Лечо з томатним соком на зиму — 5 рецептів з покроковими фото

Лечо з томатним соком на зиму – це соковита і яскрава овочева заготовка, яка ідеально підходить для тривалого зберігання. Такий продукт послужить відмінним доповненням до м’ясних страв або гарячих гарніром. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Лечо з болгарського перцю з томатним соком на зиму

Лечо з болгарського перцю з томатним соком на зиму порадує вас гарним зовнішнім виглядом, яскравим смаком і соковитістю. Овочеве частування доповнить гарячі гарніри, м’ясні або рибні страви. Порадуйте себе і близьких за допомогою перевіреного рецепту з нашої збірки.

Інгредієнти на
1 л.

  • Перець болгарський 1.5 кг
  • Томатний сік ⅘ л.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Лечо з томатним соком на зиму заготовити дуже просто. Можна взяти готовий томатний сік або зробити його із соковитих помідорів. Для 800 мл соку знадобиться 1 кг соковитих томатів.
  2. Відміряємо потрібну кількість томатного соку – готового або свіжовичавленого.
  3. Вливаємо томатний сік в каструлю. Додаємо в нього сіль, цукор і рослинне масло.
  4. Очищаємо болгарські перці від насіння і плодоніжок. Ріжемо овоч невеликими шматочками.
  5. Перекладаємо перці в томатний сік. Перемішуємо і кип’ятимо вміст.
  6. Тушкуємо частування близько 20 хвилин на середньому вогні і в кінці вливаємо столовий оцет.
  7. Переливаємо частування в стерилізовану банку, закриваємо стерилізованої кришкою і даємо повністю охолонути.
  8. Лечо з болгарського перцю з томатним соком на зиму готово. Забирайте на зберігання!

Лечо з перцю з томатним соком і часником

Лечо з перцю з томатним соком і часником – це неймовірно смачне, соковите і ароматне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт доповнить гарячі обідні страви та урізноманітнює меню. Для заготівлі використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,9 к.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,7 кг
  • Сік томатний – 0,5 л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Цукор – 70 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість інгредієнтів для заготівлі лечо з перцю з томатним соком і часником.

Крок 2. Промиваємо банки з кришками, стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.

Крок 3. Промиваємо перці, видаляємо з них плодоніжки і насіння. Ділимо овоч на половинки або великі шматочки.

Крок 4. Вливаємо в каструлю або сотейник томатний сік. Кип’ятимо його з сіллю, цукром, болгарським перцем, подрібненим часником, перцем горошком і оцтом.

Крок 5. Після закипання варимо 20 хвилин. Перець повинен зм’якнути, але не втратити форму. Тому не закривайте кришкою і не перестарайтеся з помішуванням.

Крок 6. Переливаємо продукт в стерилізовану банку і закатуємо.

Крок 7. Лечо з перцю з томатним соком і часником готово. Забирайте частування на тривале зберігання в прохолодне місце.

Лечо з томатним соком без стерилізації

Лечо з томатним соком без стерилізації порадує вас яскравим смаком і виглядом, а також нескладним кулінарним процесом. Овочеве частування доповнить гарячі гарніри, м’ясні або рибні страви. Порадуйте себе і близьких за допомогою перевіреного рецепту з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг
  • томатний Сік – 1,5 л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет 9% – 125 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом прогріваємо на плиті сік для заготівлі лечо з томатним соком без стерилізації.

Крок 2. Промиваємо перці, очищаємо їх від насіння і ділимо на великі частини.

Крок 3. У киплячий томатний сік вливаємо олію.

Крок 4. Потім додаємо склянку цукру і сіль. Перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 5. Вливаємо столовий оцет і знову перемішуємо.

Крок 6. Викладаємо сюди перці і після закипання варимо 15-20 хвилин. Перець повинен зм’якнути, але не втратити форму. Тому не закривайте кришкою і не перестарайтеся з помішуванням.

Крок 7. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Укутувати не потрібно.

Крок 8. Лечо з томатним соком без стерилізації готово. Забирайте на зберігання!

Лечо з томатним соком, цибулею та морквою на зиму

Лечо з томатним соком, цибулею та морквою на зиму – це насичене за смаком, соковите і апетитне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт доповнить гарячі обідні страви та урізноманітнює меню. Беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,9 к.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Сік томатний – 0,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування лечо з томатним соком, цибулею та морквою на зиму.

Крок 2. Очищаємо цибулю та моркву. Цибуля розбираємо тонкими півкільцями, моркву ділимо на скибочки.

Крок 3. Очищаємо від насіння болгарські перці і ріжемо їх великою соломкою.

Крок 4. З’єднуємо томатний сік і овочі. Доводимо вміст до кипіння.

Крок 5. Викладаємо в заготовку лавровий перець.

Крок 6. Варимо частування 50 хвилин і доповнюємо сіллю, цукром, подрібнений часником. Варимо ще 5 хвилин і вливаємо столовий оцет.

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Лечо з томатним соком, цибулею та морквою на зиму готово. Можна відносити на зберігання!

Лечо з томатним соком без оцту

Лечо з томатним соком без оцту відрізняється гарним зовнішнім виглядом, ніжним смаком і неймовірною соковитістю. Овочеве частування доповнить багато страви вашого обіднього столу. Ніякої стерилізації та оцту! Порадуйте себе і близьких за допомогою перевіреного і нескладного рецепта з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг
  • томатний Сік – 1 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо лечо з томатним соком без оцту. Підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо та очищаємо овочі.

Крок 2. Болгарські перці ріжемо тонкою соломкою.

Крок 3. Натираємо моркву на крупній тертці.

Крок 4. У каструлі кип’ятимо томатний сік і після проварюємо 10 хвилин. Можна використовувати готовий сік або приготувати його самостійно з стиглих томатів.

Крок 5. Занурюємо сюди моркву і перці. Повторно кип’ятимо і варимо 10 хвилин, періодично помішуючи. Після додаємо сіль, цукор і спеції. Варимо ще 10 хвилин.

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Лечо з томатним соком без оцту готово. Забирайте частування на тривале зберігання.