Мясо по-капитански в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

М’ясо по-капитански з грибами

М’ясо по-капитански з грибами – шикарний варіант гарячого для будь-якого застілля. Жодне свято в нашій родині не обходиться без цього частування. Апетитне блюдо ніхто не упустить з уваги. Для найбільшої ситості доповніть м’ясо улюбленим гарніром. Я віддаю перевагу відварну картоплю або пасту.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • відварені Гриби – 300 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 50 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо обмийте і висушіть промакувальними рухами за допомогою паперових рушників. Поділіть на не надто товсті частини, приблизно 1,5 сантиметра, з допомогою кулінарного молоточка добре відбийте, щоб м’ясо було соковитіше. Накрийте плівкою або пакетом, щоб не забруднити кухню.

Крок 2. Гриби підрум’яньте на олії. У мене були відварені, ви можете взяти консервовані або свіжі шампіньйони. Посоліть і дайте випаруватися зайвій волозі.

Крок 3. Цибуля ріпчаста обшелушите від верхнього шару. Головки цибулі поріжте півкільцями. Частина перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву. Викладіть м’ясо. Посоліть і приперчите. Розподіліть грибну начинку.

Крок 4. Зверху закрийте залишилися цибулею.

Крок 5. Сир натріть на тертці і припорошите заготовку.

Крок 6. Об’єднайте майонез і сметану. Заготовки покрийте приготованим соусом. Прикрийте фольгою.

Крок 7. Приберіть в духовку і запікайте 40 хвилин. Зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин до рум’яного кольору. Запрошуйте домочадців і насолоджуйтеся соковитим стравою. Приємного апетиту!