Плов з яловичини в казані – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Плов з яловичини в казані на вогнищі

Не так давно довелося спробувати чудовий плов з яловичини, приготований в казані на багатті. Блюдо вийшло неймовірно смачним і ароматним. Такого я ніколи не пробувала. Пропоную вам скористатися цим рецептом і приготувати цей делікатес.

Час приготування: 2 години 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 15

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,3 кг
  • Рис – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – 2 ч. л.
  • Приправа для плову – 2,5 ст. ложки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода питна – 4 л.

Процес приготування:

1. Заздалегідь розведіть вогонь. Поставте Казан на вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте до появи білого димку.

2. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо крупно наріжте. У розігріте масло викладіть яловичину на кісточках.

3. Обсмажте до золотистого кольору. Потім акуратно вийміть з допомогою шумівки і викладіть на тарілку.

4. Потім акуратно, щоб не обпектися, викладіть м’ясо в казан.

5. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки, а потім вийміть і викладіть на тарілку.

6. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте великими кільцями, викладіть в казан.

7. Обсмажте до розм’якшення.

8. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою і викладіть в казан.

9. Посоліть, додайте необхідну кількість зіри, приправи для плову і чорного меленого перцю. Обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.

10. Потім викладіть обсмажене м’ясо яловичини і яловичину на кісточках.

11. Після чого додайте очищені від верхнього шару лушпиння головки часнику.

12. Налийте половину необхідної кількості питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Тушкуйте 40-50 хвилин, накривши кришкою.

13. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте воду, що залишилася, і готуйте плов приблизно 40-50 хвилин під кришкою.

14. Після закінчення часу рис сгребите в центр гіркою. Дрова розгрібаючи в сторони. Плов готуйте до повного випаровування води, періодично перевіряючи готовність рису.

15. Коли вода повністю випарується, дрова повністю заберіть, і залиште плов настоюватися на 20-25 хвилин. Готовий плов з яловичини подавайте на стіл.

Приємного апетиту!