Компот з аличі на зиму – 7 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Компот з аличі на зиму — проста і дуже смачна заготовка. Хто з нас не ласував в дитинстві алычовым компотом? А адже такий напій є не тільки відмінною сластью, але і справжнім сховищем вітамінів і мікроелементів, які припадуть як не можна, до речі, під час зими. Пропонуємо вам 7 різних рецептів компоту з аличі.

Компот з аличі на зиму в 3-х літровій банці

Смачний свіжий напій, яким можна побалувати себе навіть взимку завдяки консервації. Даний рецепт розрахований на 3-х літрову банку і неймовірно простий у виконанні.

Інгредієнти на
3 л.

  • Алича 300 гр.
  • Цукор-пісок 9 ст. л.
  • Вода-3 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з аличі на зиму в 3-літровій банці? Аличу промиваємо і видаляємо всі кісточки.
  2. Заповнюємо приблизно третину банки ягодами.
  3. Воду кип’ятимо і заливаємо аличу в банку. Накриваємо банку кришкою, закутуємо і залишаємо на ніч остигати.
  4. Вранці зливаємо воду, доводимо до кипіння і розчиняємо у ній цукор. Заливаємо суміш в банку і закатуємо.
  5. Закутуємо банку і залишаємо на 1 день. Готовий компот зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Аличевий компот з лимонною кислотою в 3-х літровій банці

Ніжний кисло-солодкий компот, який буде радувати вас і ваших домочадців всю зиму. Даний рецепт не передбачає стерилізацію, тому готується такий компот швидко і просто.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Алича – 1 відро
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Кислота лимонна – 1 пачка.

Процес приготування:

1. Промиваємо аличу в холодній воді, видаляємо плодоніжки й обсушуємо.

2. Заповнюємо чисті банки аличею приблизно на третину.

3. Додаємо в банки цукор.

4. Також засипаємо до аличі лимонну кислоту, яка буде виступати в якості консерванту.

5. Заливаємо аличу окропом, накриваємо банки кришками і залишаємо на 20 хвилин.

6. Зливаємо рідину в каструлю за допомогою друшляка або спеціальної кришки.

7. Рідина доводимо до кипіння і знову розливаємо по банках. Закочує банки, перевертаємо догори дном, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо остигати. Приємного апетиту!

Смачний компот з аличі і апельсина на зиму

Приємний теплий компот з тонкими цитрусовими нотками скрасить будь зимовий вечір. Готується він досить просто, а зберігається довго. А головне, що такий напій зберігає в собі безліч корисних речовин, яких часто так не вистачає взимку.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Алича – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Кориця – 1 паличка
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Добре вимиваємо банки і стерилізуємо їх.

2. Промиваємо апельсини і очищаємо їх від шкірки.

3. Нарізаємо апельсини тонкими пластинами.

4. Вимиваємо аличу й обсушуємо.

5. Розкладаємо апельсини з аличею по банкам.

6. Цедру апельсина додаємо у воду, також кладемо паличку кориці, цукор і гвоздику. Доводимо суміш до кипіння.

7. Розливаємо рідина по банкам і прикриваємо їх кришками.

8. Відправляємо банки стерилізуватися в каструлі протягом півгодини.

9. Закочує банки, перевертаємо їх догори дном і закутуємо ковдрою.

10. Охолоджений компот переносимо у прохолодне місце. Приємного апетиту!

Як заготовити ароматний компот з аличі з м’ятою?

Свіжий кисло-солодкий напій, який чудово вгамовує спрагу і повний вітамінів. Смак аличі відмінно доповнюється м’ятою і малиною і такий компот точно приживеться на вашому столі, тим більше що готується він просто, а зберігається досить довго.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Алича – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Малина – 200 гр.
  • М’ята – 4 шт.
  • Вода – 5,5 л.

Процес приготування:

1. Ретельно вимиваємо банки содою, стерилізуємо її над парою.

2. Промиваємо аличу з малиною, при бажанні видаляємо з аличі кісточки.

3. Промиваємо гілочки м’яти, поміщаємо її разом з ягодами в банки.

4. Засипаємо в воду цукор і доводимо суміш до кипіння, після чого варимо на слабкому вогні приблизно 5 хвилин до повного розчинення цукру.

5. Виливаємо гарячу суміш у банки.

6. Закочує їх, використовуючи для цього стерильні кришки.

7. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо і залишаємо остигати протягом доби. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт компоту з червоної аличі на зиму

Красивий і смачний компот із червоної аличі має насичений кисло-солодкий смак і відмінно втамовує спрагу. Такий напій неймовірно корисний у зимовий час і відмінно зберігається.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Алича червона – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 270 гр.
  • Кислота лимонна – 6 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Аличу промиваємо під проточною водою в друшляку, потім даємо воді стекти.

2. Викладаємо аличу в стерилізовану банку, насипаємо лимонну кислоту.

3. Вливаємо в банку киплячу воду так, щоб була заповнена приблизно третину. Прикриваємо кришкою і залишаємо настоюватися протягом 4 хвилин. Після цього вливаємо воду, що залишилася, знову ж прикриваємо банку кришкою і залишаємо ще на 15 хвилин.

4. Зливаємо воду в каструлю, засипаємо цукор і кип’ятимо рідину приблизно 3 хвилини на помірному вогні.

5. Заливаємо сироп назад у банку і закатуємо її.

6. Перевертаємо банку догори дном, прикриваємо пледом або теплим рушником і залишаємо остигати до кімнатної температури. Готовий компот зберігаємо в прохолодному і темному місці. Приємного апетиту!

Дуже смачний компот з аличі і кабачків на зиму

Поєднання кабачків і аличі може здатися дивним, проте смак такого компоту швидше ніж-то нагадує ананасовий. Холодним зимовим вечором горнятко смачного компоту доведеться як не можна до речі.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Алича червона – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Добре вимиваємо банку і стерилізуємо її разом з кришкою.

2. Аличу промиваємо й обсушуємо.

3. Кабачок також вимиваємо, очищаємо і ріжемо на дві половини.

4. Нарізаємо кабачок невеликими шматочками.

5. Викладаємо кабачок в банку, а зверху засипаємо аличу.

. Заливаємо в банку окріп, прикриваємо кришкою і залишаємо приблизно на 10 хвилин. Зливаємо воду в каструлю і знову доводимо до кипіння. Знову вливаємо воду в банку, залишаємо настоюватися і знову зливаємо в каструлю і доводимо до кипіння.

7. Засипаємо в банку цукор і лимонну кислоту.

8. Наливаємо в банку окріп в третій раз, скачуємо її і перевертаємо.

9. Закутуємо банку теплим пледом і залишаємо на добу. Приємного апетиту!

Алычово-яблучний компот в банках на 3 літри на зиму

Яблуко і алича – прекрасний взаємодоповнюючий дует, повний вітамінів і насиченого смаку. Такий напій гарний круглий рік: влітку він чудово втамовує спрагу, а взимку допоможе поповнити запас корисних речовин в організмі.

Час готування: 12 год.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Алича червона – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Вимиваємо і стерилізуємо банки для компоту. Кип’ятимо кришки.

2. Очищаємо аличу від плодоніжок, промиваємо прохолодною водою.

3. Яблука ріжемо невеликими шматками і також промиваємо.

4. Закладаємо яблука в банку.

5. Поверх яблук засипаємо аличу.

6. Наливаємо в банку киплячу воду і накриваємо кришкою. Залишаємо настоюватися протягом 15 хвилин.

7. Воду зливаємо назад в каструлю, додаємо цукор і лимонну кислоту, доводимо рідину до кипіння.

8. Заливаємо сироп в банку, закорковуємо її і перевертаємо догори дном. Даємо банку охолонути до кімнатної температури.

9. Готовий компот зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!