М’ясо по-капитански з грибами
М’ясо по-капитански з грибами – шикарний варіант гарячого для будь-якого застілля. Жодне свято в нашій родині не обходиться без цього частування. Апетитне блюдо ніхто не упустить з уваги. Для найбільшої ситості доповніть м’ясо улюбленим гарніром. Я віддаю перевагу відварну картоплю або пасту.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- відварені Гриби – 300 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 50 гр.
- Майонез – 50 гр.
- Масло рослинне для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо обмийте і висушіть промакувальними рухами за допомогою паперових рушників. Поділіть на не надто товсті частини, приблизно 1,5 сантиметра, з допомогою кулінарного молоточка добре відбийте, щоб м’ясо було соковитіше. Накрийте плівкою або пакетом, щоб не забруднити кухню.
Крок 2. Гриби підрум’яньте на олії. У мене були відварені, ви можете взяти консервовані або свіжі шампіньйони. Посоліть і дайте випаруватися зайвій волозі.
Крок 3. Цибуля ріпчаста обшелушите від верхнього шару. Головки цибулі поріжте півкільцями. Частина перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву. Викладіть м’ясо. Посоліть і приперчите. Розподіліть грибну начинку.
Крок 4. Зверху закрийте залишилися цибулею.
Крок 5. Сир натріть на тертці і припорошите заготовку.
Крок 6. Об’єднайте майонез і сметану. Заготовки покрийте приготованим соусом. Прикрийте фольгою.
Крок 7. Приберіть в духовку і запікайте 40 хвилин. Зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин до рум’яного кольору. Запрошуйте домочадців і насолоджуйтеся соковитим стравою. Приємного апетиту!