Курка, запечена з картоплею в рукаві
Курка, запечена з картоплею в рукаві – це апетитне і ситне блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Для приготування рум’яної птиці з картоплею, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Урізноманітніть ваше меню ситним гарячим частуванням.
Час готування – 2 години 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка невелика – 1 шт.
- Картопля – 1 кг
- Вода – 100 мл
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Сметана – для змазування курки.
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Курку добре промиваємо під водою і обсушуємо.
Крок 2. Суміш перців подрібнюємо в ступці і перемішуємо їх з сіллю, лимонним соком з двох половинок лимона. Отриманою сумішшю обмазуємо курку всередині і зовні.
Крок 3. Всередину птиці кладемо половинку віджатого лимона, дві горошини запашного перцю і лавровий листок. Скріплюємо отвір зубочисткою або кулінарною ниткою.
Крок 4. Картоплю ріжемо часточками. Перемішуємо їх з сіллю і з рештою горошинами перцю, які подрібнюємо. Кладемо в рукав для запікання разом з куркою, вливаємо в рукав половину склянки води.
Крок 5. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Кладемо заготовку в форму для запікання і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на півтори години.
Крок 6. Через півтори години розриваємо рукав. Обмазуємо курку сметаною і відправляємо її назад в духовку на 30 хвилин.
Крок 7. Курка, запечена з картоплею в рукаві, готова. Подавайте до столу!