Плов з яловичини в казані на вогнищі
Не так давно довелося спробувати чудовий плов з яловичини, приготований в казані на багатті. Блюдо вийшло неймовірно смачним і ароматним. Такого я ніколи не пробувала. Пропоную вам скористатися цим рецептом і приготувати цей делікатес.
Час приготування: 2 години 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 15
Інгредієнти:
- Яловичина – 1,3 кг
- Рис – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Часник – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Зіра – 2 ч. л.
- Приправа для плову – 2,5 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода питна – 4 л.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розведіть вогонь. Поставте Казан на вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте до появи білого димку.
2. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо крупно наріжте. У розігріте масло викладіть яловичину на кісточках.
3. Обсмажте до золотистого кольору. Потім акуратно вийміть з допомогою шумівки і викладіть на тарілку.
4. Потім акуратно, щоб не обпектися, викладіть м’ясо в казан.
5. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки, а потім вийміть і викладіть на тарілку.
6. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте великими кільцями, викладіть в казан.
7. Обсмажте до розм’якшення.
8. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою і викладіть в казан.
9. Посоліть, додайте необхідну кількість зіри, приправи для плову і чорного меленого перцю. Обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
10. Потім викладіть обсмажене м’ясо яловичини і яловичину на кісточках.
11. Після чого додайте очищені від верхнього шару лушпиння головки часнику.
12. Налийте половину необхідної кількості питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Тушкуйте 40-50 хвилин, накривши кришкою.
13. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте воду, що залишилася, і готуйте плов приблизно 40-50 хвилин під кришкою.
14. Після закінчення часу рис сгребите в центр гіркою. Дрова розгрібаючи в сторони. Плов готуйте до повного випаровування води, періодично перевіряючи готовність рису.
15. Коли вода повністю випарується, дрова повністю заберіть, і залиште плов настоюватися на 20-25 хвилин. Готовий плов з яловичини подавайте на стіл.
Приємного апетиту!