Малина без варіння з цукром на зиму – 7 рецептів протертого варення з покроковими фото

Малина містить масу корисних речовин і вітамінів, зміцнює імунітет і бореться з застудою та інфекційними захворюваннями. Щоб зберегти максимальну користь цієї ягоди, її варто заготовляти без термічної обробки і додавати у випічку, подавати до млинців і молочних десертів.

Протерта малина з цукром без варіння на зиму

Перетерту з цукром малину, яка готувалася без термічної обробки, краще зберігати у холоді, але якщо додати до однієї частини ягід дві частини цукру, така заготовка буде добре стояти і в льосі або підвалі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Малина-1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити протерту малину без варіння з цукром на зиму? Ягоди перебрати, позбутися від зіпсованих або занадто м’ятих. Видалити плодоніжки і листочки.
  2. Висипати малину в підходящу за обсягом миску і злегка розім’яти, щоб ягоди пустили сік, але не перетворювати на пюре.
  3. Всипати в ягідну масу цукор. Робити це потрібно в кілька прийомів, кожен раз перемішуючи, щоб цукор рівномірно розподілився. Залишити на 6 годин, щоб він розчинився. За цей час масу потрібно кілька разів перемішати.
  4. Баночки для зберігання малини простерилізувати. Це можна зробити за допомогою пари, мікрохвильової печі або для духовки.
  5. малинову масу Розкласти в підготовлені ємності і закрити кришками. Зберігати натуральну термічно необроблений малину краще в холодильнику.

Малина з цукром на зиму без варіння для заморозки в морозилці

Простий, але дуже ефективний спосіб зберегти свіжість і користь малини, в якому зберігаються всі вітаміни і мікроелементи, а різні структури ягоди дозволяють використовувати її для різних страв. Важливо розморожувати в холодильнику і не допускати повторної заморозки, ін ягоди інакше втратять всі свої корисні якості.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

1. Відібрати красиві і зіпсовані ягоди, промити і викласти на паперовий рушник, щоб вони підсохли.

2. В підходящу ємність для заморожування викласти рівним шаром половину малини.

3. Засипати ягоди частиною цукру.

4. Решту малини змішати з цукром, який ще не використовувався, розім’яти до стану пюре і викласти поверх цілих ягід.

5. Помістити малину в морозилку. Краще зберігати таку заготовку при температурі -40…-18ᵒС, що дозволить зберегти свіжість і корисні властивості ягід.

Малина з цукром без варіння для зберігання в холодильнику

Перетерту малину для зберігання в холодильнику краще заготовляти невеликі за обсягом баночки, щоб швидко з’їдати заготовку, і вона не встигала зіпсуватися. Ягідну масу можна подавати до чаю або як доповнення до десертів.

Час приготування: 3 години 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг

Процес приготування:

1. Свежесобранную малину перебираємо, видаляємо листочки, гілочки і зіпсовані ягоди. Підготовлену малину можна не мити, а можна ненадовго потримати під проточною водою.

2. Покласти ягоди в підходящий посуд і засипаємо їх цукром.

3. Перетираємо малину за допомогою блендера або розминаємо дерев’яною ложкою.

4. Залишити ягідну масу на 2-3 години в теплому місці, щоб суміш настоялася, а цукор розчинився.

5. В стерильній ємності перекласти перетерту малину, закрити кришками і поставити в холодильник. Використовувати в якості соусу для млинців або до вівсяної каші.

Малина перетерта з цукром блендером без варіння

Малина, перетерта з цукром за допомогою блендера, виходить дуже ніжної консистенції, і зберігає аромат і смак свіжих ягід. Її добре використовувати для приготування молочних коктейлів, додавати до молочних десертів або каш.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,3 кг

Процес приготування:

1. Для приготування такого десерту на зиму важливо брати тільки свіжозібрані ягоди. Їх треба перебрати і позбавити від сміття і плодоніжок.

2. Висипати малину у пластикову чи скляну посуд і засипати цукром.

3. Пюрировать ягоди за допомогою блендера, перемішуючи, поки крупинки цукру повністю не розчиняться, дати настоятися близько півгодини.

4. Підготувати банки для заготовок: промити їх, стерилізувати парою або прогріти в духовці і висушити.

5. Викласти ягідну масу в банки і закрити стерилізованими чи прокип’яченими кришками. Зберігати таку малину краще в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Як заготовити малину через м’ясорубку з цукром на зиму?

Малина, перетерта за допомогою м’ясорубки, зберігає текстуру свіжої ягоди, тому її добре додавати в якості начинки для пирога або додавати до морозива. Щоб термічно необроблені ягоди довше зберігалися, варто додати трохи більше цукру.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

1. Малину перебрати, видаливши зіпсовані і м’яті ягоди, а також листочки і хвостики. Таку ніжну ягоду можна не мити.

2. Пропускаємо малину через дрібну сітку м’ясорубки.

3. У перетерту ягідну масу додаємо вказану кількість цукру, перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб крупинки цукру розчинилися.

4. Баночки для зберігання малини стерилізуємо. Це можна зробити пором, прожарити в духовці або потримати пару хвилин у мікрохвильовій печі при максимальній потужності.

5. Перетерту малину складаємо в підготовлену тару, щільно закорковуємо і зберігати в холоді.

Густе малинове желе без варіння з желатином

Малинове желе з мінімальної теплової обробкою і ніжною консистенцією буквально тане в роті і насичує вітамінами і мікроелементами. Такий десерт можна подавати до хліба з маслом або як доповнення до десертів.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Вода – 300 мл
  • Кислота лимонна – 6 гр.
  • Желатин – 5 гр.

Процес приготування:

1. Желатин помістити у воду кімнатної температури, перемішати і залишити для набухання.

2. Свіжу малину перебрати, позбутися сміття і зіпсованих ягід, видалити плодоніжки і промити під проточною водою, а потім трохи обсушити.

3. Помістити малину в підходящу ємність, засипати цукром, влити воду і поставити на середній вогонь, щоб довести масу до кипіння, а потім трохи остудити і перетерти з допомогою сита, щоб прибрати насіння.

4. Перетерту ягідну масу ще раз нагріти, додати розпущений желатин і лимонну кислоту, готувати ще 5 хвилин, помішуючи, а потім зняти з плити.

5. В стерилізовані баночки перелити желе вийшло і щільно закупорити кришкою. Перевернути і дати охолонути під ковдрою, а потім зберігати в холоді.

Простий і смачний рецепт малини з лимоном на зиму

Лимон додає перетертої з цукром малині приємну кислинку і робить таку заготовку ще більш вітамінізованої. Щоб отримати більш екзотичну версію десерту, можна використовувати лайм замість лимона.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Малину перебрати, щоб в заготовку не потрапили зіпсовані ягоди або сторонній сміття і листочки.

2. Помістити малину в миску і засипати потрібною кількістю цукру, масу акуратно перемішати.

3. Лимон вимити, розрізати на четвертинки і подрібнити у блендері.

4. Змішати ягідну масу з подрібненим лимоном.

5. Викласти отриману суміш у банки, щільно закупорити і зберігати в холоді.