Малина містить масу корисних речовин і вітамінів, зміцнює імунітет і бореться з застудою та інфекційними захворюваннями. Щоб зберегти максимальну користь цієї ягоди, її варто заготовляти без термічної обробки і додавати у випічку, подавати до млинців і молочних десертів.
Протерта малина з цукром без варіння на зиму
Перетерту з цукром малину, яка готувалася без термічної обробки, краще зберігати у холоді, але якщо додати до однієї частини ягід дві частини цукру, така заготовка буде добре стояти і в льосі або підвалі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Малина-1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
Процес приготування:
- Як заготовити протерту малину без варіння з цукром на зиму? Ягоди перебрати, позбутися від зіпсованих або занадто м’ятих. Видалити плодоніжки і листочки.
- Висипати малину в підходящу за обсягом миску і злегка розім’яти, щоб ягоди пустили сік, але не перетворювати на пюре.
- Всипати в ягідну масу цукор. Робити це потрібно в кілька прийомів, кожен раз перемішуючи, щоб цукор рівномірно розподілився. Залишити на 6 годин, щоб він розчинився. За цей час масу потрібно кілька разів перемішати.
- Баночки для зберігання малини простерилізувати. Це можна зробити за допомогою пари, мікрохвильової печі або для духовки.
- малинову масу Розкласти в підготовлені ємності і закрити кришками. Зберігати натуральну термічно необроблений малину краще в холодильнику.
Малина з цукром на зиму без варіння для заморозки в морозилці
Простий, але дуже ефективний спосіб зберегти свіжість і користь малини, в якому зберігаються всі вітаміни і мікроелементи, а різні структури ягоди дозволяють використовувати її для різних страв. Важливо розморожувати в холодильнику і не допускати повторної заморозки, ін ягоди інакше втратять всі свої корисні якості.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
1. Відібрати красиві і зіпсовані ягоди, промити і викласти на паперовий рушник, щоб вони підсохли.
2. В підходящу ємність для заморожування викласти рівним шаром половину малини.
3. Засипати ягоди частиною цукру.
4. Решту малини змішати з цукром, який ще не використовувався, розім’яти до стану пюре і викласти поверх цілих ягід.
5. Помістити малину в морозилку. Краще зберігати таку заготовку при температурі -40…-18ᵒС, що дозволить зберегти свіжість і корисні властивості ягід.
Малина з цукром без варіння для зберігання в холодильнику
Перетерту малину для зберігання в холодильнику краще заготовляти невеликі за обсягом баночки, щоб швидко з’їдати заготовку, і вона не встигала зіпсуватися. Ягідну масу можна подавати до чаю або як доповнення до десертів.
Час приготування: 3 години 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,2 кг
Процес приготування:
1. Свежесобранную малину перебираємо, видаляємо листочки, гілочки і зіпсовані ягоди. Підготовлену малину можна не мити, а можна ненадовго потримати під проточною водою.
2. Покласти ягоди в підходящий посуд і засипаємо їх цукром.
3. Перетираємо малину за допомогою блендера або розминаємо дерев’яною ложкою.
4. Залишити ягідну масу на 2-3 години в теплому місці, щоб суміш настоялася, а цукор розчинився.
5. В стерильній ємності перекласти перетерту малину, закрити кришками і поставити в холодильник. Використовувати в якості соусу для млинців або до вівсяної каші.
Малина перетерта з цукром блендером без варіння
Малина, перетерта з цукром за допомогою блендера, виходить дуже ніжної консистенції, і зберігає аромат і смак свіжих ягід. Її добре використовувати для приготування молочних коктейлів, додавати до молочних десертів або каш.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,3 кг
Процес приготування:
1. Для приготування такого десерту на зиму важливо брати тільки свіжозібрані ягоди. Їх треба перебрати і позбавити від сміття і плодоніжок.
2. Висипати малину у пластикову чи скляну посуд і засипати цукром.
3. Пюрировать ягоди за допомогою блендера, перемішуючи, поки крупинки цукру повністю не розчиняться, дати настоятися близько півгодини.
4. Підготувати банки для заготовок: промити їх, стерилізувати парою або прогріти в духовці і висушити.
5. Викласти ягідну масу в банки і закрити стерилізованими чи прокип’яченими кришками. Зберігати таку малину краще в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Як заготовити малину через м’ясорубку з цукром на зиму?
Малина, перетерта за допомогою м’ясорубки, зберігає текстуру свіжої ягоди, тому її добре додавати в якості начинки для пирога або додавати до морозива. Щоб термічно необроблені ягоди довше зберігалися, варто додати трохи більше цукру.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
1. Малину перебрати, видаливши зіпсовані і м’яті ягоди, а також листочки і хвостики. Таку ніжну ягоду можна не мити.
2. Пропускаємо малину через дрібну сітку м’ясорубки.
3. У перетерту ягідну масу додаємо вказану кількість цукру, перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб крупинки цукру розчинилися.
4. Баночки для зберігання малини стерилізуємо. Це можна зробити пором, прожарити в духовці або потримати пару хвилин у мікрохвильовій печі при максимальній потужності.
5. Перетерту малину складаємо в підготовлену тару, щільно закорковуємо і зберігати в холоді.
Густе малинове желе без варіння з желатином
Малинове желе з мінімальної теплової обробкою і ніжною консистенцією буквально тане в роті і насичує вітамінами і мікроелементами. Такий десерт можна подавати до хліба з маслом або як доповнення до десертів.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Вода – 300 мл
- Кислота лимонна – 6 гр.
- Желатин – 5 гр.
Процес приготування:
1. Желатин помістити у воду кімнатної температури, перемішати і залишити для набухання.
2. Свіжу малину перебрати, позбутися сміття і зіпсованих ягід, видалити плодоніжки і промити під проточною водою, а потім трохи обсушити.
3. Помістити малину в підходящу ємність, засипати цукром, влити воду і поставити на середній вогонь, щоб довести масу до кипіння, а потім трохи остудити і перетерти з допомогою сита, щоб прибрати насіння.
4. Перетерту ягідну масу ще раз нагріти, додати розпущений желатин і лимонну кислоту, готувати ще 5 хвилин, помішуючи, а потім зняти з плити.
5. В стерилізовані баночки перелити желе вийшло і щільно закупорити кришкою. Перевернути і дати охолонути під ковдрою, а потім зберігати в холоді.
Простий і смачний рецепт малини з лимоном на зиму
Лимон додає перетертої з цукром малині приємну кислинку і робить таку заготовку ще більш вітамінізованої. Щоб отримати більш екзотичну версію десерту, можна використовувати лайм замість лимона.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Малину перебрати, щоб в заготовку не потрапили зіпсовані ягоди або сторонній сміття і листочки.
2. Помістити малину в миску і засипати потрібною кількістю цукру, масу акуратно перемішати.
3. Лимон вимити, розрізати на четвертинки і подрібнити у блендері.
4. Змішати ягідну масу з подрібненим лимоном.
5. Викласти отриману суміш у банки, щільно закупорити і зберігати в холоді.