Малина без варіння з цукром на зиму – 7 рецептів протертого варення з покроковими фото

Малина містить масу корисних речовин і вітамінів, зміцнює імунітет і бореться з застудою та інфекційними захворюваннями. Щоб зберегти максимальну користь цієї ягоди, її варто заготовляти без термічної обробки і додавати у випічку, подавати до млинців і молочних десертів.

Протерта малина з цукром без варіння на зиму

Перетерту з цукром малину, яка готувалася без термічної обробки, краще зберігати у холоді, але якщо додати до однієї частини ягід дві частини цукру, така заготовка буде добре стояти і в льосі або підвалі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Малина-1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити протерту малину без варіння з цукром на зиму? Ягоди перебрати, позбутися від зіпсованих або занадто м’ятих. Видалити плодоніжки і листочки.
  2. Висипати малину в підходящу за обсягом миску і злегка розім’яти, щоб ягоди пустили сік, але не перетворювати на пюре.
  3. Всипати в ягідну масу цукор. Робити це потрібно в кілька прийомів, кожен раз перемішуючи, щоб цукор рівномірно розподілився. Залишити на 6 годин, щоб він розчинився. За цей час масу потрібно кілька разів перемішати.
  4. Баночки для зберігання малини простерилізувати. Це можна зробити за допомогою пари, мікрохвильової печі або для духовки.
  5. малинову масу Розкласти в підготовлені ємності і закрити кришками. Зберігати натуральну термічно необроблений малину краще в холодильнику.