Карпаччо з яловичини – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжне карпаччо з яловичини з сиром пармезан

Для тих, хто не готовий до несподіваних експериментів і дегустації сирого м’яса, є рецепт з мінімальної теплової обробкою яловичини. Завдяки цьому ви зможете насолодитися смаком страви. Однак наявність сирого м’яса в ньому не буде викликати у вас почуття відрази.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 2.

Склад:

  • Яловича вирізка – 250 гр.

Інгредієнти для заправки:

  • Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець – 2 щіпки.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Інгредієнти для оформлення подачі:

  • Мигдаль – за смаком.
  • Фундук – за смаком.
  • В’ялені томати – 2 шт.
  • Пармезан – 20 гр.

Процес приготування:

1. З 250 грам ніжною свіжої яловичини у нас вийде дві порції страви. М’ясо ми ретельно промиваємо, сушимо його паперовими рушниками. Яловичину очищаємо від білої плівки. М’ясо необхідно обсмажити. Розігріваємо сковороду на великому вогні. Кладемо яловичу вирізку і швидко обсмажуємо її з усіх сторін. На кожну сторону має піти близько 5 хвилин. Знімаємо м’ясо з вогню і загортаємо його в фольгу. Відправляємо яловичину в морозильну камеру на 60 хвилин.

2. Приступаємо до приготування заправки. У глибоку миску наливаємо оливкову олію. Починаємо додавати до нього лимонний сік бальзамічний оцет, соєвий соус і сіль. Добре все перемішуємо. До отриманої суміші додаємо перець (ви можете використовувати більше, ніж дві щіпки) і знову розмішуємо.

3. Для оформлення карпаччо будемо використовувати фундук і мигдаль. Подрібнюємо горіхи ножем. Необхідно, щоб шматочки були маленькими і надавали закуски приємний хрускіт. Нарізаємо два в’ялених томатів на маленькі і тонкі шматочки. Приступаємо до пармезану. Ви можете нарізати його тонкими смужками або натерти на дрібній тертці.

4. З морозильної камери дістаємо яловичину. Їй необхідно дати постояти при кімнатній температурі 1-2 хвилини. Приступаємо до підготовки м’яса. Нарізаємо яловичину суворо поперек волокон дуже тонкими скибочками. Щоб заощадити свій час, ви можете використовувати слайсер. Розплющуємо слайсы плоскою стороною ножа. Якщо ваші скибочки не вийшли досить тонкими і прозорими, ви можете покласти їх між харчовою плівкою і відбити кухонним молотком. Якщо його не виявиться на вашій кухні, використовуйте качалку.

5. На сервірувальну тарілку викладаємо слайсы з яловичини. Змащуємо заправкою кожен шматочок з допомогою кулінарної пензлика, щоб все рівномірно розподілилася. Слайсы повинні однаково промаринуватися і зволожити. Посипаємо скибочки чорним меленим перцем. На м’ясо додаємо шматочки мигдалю і фундука. На крайні шматочки яловичини кладемо в’ялені томати. Заключним інгредієнтом стає пармезан. Посипаємо їм слайсы і подаємо страву на стіл. Воно прекрасно підійде для святкового вечері і не буде бентежити гостей своїм головним інгредієнтом. Настав час спробувати, що у нас вийшло.