Мітболи – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Мітболи з рисом

Митболы з рисом і філе індички – це корисне і неймовірно смачне блюдо, яке можна подати з улюбленим гарніром і свіжим овочевим салатом. Для того щоб кульки були соковитими, нам також потрібно брокколі, а для насиченості смаку – гранульований часник, петрушка і лимонна цедра.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе індички – 600 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Рис відварний – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Борошно – 2 ч. л.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Петрушка – 15 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Часник гранульований – ½ ч. л.
  • Цедра лимонна – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В чашу кухонного комбайна або блендера поміщаємо філе індички, брокколі і гранульований часник.

Крок 2. Перемелюємо компоненти і доповнюємо складу рисом, яйцем і сіллю.

Крок 3. Ліпимо кульки і викладаємо у форму, придатну для запікання. Прибираємо в духовку на 20 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.

Крок 4. Паралельно готуємо соус: дрібно нарізану цибулю пасеруємо на рослинній олії.

Крок 5. Через кілька хвилин додаємо подрібнений часник, а через 30 секунд борошно – перемішуємо і засікаємо одну хвилину. При постійній роботі віночком, вливаємо вершки і даємо соусу закипіти. Приправляємо лимонною цедрою, сіллю і петрушкою.

Крок 6. В ніжний соус перекладаємо кульки і тушкуємо ще хвилину.

Крок 7. Ніжне блюдо сервіруємо і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!