Салат з капусти, перцю і моркви на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

В зимовий час року дуже не вистачає свіжих овочів, які заповнили б відсутні вітаміни. На щастя для цього можна приготувати чудовий салат з болгарського перцю, капусти та інших овочів на зиму. Тому пропонуємо вам 5 варіантів приготування цієї страви.

Салат з капусти, болгарського перцю і моркви на зиму в банках

До нарізаної капусти, моркви, цибулі та болгарського перцю додається цукор, сіль, рослинне масло і оцет. Все розкладається по чистим банкам, стерилізується і відправляється на зберігання. Виходить дуже смачний і вітамінний салат.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Капуста білокачанна 2.5 кг
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Морква 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Масло соняшникова 250 мл
  • Оцет столовий 9% 250 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з капусти, перцю і моркви на зиму? Для початку займемося капустою. Знімаємо з неї верхні листки і ретельно промиваємо під проточною водою. Далі обсушуємо її за допомогою паперового або бавовняного рушника. Тепер дрібно шаткуємо її ножем або використовуємо кухонний комбайн. Не забуваємо вирізати качан. Перекладаємо нарізану капусту в глибоку миску.
  2. Моркву чистимо, промиваємо під проточною водою і натираємо на крупній тертці. Відправляємо її в миску до капусти.
  3. Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо його в ємність до інших овочів.
  4. Болгарський перець також промиваємо під проточною водою. Далі видаляємо у нього плодоніжку і насіння. Нарізаємо його соломкою або кубиками і відправляємо в миску з капустою, морквою і цибулею.
  5. Тепер додаємо в салат цукровий пісок, сіль, рослинне масло і столовий оцет. Все ретельно перемішуємо, поки овочі не дадуть свій сік.
  6. Банки, у яких буде зберігатися салат, добре вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним салат, прикриваємо кришкою і встановлюємо банки в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 30-40 хвилин (для літрових банок) після закипання. Далі закорковуємо банки кришками і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження. Зберігаємо в сухому темному місці при кімнатній температурі. Відкриваємо взимку і подаємо ароматний овочевий салат до столу. Приємного апетиту!