Гарбуз – універсальний овоч, який може стати основою величезної кількості страв і заготовок. Дуже смачна і корисна зимова заготівля виходить з гарбузового пюре. Ми зібрали 5 простих рецептів пюре з гарбуза на зиму.
Пюре з гарбуза на зиму «Пальчики оближеш»
Багатий урожай цукрових гарбуза можна використовувати для приготування чудового пюре «Пальчики оближеш». Пюре відмінно зберігається довгий час в прохолодному місці і взимку у вас завжди буде можливість заповнити вітамінний запас організму і підтримати імунітет.
Інгредієнти на
5 порц.
- Гарбуз 1 кг
Процес приготування:
- Як заготовити пюре з гарбуза на зиму «Пальчики оближеш» в домашніх умовах? Гарбуз помийте, очистіть від шкірки і насіння.
- М’якоть гарбуза наріжте кубиками і відваріть до м’якості протягом 10-15 хвилин.
- Коли гарбуз буде готова, перетріть її в пюре будь-яким зручним способом.
- Отримане пюре можна заморозити. Другий варіант заготовки: розкладіть пюре по стерилізованим банкам, прикрийте їх кришками і стерилізують в окропі протягом 40 хвилин.
- Потім банки з пюре щільно закрийте кришками, остудіть і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Пюре з гарбуза зі згущеним молоком в домашніх умовах
Солодке і яскраве пюре з гарбуза і згущеного молока з задоволенням будуть їсти діти і дорослі. Такі ласощі можна легко заготовити на зиму. Правильно законсервоване пюре добре зберігається навіть при кімнатній температурі.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Молоко згущене – 0,2 л
- Сік лимонний – 0,5 ч. л.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, очистіть від насіння і наріжте на кілька частин.
2. М’якоть гарбуза наріжте кубиками, покладіть в каструлю, залийте теплою водою і тушкуйте протягом 15-20 хвилин.
3. Після цього злийте зайву воду і подрібніть гарбуз блендером до стану пюре.
4. У пюре додайте згущене молоко і лимонний сік, перемішайте.
5. Помістіть каструлю на мінімальний вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте 4-5 хвилин.
6. Гаряче пюре розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх кришками і остудіть. Чудове гарбузове пюре готове.
Приємного апетиту!
Як заготовити гарбузове пюре з апельсином на зиму?
Пюре з гарбуза – корисний і смачний десерт, який можна приготувати з нагоди або заготовити на зиму. Більш цікавим і ароматним десерт можна зробити, додавши в нього інші фрукти, наприклад, апельсин.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Гарбуз – 3 кг
- Апельсин – 3 шт.
- Цукор – 300 гр.
- Кислота лимонна – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, очистіть від шкірки, видаліть насіння, м’якоть наріжте.
2. Шматочки гарбуза перекладіть в каструлю, залийте водою і варіть до м’якості 15-20 хвилин.
3. Апельсини помийте і вичавіть з них сік.
4. Коли гарбуз стане м’якою, злийте зайву рідину, додайте апельсиновий сік і подрібніть її блендером до стану пюре.
5. Далі додайте в каструлю цукор і лимонну кислоту, перемішайте і на повільному вогні доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
6. Кип’ятіть пюре протягом 3-4 хвилин, потім розкладіть по стерилізованим банкам. Загорніть банки металевими кришками і остудіть в перевернутому стані. Зберігайте пюре в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт гарбузового пюре без цукру на зиму
Натуральне пюре – відмінна альтернатива варення і джемам, які господині постійно заготовляють на зиму. У цьому рецепті мова піде про яскравому, смачне та корисне пюре з гарбуза без цукру та інших добавок.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Гарбуз промийте, зріжте шкірку і видаліть насіння.
2. М’якоть гарбуза наріжте кубиками і покладіть в каструлю.
3. У каструлю влийте трохи води і поставте на вогонь.
4. Варіть гарбуз після закипання 15 хвилин до м’якості.
5. Потім злийте воду, подрібніть гарбуз в пюре за допомогою блендера.
6. Пюре розкладіть по стерилізованим банкам, прикрийте їх металевими кришками і стерилізують в окропі 30-40 хвилин. Потім щільно закрийте кришками, остудіть загортання при кімнатній температурі і перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Домашнє гарбузово-яблучне пюре в банках на зиму
Чудове натуральне ласощі, яке можна приготувати власними руками в домашніх умовах. Гарбуз і яблука чудово доповнюють і балансують смак один одного. У вас вийде чудове солодко-кисле пюре з приємною ніжною консистенцією.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Яблука – 0,5 кг
- Гарбуз – 0,4 кг
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Яблука і гарбуз помийте, очистіть від шкірки і насіння.
2. Яблука наріжте невеликими шматочками.
3. М’якоть гарбуза наріжте кубиками.
4. Перекладіть гарбуз в каструлю, додати воду, поставте на вогонь і варіть 10 хвилин.
5. Потім додайте до гарбузі яблука і цукор, продовжуйте варити ще 10 хвилин.
6. Після цього перетріть вміст каструлю до стану пюре за допомогою блендера.
7. Розкладіть гаряче пюре по стерилізованим банкам.
8. Прикрийте банки чистими кришками і стерилізують їх в киплячій воді 20-30 хвилин.
9. Після стерилізації щільно закрийте кришки і остудіть загортання при кімнатній температурі. Зберігайте пюре в прохолодному місці.
Приємного апетиту!