Персики в сиропі на зиму – 6 покрокових рецептів з фото

Персики в сиропі на зиму — це ароматне і солодке домашнє частування, яке можна заготовити з яскравих і соковитих фруктів. Ласощі в сиропі підходить для зимових заготовок. Їх можна зберігати довгий час. Смачні консервовані фрукти будуть радувати вас і ваших близьких круглий рік. Оцініть 6 простих рецептів з покроковими фото!

Половинки персиків в цукровому сиропі на зиму

Ароматна і яскрава домашня заготовка на зиму – половинки персиків в тягучому цукровому сиропі. Солодке частування можна подавати як десерт або ж використати його для випічки.

Інгредієнти на
5 л.

  • Персик 5 кг
  • Цукор-пісок 5 ст.
  • Вода 4 л.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Що заготовити персики в сиропі на зиму, персики ошпарюємо в окропі. Після продукт розрізаємо на половинки. При цьому видаляємо шкірку і кісточки.
  2. Занурюємо підготовлений інгредієнт у чисті скляні банки. Заливаємо вміст окропом і настоюйте під кришкою близько 15 хвилин.
  3. Гарячу рідину зливаємо в каструлю. Розводимо тут цукор і лимонну кислоту. Варимо масу на слабкому вогні до загусання. Регулярно помішуємо.
  4. Готовим сиропом заливаємо половинки персиків. Далі заготовку можна закрити кришками і залишити в кімнаті до повного остигання.
  5. Персики в цукровому сиропі готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

Персики в сиропі на зиму без стерилізації без кісточок

Цікавий рецепт приготування персиків в солодкому і тягучому сиропі стане однією з найяскравіших зимових заготовок. Здивуйте близьких і гостей ароматним фруктовим ласощами.

Час готування: 1 година 25 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Персики – 1 кг
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Промиваємо персики. Робимо у них невеликі надрізи і занурюємо до киплячу воду. Ошпарюємо продукт 30-60 секунд.

2. Далі ошпарені персики остуджуємо, знімаємо з них шкірку, розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки.

3. Слідом половинки поділяємо на невеликі рівні за розміром скибочки.

4. Викладаємо скибочки у форму для випікання. Рясно і рівномірно посипаємо продукт цукром.

5. Ставимо форму в розігріту до 190 градусів духовку на 1 годину.

6. Гаряче частування в сиропі можна розмішати і перекласти в чисті сухі банки. Закриваємо заготовки кришками і ставимо їх на зберігання.

Персики в сиропі без стерилізації з лимонною кислотою

Проста у виконанні і неймовірно смачна заготівля на зиму – персики в ароматному цукровому сиропі без стерилізації. Оцініть яскравий кулінарний рецепт для домашнього столу.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Персики – 0,4 кг
  • Цукор – 150 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Персики заздалегідь промиваємо і даємо їм обсохнути.

2. Далі плоди розрізаємо на половинки, акуратно видаляючи з них кісточку. Занурюємо продукт у попередньо промиті банки.

3. Заливаємо вміст крутим окропом і даємо йому постояти 15 хвилин.

4. Зливаємо рідину в сотейник. Додаємо до неї щіпку лимонної кислоти і необхідну кількість цукру. Варимо сироп до розчинення сухих продуктів. Постійно помішуємо.

5. Заливаємо сиропом персики в банку.

6. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо до повного охолодження.

7. Солодке частування в сиропі готове, можна відправляти на зберігання.

Персики в сиропі цілком з кісточкою на зиму

Цікавий спосіб заготовити персики на зиму – цільними плодами в цукровому сиропі. Інгредієнт за час зберігання збереже свій яскравий вигляд і також стане ще більш соковитим і насиченим смаком.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Персики – 1 кг
  • Цукор – 800 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Обдаємо персики під водою, щоб очистити їх від можливих забруднень. Підготуємо і інші інгредієнти.

2. Відправляємо цільні плоди в заздалегідь очищену і ошпарену банку.

3. Заливаємо інгредієнт кип’яченою водою і наполягаємо вміст під кришкою 10-15 хвилин.

4. Далі просочену воду виливаємо в каструлю. Додаємо сюди цукор і варимо на слабкому вогні, поки він повністю не розчиниться.

5. Періодично помішуємо цукровий сироп, щоб нічого не пригоріло.

6. Відразу заливаємо сиропом персики в банку. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на тривале зберігання.

Консервовані персики в сиропі на 1 літрову банку

Цікаве соковите ласощі для вашого столу – консервовані персики в цукровому сиропі. Приготувати заготівлю на зиму можна в скляній 1-літровій банці. Беріть на замітку яскравий рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Персики – 0,5 кг
  • Цукор – 400 гр.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість персиків і промиваємо їх під водою. Для однієї літрової банки буде достатньо півкілограма продукту.

2. Далі плоди розрізаємо на половинки і акуратно прибираємо з них кісточки.

3. Викладаємо продукт в чисту суху літрову банку. Також її можна обшпарити.

4. Засипаємо вміст банки потрібною кількістю цукру.

5. Заливаємо цукор з персиками кип’яченою водою. Закриваємо заготівлю кришкою і ставимо її стерилізуватися у велику каструлю з киплячою водою на 15 хвилин.

6. Остуджуємо соковиті персики в сиропі і ставимо на зберігання. Готово!

Дуже смачні персики в сиропі на зиму з лимоном

Ароматні персики в цукровому сиропі можна приготувати з лимоном. Фрукт додасть домашньої заготівлі приємний цитрусовий аромат і смак. Спробуйте простий рецепт яскравого ласощі.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Персики – 2 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Лимон промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. Кісточки відразу прибираємо. Шкірку можна залишити.

2. Далі промиваємо персики. Розрізаємо їх навпіл і акуратно витягаємо кісточку.

3. Кип’ятимо потрібну кількість води в каструлі. Занурюємо сюди цукор і продовжуємо варити масу до утворення яскравого сиропу. Постійно помішуємо продукт.

4. У чисті сухі банки щільно викладаємо половинки персиків і чергуємо їх з тонкими скибочками лимона. Заливаємо продукти гарячим сиропом.

5. Закриваємо заготовки кришками, остуджуємо їх і ставимо на зберігання. Готово!