Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Домашня ікра з кабачків – універсальний продукт. Її можна подавати як самостійне частування, намазувати на хліб або поєднувати з гарнірами або м’ясними стравами. Приготувати закуску на зиму можна з додаванням майонезу і томатної пасти. Так ікра вийде неймовірно живильної і ніжною.

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою «Пальчики оближеш»

Поживна ікра з кабачків на зиму виходить з додаванням інших овочів, томатної пасти і майонезу. Смачне частування стане вашим улюбленим перекусом і різноманітить домашнє меню.

Інгредієнти на
2 л.

  • Кабачок 3 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Помідор 4 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Томатна паста 100 мл
  • Майонез столовий молочний 60 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 30 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити кабачкову ікру з майонезом і томатною пастою на зиму «Пальчики оближеш»? Кабачки гарненько промиваємо. Після видаляємо шкірку, насіння, а сам плід ріжемо невеликими кубиками.
  2. Подрібнюємо цибулю з морквою і тушкуємо в рослинному маслі до м’якості.
  3. Сюди ж викладаємо дрібно порізані болгарські перці.
  4. Дрібними кубиками розбираємо помідори і відправляємо їх у загальну масу.
  5. Додаємо кабачки і тушкуємо вміст на тихому вогні близько 15 хвилин.
  6. Далі масу подрібнюємо блендером і перекладаємо назад в каструлю.
  7. Доповнюємо частування сіллю і цукром.
  8. Слідом доповнюємо заготівлю майонезом, томатною пастою і спеціями.
  9. Розмішуємо частування і тушкуємо ще 30 хвилин. В кінці вливаємо оцет.
  10. Розливаємо ікру «пальчики оближеш» по стерилізованим банкам і закриваємо їх. Готово!