Абрикосовий сік на зиму – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Абрикосовий сік на зиму — корисна і дуже смачна заготовка. Закачування домашніх соків на зиму – популярний справу серед багатьох господинь. Спробуйте приготувати напій із солодкого і ароматного абрикоса. Такий продукт помітно прикрасить ваш стіл, порадує яскравим смаком і приємно здивує гостей. Використовуйте 6 різних і перевірених кулінарних рецептів з покроковими фото.

Абрикосовий сік з м’якоттю на зиму в домашніх умовах

Ніжний і солодкий абрикосовий сік можна приготувати на зиму з м’якоттю. Такий продукт обов’язково сподобається дорослим і дітям. Подавайте його до сімейного столу разом з десертами.

Інгредієнти на
6 л.

  • Абрикос 10 кг
  • Цукор-пісок-4 ст.
  • Вода-4 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачний абрикосовий сік на зиму в домашніх умовах? Відбираємо потрібну кількість абрикосів, промиваємо їх під водою.
  2. Очищаємо плоди від кісточок, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Після чого остуджуємо каструлю з вмістом в холодній воді.
  3. Остиглу масу перетираємо через дрібне сито.
  4. Отриману суміш засипаємо цукром і знову ставимо на вогонь. Розмішуємо вміст після кипіння і варимо 10 хвилин.
  5. Готовий гарячий сік з м’якоттю розливаємо по чистим і сухим банкам. Закриваємо заготовки кришками, остуджуємо їх і ставимо на зберігання.