Мітболи з рисом
Митболы з рисом і філе індички – це корисне і неймовірно смачне блюдо, яке можна подати з улюбленим гарніром і свіжим овочевим салатом. Для того щоб кульки були соковитими, нам також потрібно брокколі, а для насиченості смаку – гранульований часник, петрушка і лимонна цедра.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе індички – 600 гр.
- Брокколі – 200 гр.
- Рис відварний – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Борошно – 2 ч. л.
- Вершки 20% – 200 мл
- Петрушка – 15 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Часник гранульований – ½ ч. л.
- Цедра лимонна – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. В чашу кухонного комбайна або блендера поміщаємо філе індички, брокколі і гранульований часник.
Крок 2. Перемелюємо компоненти і доповнюємо складу рисом, яйцем і сіллю.
Крок 3. Ліпимо кульки і викладаємо у форму, придатну для запікання. Прибираємо в духовку на 20 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.
Крок 4. Паралельно готуємо соус: дрібно нарізану цибулю пасеруємо на рослинній олії.
Крок 5. Через кілька хвилин додаємо подрібнений часник, а через 30 секунд борошно – перемішуємо і засікаємо одну хвилину. При постійній роботі віночком, вливаємо вершки і даємо соусу закипіти. Приправляємо лимонною цедрою, сіллю і петрушкою.
Крок 6. В ніжний соус перекладаємо кульки і тушкуємо ще хвилину.
Крок 7. Ніжне блюдо сервіруємо і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!