Мітболи – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Мітболи у вершковому соусі на сковороді

Митболы у вершковому соусі на сковороді – це альтернатива традиційним тефтелі, однак, це блюдо готується без додавання засмажки і відвареного рису. Страва підкорює своєю соковитістю і насиченим м’ясним смаком, який, у свою чергу, ідеально поєднується з ніжним соусом.

Час приготування — 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Крихта хлібна – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В чаші з високими бортиками об’єднуємо фарш з хлібною крихтою, дрібно нарізаною цибулею і зеленню, а також сіллю і чорним перцем.

Крок 2. Присмачую масу сметаною (1 столова ложка).

Крок 3. Вимішуємо до однорідності, формуем кульки і паніруємо в борошні.

Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо напівфабрикати до утворення скоринки і перекладаємо в тарілку.

Крок 5. У цій же сковорідці розтоплюємо вершкове масло.

Крок 6. Всипаємо борошно і активно працюємо віночком.

Крок 7. Заливаємо суміш невеликою кількістю води, також додаємо чебрець, решту сметану, мускатний горіх, сіль і перець – доводимо до кипіння.

Крок 8. Викладаємо смажені кульки в соус і тушкуємо близько 15 хвилин на мінімальному нагріві.

Крок 9. Перед подачею прикрашаємо петрушкою і знімаємо пробу. Приємного апетиту!