Салат з капусти, перцю і моркви на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

В зимовий час року дуже не вистачає свіжих овочів, які заповнили б відсутні вітаміни. На щастя для цього можна приготувати чудовий салат з болгарського перцю, капусти та інших овочів на зиму. Тому пропонуємо вам 5 варіантів приготування цієї страви.

Салат з капусти, болгарського перцю і моркви на зиму в банках

До нарізаної капусти, моркви, цибулі та болгарського перцю додається цукор, сіль, рослинне масло і оцет. Все розкладається по чистим банкам, стерилізується і відправляється на зберігання. Виходить дуже смачний і вітамінний салат.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Капуста білокачанна 2.5 кг
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Морква 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Масло соняшникова 250 мл
  • Оцет столовий 9% 250 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з капусти, перцю і моркви на зиму? Для початку займемося капустою. Знімаємо з неї верхні листки і ретельно промиваємо під проточною водою. Далі обсушуємо її за допомогою паперового або бавовняного рушника. Тепер дрібно шаткуємо її ножем або використовуємо кухонний комбайн. Не забуваємо вирізати качан. Перекладаємо нарізану капусту в глибоку миску.
  2. Моркву чистимо, промиваємо під проточною водою і натираємо на крупній тертці. Відправляємо її в миску до капусти.
  3. Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо його в ємність до інших овочів.
  4. Болгарський перець також промиваємо під проточною водою. Далі видаляємо у нього плодоніжку і насіння. Нарізаємо його соломкою або кубиками і відправляємо в миску з капустою, морквою і цибулею.
  5. Тепер додаємо в салат цукровий пісок, сіль, рослинне масло і столовий оцет. Все ретельно перемішуємо, поки овочі не дадуть свій сік.
  6. Банки, у яких буде зберігатися салат, добре вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним салат, прикриваємо кришкою і встановлюємо банки в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 30-40 хвилин (для літрових банок) після закипання. Далі закорковуємо банки кришками і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження. Зберігаємо в сухому темному місці при кімнатній температурі. Відкриваємо взимку і подаємо ароматний овочевий салат до столу. Приємного апетиту!

Салат з капусти, перцю, моркви та цибулі з оцтом на зиму

До нарізаної капусти, моркви, цибулі і перцю додається сіль, цукровий пісок, оцет і олію. Все добре перемішується і розкладається по банкам. Салат залишають при кімнатній температурі на три дні і забирається в холодильник.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 50.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Оцет 9% – 500 мл
  • Масло соняшникове – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування з підготовки капусти. Знімаємо з неї верхні листки, добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому або бавовняна рушник. Далі шаткуємо її з допомогою комбайна або ножа і перекладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Цибулю чистимо, ріжемо на шматочки середнього розміру і відправляємо в миску до нашаткованої капусти.

Крок 3. Болгарський перець також промиваємо під проточною водою, вирізаємо плодоніжку і вичищаємо насіння. Нарізаємо його кубиками або соломкою і відправляємо в ємність до інших овочів.

Крок 4. Моркву чистимо, промиваємо під проточною водою, натираємо на крупній тертці і відправляємо в миску з цибулею, перцем і капустою.

Крок 5. Акуратно перемішуємо всі овочі між собою, після чого додаємо до них цукровий пісок, сіль, рослинне масло і оцет. Ще раз все добре перемішуємо, поки овочі не почнуть виділяти сік.

Крок 6. Банки, в яких будемо зберігати салат, ретельно промиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним овочі, утрамбовуючи їх. Після чого щільно закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в льох або холодильник. Така закуска може зберігається близько 2-х місяців. Подаємо овочевий салат до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Салат з капусти, перцю, помідорів і моркви на зиму

До нарізаної капусти, томатів, перцю, цибулі і моркви додається подрібнений кріп і петрушка. Все перемішується і туди додається лавровий лист із сіллю. Далі салат вариться 15 хвилин, до нього заливається масло і оцет. Все розкладається по банкам і закривається кришками.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 1 год.

Порції – 25.

Склад:

  • Капуста – 1 кг
  • Томати – 1.5 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Зелень кропу – 50 гр.
  • Зелень петрушки – 50 гр.
  • Оцет 9% – 150 мл
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування з підготовки капусти. Знімаємо верхні листки, промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і шаткуємо за допомогою ножа або кухонного комбайна.

Крок 2. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Кріп з петрушкою промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо.

Крок 3. Помідори промиваємо під проточною водою і нарізаємо тонкими часточками. Перець також промиваємо, вирізаємо плодоніжку, прибираємо все насіння і нарізаємо його вузькими смужками.

Крок 4. Складаємо всі нарізані овочі з зеленню в глибоку миску і все перемішуємо. Далі додаємо туди лавровий лист, сіль , цукор і ставимо все в холодильник на годину, щоб овочі пустили сік. Через деякий час викладаємо салат в сотейник і відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо протягом 15 хвилин. За пару хвилин до приготування додаємо рослинне масло і оцет.

Крок 5. Банки, в яких будемо зберігати салат, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним гарячі овочі і закатуємо бляшаними або вакуумними кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо в ковдру або плед і залишаємо до повного охолодження. Далі відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Відкриваємо взимку і подаємо до столу з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Салат з капусти, перцю, огірків та моркви на зиму

До нарізаної капусти, огірків, перцю, репчатому цибулі і помідорів додається соняшникову олію, оцет, сіль і цукор. Все перемішується і залишають на 2 години. Потім все розкладається по банкам, стерилізується і відправляється на зберігання в темне місце.

Час готування: 2 ч. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 20.

Склад:

  • Капуста – 500 гр.
  • Огірки – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Олія соняшникова – 100 гр.
  • Оцет столовий – 80 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2.5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З капусти, знімаємо верхні листки, промиваємо під проточною водою, обсушуємо і дрібно шаткуємо. Відправляємо все у глибоку каструлю.

Крок 2. Болгарський перець також промиваємо, видаляємо плодоніжки з насінням, нарізаємо соломкою і додаємо до нарізаної капусти.

Крок 3. Огірки промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. Також можна зробити це за допомогою кухонного комбайна.

Крок 4. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Відправляємо його до інших овочів.

Крок 5. Помідори промиваємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Додаємо їх у каструлю.

Крок 6. Тепер додаємо до овочів сіль, цукровий пісок, олію і оцет. Все ретельно перемішуємо і даємо постояти при кімнатній температурі 1.5-2 години, щоб інгредієнти пустили сік. Протягом цього часу періодично помішуємо салат.

Крок 7. В цей час вимиваємо банки під гарячою водою з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним салат, злегка утрамбовуємо його, прикривають кришками і стерилізуємо всі 20-25 хвилин після закипання. Закорковуємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру або покривало і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне сухе місце. Відкриваємо взимку і подаємо вітамінний салат до столу з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Салат «Кубанський» з капусти з болгарським перцем на зиму

До нарізаних овочів додається сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, рослинне масло і частину оцту. Все перемішується і залишається на годину при кімнатній температурі. Далі салат вариться під кришкою 7 хвилин і розкладається по стерилізованим банкам.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 1 год.

Порції – 10.

Склад:

  • Капуста – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Огірки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Масло рослинне – 125 гр.
  • Оцет 9% – 75 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Перець чорний горошком – 10 гр.
  • лавровий Лист – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку готуємо капусту. Знімаємо з неї верхні листки, промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому або бавовняна рушник. Далі тонко шаткуємо її, перекладаємо в підходящу ємність, додаємо половину загального обсягу солі і злегка мнемо руками. Тепер відставляємо її в сторону, щоб капуста пустила сік.

Крок 2. Перець промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки з насінням і ріжемо його півкільцями або пір’ям.

Крок 3. Огірки також вимиваємо і ріжемо на тонкі кружечки.

Крок 4. Помиті помідори нарізаємо часточками як на овочевий салат. Переважно використовувати м’ясисті плоди, щоб вони максимально зберегли форму в готовому кубанському салаті.

Крок 5. Цибулю чистимо і нарізаємо його півкільцями середньої товщини. Морква також чистимо і натираємо на крупній тертці або дрібно нарізаємо її ножем.

Крок 6. Перекладаємо всі овочі в каструлю і додаємо до них сіль, цукровий пісок, чорний перець горошком, рослинне масло і 1/3 оцту. Все ретельно перемішуємо і даємо салату постояти при кімнатній температурі протягом години. За цей час пару раз перемішуємо його. Далі ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.

Крок 7. Через деякий час відправляємо каструлю з овочами на вогонь, доводимо до кипіння і продовжуємо варити протягом 7 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. В кінці приготування додаємо решту оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню. Розкладаємо гарячий салат по банкам, щільно закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру або плед і залишаємо до повного охолодження. Далі відправляємо на зберігання в льох або холодильник. Відкриваємо взимку і подаємо дуже смачний, ароматний салат до столу. Приємного апетиту!