Гнізда з макаронів з фаршем в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Соковиті гнізда з макаронів з фаршем і томатною пастою

Макарони трохи відварюються і потім перекладаються на форму для запікання. Зверху укладаються кульки з фаршу і все заливається соусом з моркви, цибулі, сметани і томатної пасти. Також на кожне гніздо додається трохи майонезу. Страва готується в духовці близько 40 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Гнізда з макаронів – 250 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиком.

2. Половину нарізаної цибулі додаємо в ємність з фаршем.

3. Також розбиваємо туди одне яйце і додаємо сіль з перцем за смаком. Все ретельно перемішуємо.

4. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

5. Далі відварюємо макарони. Опускаємо їх у киплячу підсолену воду на 3-5 хвилин.

6. Потім перекладаємо зварені гнізда у форму для запікання. Також відливаємо в окрему ємність півтори склянки води, в якій варилися макарони.

7. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і моркву, поки вони не стануть м’якими. Далі додаємо томатну пасту, сметану і перемішуємо.

8. Вливаємо в сковороду воду від пасти і готуємо соус приблизно 5 хвилин на середньому вогні, іноді помішуючи.

9. Зверху на гнізда з макаронів викладаємо невеликі кульки з фаршу.

10. Заливаємо все отриманому соусом і на кожне гніздо видавлюємо трохи майонезу.

11. Розігріваємо духовку до 180оС і відправляємо в неї форму на 15 хвилин. Через це час виймаємо її і посипаємо макарони з фаршем тертим сиром і ставимо в духовку ще на 10 хвилин.

12. Перекладаємо готову страву на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!