Варена аджика на зиму – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Варена аджика на зиму – це цікаве пікантне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт можна подавати як соус до м’ясних, рибних страв або додавати в різні обідні страви, в тому числі супи. Для заготівлі використовуйте перевірену кулінарну ідею з семи рецептів з покроковими фотографіями.

Варена аджика з помідорів з часником на зиму

Варена аджика з помідорів з часником на зиму порадує вас своєю пікантністю, соковитістю і дивним ароматом. Відмінне доповнення до м’ясних або рибних страв. Для заготівлі овочевого соусу використовувати перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.

Інгредієнти на
2.5 л.

  • Помідори 3 кг
  • Часник 130 гр.
  • Перець болгарський 1 кг
  • Перець чилі 90 гр.
  • Сіль 100 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Оцет яблучний 6% 150 мл

Процес приготування:

  1. Приступаємо до заготівлі вареної аджики з помідорів на зиму з часником. Очищаємо зубчики часнику. Промиваємо гострі перці, зрізаємо з них хвостики.
  2. Болгарські перці очистити від насіння, розбираємо на частини. Помідори промиваємо і розбираємо на частини.
  3. Прокручуємо всі інгредієнти через м’ясорубку і кладемо у велику каструлю. Рекомендується використовувати емальований посуд або посуд з товстим дном.
  4. Доводимо масу до кипіння. Даємо покипіти, поки не піде вся піна. Доповнюємо сіллю з цукром.
  5. Вливаємо яблучний оцет. Даємо покипіти ще пару хвилин.
  6. Вимикаємо вогонь і розливаємо частування по стерилізованим банкам.
  7. Закочує наповнені банки, перевертаємо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
  8. Варена аджика з помідорів з часником на зиму готова. Прибирайте на зберігання!