Кальмари у вершковому соусі – 6 рецептів приготування з фото покроково

Спагетті з кальмарами у вершковому соусі

Якщо ви є великим фанатом морепродуктів, вам потрібно прочитати даний рецепт. Таке блюдо стане відмінним варіантом для обіду або романтичної вечері при свічках. Додатковий плюс полягає в тому, що всі необхідні інгредієнти ви можете знайти на своїй кухні.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 3.

Склад:

  • Кальмари – 200 гр.
  • Спагетті – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вершки – 70 мл
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Мускатний горіх – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Наповнюємо сковороду холодною водою. Ставимо її на плиту і чекаємо, коли вода закипить. Кладемо спагетті. Варимо їх протягом того часу, який зазначено на упаковці. В середньому їх необхідно готувати протягом 8 хвилин. Коли спагеті зваряться, злити воду через друшляк і залиште в ньому пасту. Поки спагетті гарячі, додайте до нього вершкове масло. Коли воно розтане, розмішайте пасту.

2. Кальмари промиваємо в холодній воді. Нам потрібно їх почистити. Для цього занурте кальмари в гарячу воду, а після цього зніміть з них шкірку ножем. Знову наповніть каструлю водою і поставте її на плиту. Коли вода закипить, покладіть в неї кальмари. Варіть їх протягом 5 хвилин. Після цього дайте кальмарам трохи охолонути і наріжте на невеликі смужки.

3. Вимиваємо цибулю. Очищаємо його від лушпиння і нарізаємо на невеликі кубики. Знімаємо з лушпиння часнику. Натираємо зубчики на дрібній тертці. Ставимо сковороду на плиту і чекаємо, коли вона нагріється. Додаємо на неї рослинне масло. Викладаємо суміш цибулі і часнику. Обсмажуємо її до появи золотистого відтінку. Лук повинен стати дуже м’яким. Викладаємо на сковороду нарізану кальмар. Обсмажуємо все на протязі 2 хвилин. Постійно перемішуйте кальмари, щоб вони не встигли підгоріти.

4. Невеликими порціями починаємо наливати на сковороду вершки. Якщо вони виявилися занадто жирними, заздалегідь додайте до них трохи води і добре розмішайте. Бажано додати до вершків борошна. Тоді соус не загусне. Варіть соус на протязі 2-3 хвилин, постійно помішуючи його. Додаємо до нього трохи солі, чорного меленого перцю, орегано і базилік. Якщо ви хочете зробити пасту гострою, використовуйте червоний перець або паприку. Насипаємо до соусу мускатний горіх. Ще раз розмішуємо його і накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо соус ще протягом 3 хвилин.

5. Викладаємо на сковороду зварені макарони. Акуратно перемішуємо пасту, рівномірно розподіляючи соус. Натріть сир на дрібній тертці. Додайте його до пасти і ще раз все розмішайте. Тушкуйте спагетті протягом 5 хвилин, накривши сковороду кришкою.

6. Подавати страву варто гарячим. Кладемо на тарілку спагетті. Додайте на них залишився сир. Прикрасити спагетті можна свіжої подрібненої зеленню. Добре підійде петрушка або кріп. Паста виходить дуже ніжною, з насиченим ароматом. Накривайте на стіл і пробуйте результат своїх старань.