Мясний хліб в духовці – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

М’ясний хліб з капустою

М’ясний хліб з капустою виходить особливо соковитим і ніжним смаком. Таке частування послужить відмінною заміною домашніх котлет та інших м’ясних обіднім страв. Обов’язково беріть на замітку цікавий рецепт м’ясного хліба, якщо ви хочете різноманітить ваше меню.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,4 кг
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кунжут – 2 ч. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження + змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту нарізаємо дрібними шматочками. Подрібнюємо цибулю. Обидва інгредієнта відправляємо в сковороду з олією. Солимо за смаком.

Крок 2. Обсмажуємо овочі близько 15 хвилин на помірному вогні. Постійно помішуємо вміст сковороди.

Крок 3. У глибокій тарілці з’єднуємо розморожений м’ясний продукт, обсмажену капусту з цибулею, куряче яйце, панірувальні сухарі, подрібнену зелень, сіль і чорний мелений перець.

Крок 4. Ретельно вимішуємо масу і добре відбиваємо її.

Крок 5. Змащуємо форму для запікання олією. Викладаємо сюди велику частину м’ясної заготовки з капустою. На поверхню кладемо смужки болгарського перцю.

Крок 6. Викладаємо частину м’ясного фаршу.

Крок 7. Змащуємо поверхню заготовки томатним соусом.

Крок 8. Посипаємо кунжутом і прибираємо частування в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо близько 30-40 хвилин.

Крок 9. М’ясний хліб з капустою готовий. Подавайте частування до столу!