейних посиденьок, так і для якого-небудь торжества.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Порцій – 5.

Склад:

  • Кальмари – 500 гр.
  • Рис – 1 стакан.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Йогурт – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Соєвий соус – за смаком.

Процес приготування:

1. Склянку рису висипаємо в миску і заливаємо водою. Промиваємо його кілька разів. В результаті вода повинна стати прозорою. Наповнюємо каструлю з холодною водою і ставимо її на плиту. Викладаємо рис. Варити його потрібно приблизно 20 хвилин. Однак точний час буде зазначено на упаковці. Коли рис буде готові, зніміть каструлю з плити і дайте йому охолонути.

2. Цибуля добре вимиваємо. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо овоч на маленькі кубики. Очищаємо часник від лушпиння. Натираємо його на дрібній тертці. Петрушку подрібнюємо за допомогою ножа. Перемішуємо цибулю з часником.

3. Наповнюємо миску водою і кладемо в неї гриби. Добре промиваємо їх від різних забруднень. Викладаємо печериці на паперові рушники, які вберуть в себе зайву вологу. Нарізаємо гриби на маленькі шматочки. Ви також можете використовувати сушені гриби. Однак їх доведеться заздалегідь замочити, а потім відварити.

4. Вибирайте кальмари відповідально. Їх м’ясо повинно бути щільним, а верхній шар повинен мати рожевий колір з фіолетовим відтінком. Якщо м’ясо має тільки фіолетовими колір, значить його кілька разів розморожували. Не варто купувати такий продукт. Якщо кальмари перебували в морозильній камері, заздалегідь дістаньте їх з холодильника. Не варто прискорювати процес розморожування за допомогою мікрохвильової печі або окропу. Якщо вам необхідно скоріше розморозити продукт, додайте його в холодній і солоній воді. Щоб спростити процес чищення, покладіть кальмари в окріп на хвилину. Після цього зніміть з їх поверхні плівку з допомогою ножа.

5. Ставимо сковороду на плиту. Додаємо на неї олію і розподіляємо по всій площі. Викладаємо на сковороду суміш цибулі з часником. Обсмажуємо її до появи золотистого кольору. Додаємо на сковороду подрібнену зелень і гриби. Розмішуємо начинку і смажимо ще протягом 5-7 хвилин. Додаємо до інгредієнтів сіль, чорний мелений перець, сушений базилік. Ще раз все перемішуємо. Якщо ви хочете зробити смак грибів більш насиченим, додайте до них трохи соєвого соусу. Останнім інгредієнтом стане рис. Додайте його на сковороду і добре розмішайте начинку.

6. Підготуйте кальмари для запікання. Відріжте у них плавники. Постарайтеся не робити зайвих розрізів, які можуть порушити цілісність кальмара. За допомогою звичайної ложки наповніть кальмари готовою начинкою. Якщо під час наповнення тушка порвалася, використовуйте зубочистки, щоб скріпити її. Не варто додавати занадто багато начинки, так як в процесі приготування кальмар може лопнути.

7. У невеликій ємності змішайте йогурт з соєвим соусом. Подрібніть часник з допомогою ножа або видавіть його через прес. Додайте часник до йогурту і перемішайте.

8. Викладіть фаршировані кальмари у форму для запікання. Змастіть їх готовою сумішшю з йогурту і соєвого соусу. Ви також можете додатково додати на тушки свої улюблені спеції. Духовку розігріваємо до 200°. Запікаємо кальмари протягом 30 хвилин. Сигналом про готовність стане рум’яна кірочка.

9. Готові кальмари викладіть на тарілку. Ви можете прикрасити їх зеленню і дольками лимона. Таке блюдо зможе здивувати будь-якого гостя, а також різноманітить ваше звичайне меню. Кальмари виходять дуже ніжними, а начинка всередині них – соковитою. Покваптеся випробувати цей простий, але дуже смачний рецепт.

Макарони з кальмарами в вершково-часниковому соусі

Це блюдо виділяється серед інших своїм багатим і насиченим смаком. Його приємний аромат здатний викликати у вас дике бажання якнайшвидше приготувати цей рецепт. Всього година вільного часу, і ніжне блюдо готове.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 1.

Склад:

  • Спагетті – 100 гр.
  • Кальмар – 150 гр.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Вершки – 150 мл
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Мускатний горіх – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Кальмари вибирати потрібно дуже уважно. Вони повинні бути рожевого кольору, з легким фіолетовим відтінком. М’ясо у хорошого кальмара буде щільним. Якщо кальмар знаходився в морозильній камері, заздалегідь дістаньте його з холодильника. Не варто прискорювати процес розморожування за допомогою мікрохвильової печі. Поставте каструлю на плиту і наповніть її холодною водою. Коли вона закипить, додайте в неї сіль і викладіть кальмар. Варіть його до повної готовності. Готовий кальмар покладіть в холодну воду, а після перекладіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала зайву рідину. Після цього необхідно очистити морепродукт від плівки. Нарізаємо кальмар на кільця.

2. Промийте цибулю в холодній воді, очищаючи його від піску і бруду. Зніміть з нього лушпиння. Наріжте цибулю на кубики. Часник очистіть від лушпиння і вичавте з допомогою преса. Ставимо сковороду на плиту. Змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо на сковороду цибулю і обсмажуємо його до появи золотистого кольору. Після цього додайте до цибулі кальмар. Смажте його ще протягом декількох хвилин. Постійно перемішуйте кальмар, щоб він не встиг підгоріти.

3. В окрему ємність налийте вершки. Натріть на дрібній тертці два зубчики часнику. Додайте до вершків. Насипте в майбутній соус трохи солі, чорного меленого перцю і мускатний горіх. Добре все перемішайте. Вилийте соус на сковороду. Тушкуйте його протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Після цього накрийте сковороду кришкою і продовжуйте тушкувати соус до моменту, коли він почне закипати.

4. Знову налийте в каструлю холодну воду і поставте її на плиту. Трохи підсолити воду. Покладіть макарони в каструлю. Варіть їх приблизно 8 хвилин. Заздалегідь залиште трохи бульйону для соусу, а решту воду злийте через друшляк. Поверніть макарони в каструлю і додайте шматочок вершкового масла. Накрийте каструлю кришкою і потрясіть. Так олія швидко розтопиться і розподілиться по всій пасти.

5. Додайте бульйон до соусу. Так він точно не вийде занадто густим. Готові спагетті покладіть на сковороду. Розмішайте їх, рівномірно розподіляючи соус. Натріть сир на дрібній тертці і додайте пасту. Накрийте спагетті кришкою і залиште нудитися на протязі 5 хвилин.

6. Готову пасту викладіть на тарілку. Ви можете прикрасити її сиром або подрібненою зеленню. Пасту відмінно доповнять свіжі помідори черрі. Ви також можете додати до неї свої улюблені спеції. Наприклад, паприка зробить смак страви гостріше. Подавати і з’їдати пасту варто гарячої. Тому покваптеся продегустувати це смачне і ароматне блюдо.

Як приготувати рис з кальмарами у вершковому соусі?

Якщо ви хочете приготувати що-небудь незвичайне і дуже смачне, вам варто звернути увагу на цей рецепт. Дане блюдо містить набагато менше калорій, ніж попередні. Воно володіє ніжним смаком, який точно не залишить вас байдужими.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 2.

Склад:

  • Рис – 150 гр.
  • Вершки – 70 гр.
  • Кальмар – 140 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вино біле сухе – 30 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Вода – 160 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.

Процес приготування:

1. Промийте цибулю і зніміть з нього лушпиння. Наріжте цибулю на невеликі кубики. Поставте сковороду на плиту. Дочекайтеся, коли вона розігріється. Додайте на неї рослинне масло. Викладіть цибулю і обсмажуйте його до появи золотистого відтінку. Рис промийте в холодній воді кілька разів. В результаті вода повинна стати прозорою. Викладіть рис на сковороду до цибулі. Обсмажуйте їх на невеликому вогні. У результаті рис повинен стати практично прозорим.

2. Додайте на сковороду 30 грам сухого білого вина. Обсмажуйте інгредієнти до того моменту, коли алкоголь повністю випарується. Зніміть з лушпиння часнику. Натріть його на дрібній тертці. Додайте часник до рису і перемішати. Налийте на сковороду 80 мілілітрів води. Варіть рис на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Постійно перемішуйте рис і трохи тисніть на нього. Коли зерна повністю вбере в себе першу партію води, додайте ще 80 мілілітрів. Знову тушкуйте рис, акуратно перемішуючи його дерев’яною або силіконової лопаткою. Додайте до рису чорний мелений перець, сіль, базилік і орегано. Добре розмішайте його. Ви також можете використовувати будь-які інші спеції.

3. Якщо кальмар був заморожений, заздалегідь дістаньте його з морозильної камери. Дуже не рекомендується прискорювати процес розморожування за допомогою окропу або мікрохвильовій печі. Покладіть кальмара в гарячу воду на 1 хвилину. Завдяки цьому чистити його буде набагато простіше. За допомогою кухонного ножа зніміть з поверхні морепродукта плівку. Наповніть каструлю водою і перемістіть її на плиту. Варіть морепродукт до повної готовності. Після цього дістаньте його з каструлі і дайте трохи охолонути. Наріжте тушку кальмара на тонкі смужки.

4. Розігрійте іншу сковороду. Змастіть її рослинним маслом. Викладіть шматочки кальмара на сковороду. Обсмажуйте їх протягом 5 хвилин. Після цього зменшіть вогонь. Накрийте сковороду кришкою і дайте їм потомитися в протягом декількох хвилин.

5. Налийте вершки в окрему тарілку. Додайте вершкове масло, яке потрібно заздалегідь розтопити в мікрохвильовій печі. Насипте в вершки перець і розмішайте їх.

6. Додайте смужки обсмаженого кальмара на сковороду з рисом. Добре перемішайте рис. Невеликими порціями вливайте вершки на сковороду. Постійно помішуйте блюдо. Накрийте сковороду кришкою і залиште рис тушкуватися на протязі 5 хвилин.

7. Готове блюдо викладіть на тарілку. Прикрасити рис з кальмарами можна подрібненою свіжою зеленню. Для цієї страви відмінно підійде петрушка або кріп. Ви також можете додати свої улюблені спеції. Наприклад, невелику кількість червоного перцю додасть рісу гострі нотки. Страва готова. Постарайтеся з’їсти його гарячим, так як в цьому випадку ви повноцінно відчуєте ніжний смак. Насолоджуйтесь!

Паста з кальмарами з креветками у вершковому соусі

Морепродукти стереотипно вважаються дорогими інгредієнтами. Якщо ви думаєте так само, то це велика помилка. Всі інгредієнти цієї страви є доступними за своєю ціною. Ви зможете придбати їх в будь-якому продуктовому магазині і не віддасте за це половину своєї зарплати.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 45 хвилин.

Порцій – 3.

Склад:

  • Кальмар – 300 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спагетті – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.

Процес приготування:

1. Наповнюємо каструлю холодною водою. Ставимо її на плиту і чекаємо, коли вода закипить. Додаємо в неї трохи солі. Кладемо в каструлю спагетті. Для пасти краще всього використовувати макарони з твердих сортів пшениці. Варіть їх протягом того часу, який зазначено на упаковці. Стандартний час приготування становить 7-8 хвилин. Заздалегідь залиште трохи бульйону для майбутнього соусу. Злийте всю воду через друшляк. Залиште в ньому макарони, щоб з них стекла зайва рідина. Після цього поверніть спагетті в каструлю і додайте вершкове масло. Накрийте сковороду кришкою і потрясіть її з боку в бік, щоб масло розтануло.

2. Цибулини промиваємо в холодній воді. Очищаємо їх від лушпиння. Нарізаємо цибулю на невеликі кубики. Часник видавлюємо з допомогою преса і змішуємо з цибулею. Ставимо Сковороду на плиту і чекаємо, коли вона нагріється. Додайте до неї трохи рослинної олії і викладіть цибулю з часником. Обсмажуйте їх до появи золотистої скоринки.

3. Вибирайте морепродукти дуже уважно. М’ясо кальмара має бути щільне, рожевого кольору. Якщо кальмар буде фіолетового відтінку, значить його вже кілька разів розморожували. Не варто купувати найдешевший продукт, так як це може вплинути на підсумковий смак страви. Якщо ви хочете купити якісні креветки, вибирайте ті, які мають підігнутий хвіст. Їх колір повинен бути рівномірним. Промийте в холодній воді кальмари і креветки. Покладіть кальмари в гарячу воду. Завдяки цьому вам буде легше очистити морепродукт від плівки. Наріжте кальмари на смужки. Креветки очистити від панцира.

4. Додаємо до цибулі морепродукти. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин. Посоліть морепродукти, додайте чорний мелений перець і базилік. Ви також можете використовувати прованські трави, паприку або червоний перець. Ще раз перемішайте начинку пасти. Накрийте сковороду кришкою і залиште вміст тушкуватися протягом 7 хвилин.

5. Коли час вийде, поступово починайте додавати вершки. Краще всього зробити це в кілька підходів. Постійно перемішуйте соус. Слідкуйте за тим, щоб він не закипів. Додаємо до соусу бульйон від пасти. Завдяки йому він не стане дуже густим. Кладемо на сковороду готові спагетті. Добре перемішуємо пасту, рівномірно розподіляючи соус. Сир натираємо на дрібній тертці. Посипаємо їм нашу пасту. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо спагетті гаситися ще на 3 хвилини.

6. Коли страва буде остаточно готовий, оформіть його подачу. Прикрасити пасту можна залишилися сиром або подрібненою свіжою зеленню. Для спагетті відмінно підійде петрушка. Вона чудово поєднується з вершковим соусом і морепродуктів. Таке блюдо можна сміливо приготувати для вечора з друзями або звичайної вечері. Його ніжний смак допоможе вам розслабитися і насолодитися хвилинами спокою. Відкладіть усі свої справи і поспішіть приготувати цей кулінарний шедевр.