Соковиті гнізда з макаронів з фаршем і томатною пастою
Макарони трохи відварюються і потім перекладаються на форму для запікання. Зверху укладаються кульки з фаршу і все заливається соусом з моркви, цибулі, сметани і томатної пасти. Також на кожне гніздо додається трохи майонезу. Страва готується в духовці близько 40 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Гнізда з макаронів – 250 гр.
- Фарш – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиком.
2. Половину нарізаної цибулі додаємо в ємність з фаршем.
3. Також розбиваємо туди одне яйце і додаємо сіль з перцем за смаком. Все ретельно перемішуємо.
4. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
5. Далі відварюємо макарони. Опускаємо їх у киплячу підсолену воду на 3-5 хвилин.
6. Потім перекладаємо зварені гнізда у форму для запікання. Також відливаємо в окрему ємність півтори склянки води, в якій варилися макарони.
7. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і моркву, поки вони не стануть м’якими. Далі додаємо томатну пасту, сметану і перемішуємо.
8. Вливаємо в сковороду воду від пасти і готуємо соус приблизно 5 хвилин на середньому вогні, іноді помішуючи.
9. Зверху на гнізда з макаронів викладаємо невеликі кульки з фаршу.
10. Заливаємо все отриманому соусом і на кожне гніздо видавлюємо трохи майонезу.
11. Розігріваємо духовку до 180оС і відправляємо в неї форму на 15 хвилин. Через це час виймаємо її і посипаємо макарони з фаршем тертим сиром і ставимо в духовку ще на 10 хвилин.
12. Перекладаємо готову страву на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!