Чорниця на зиму – 10 смачних рецептів загототок з покроковими фото

Варення з чорниці цінується за свої корисні властивості. Воно сприятливо впливає на імунітет, обмін речовин і орган зору. Як приготувати смачне і корисне чорничне варення, ви дізнаєтеся з підібраних нами 10 рецептів.

Як заготовити варення з лісових чорниці на зиму?

Чорниця – це дика ягода, яка росте в лісі. Її можна заготовити на зиму різними способами. Наприклад, зварити пару баночок смачного варення, джему або компоту.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Чорниця 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як приготувати просту і смачну заготовку з чорниці на зиму? Ягоди переберіть, помийте і відкиньте на друшляк.
  2. Ягоди засипте цукром і залишіть на деякий час, щоб виділився сік.
  3. Вже через пару годин чорниця дасть сік і цукор почне намокати.
  4. Поставте ємність на вогонь, доведіть варення до кипіння і варіть 1-2 хвилини, періодично знімайте пінку.
  5. Після цього гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і щільно закупорьте їх кришками. Остудіть банки в перевернутому стані і перенесіть їх в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!