Мітболи у вершковому соусі на сковороді
Митболы у вершковому соусі на сковороді – це альтернатива традиційним тефтелі, однак, це блюдо готується без додавання засмажки і відвареного рису. Страва підкорює своєю соковитістю і насиченим м’ясним смаком, який, у свою чергу, ідеально поєднується з ніжним соусом.
Час приготування — 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Фарш – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Крихта хлібна – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Чебрець – 1 ч. л.
- мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
- Петрушка – 3 гілочки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В чаші з високими бортиками об’єднуємо фарш з хлібною крихтою, дрібно нарізаною цибулею і зеленню, а також сіллю і чорним перцем.
Крок 2. Присмачую масу сметаною (1 столова ложка).
Крок 3. Вимішуємо до однорідності, формуем кульки і паніруємо в борошні.
Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо напівфабрикати до утворення скоринки і перекладаємо в тарілку.
Крок 5. У цій же сковорідці розтоплюємо вершкове масло.
Крок 6. Всипаємо борошно і активно працюємо віночком.
Крок 7. Заливаємо суміш невеликою кількістю води, також додаємо чебрець, решту сметану, мускатний горіх, сіль і перець – доводимо до кипіння.
Крок 8. Викладаємо смажені кульки в соус і тушкуємо близько 15 хвилин на мінімальному нагріві.
Крок 9. Перед подачею прикрашаємо петрушкою і знімаємо пробу. Приємного апетиту!