Мариновані кабачки на зиму – 10 рецептів хрустких кабачків Пальчики оближеш з покроковими фото

Просто і смачно замаринувати кабачки в домашніх умовах можна за рецептом «Пальчики оближеш». Така заготівля приємно здивує своїм яскравим смаком і хрусткою оболонкою. Оцініть 10 покрокових ідей, серед яких ви обов’язково знайдете найбільш підходящу.

Хрусткі мариновані кабачки на зиму в банках

Смачні хрусткі кабачки можна заготовити на зиму в домашніх умовах. Таке частування обов’язково здивує ваших домашніх і гостей. Беріть на замітку простий рецепт, який стане вашим коронним кулінарним виконанням.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Кабачок 2 кг
  • Часник 1 шт.
  • Кріп ½ пучка
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Вода 8 ст.
  • Оцет столовий 9% 100 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі мариновані кабачки на зиму? Гарненько промиваємо кабачки ріжемо їх рівними по товщині кружечками.
  2. Промиваємо і ошпарюємо банки. Занурюємо в них лавровий лист, кріп, шматочки часнику і горошини чорного перцю.
  3. Сюди ж щільно викладаємо кружечки кабачка.
  4. Для маринаду кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром.
  5. Вимикаємо вогонь і відразу ж вливаємо оцет.
  6. Заливаємо заготовки гарячою рідиною. Переставляємо їх у велику каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо 10 хвилин.
  7. Закриваємо наповнені банки кришкою і даємо їм охолонути.
  8. Хрусткі кабачки на зиму готові! Можна відносити на зберігання.

Як заготовити мариновані кабачки без стерилізації на зиму?

Простий і швидкий спосіб заготовити кабачки на зиму — без стерилізації. Спробуйте домашній рецепт, з яким справляться навіть новачки. Маринований овоч вийде смачним, соковитим і хрустким.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2 шт.
  • Петрушка — 1 пучок.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Кислота лимонна — 1 ч. л.
  • Вода — 2,5 склянки

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо скляну банку з содою. Щільно наповнюємо її гілками петрушки і кружальцями кабачки. Овоч ріжемо середньої товщини, не знімаючи шкірки.

2. Заливаємо вміст окропом і наполягаємо 10-15 хвилин. Після цього воду зливаємо в каструлю. Повторюємо процедуру ще два рази.

3. На третій раз злиту кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Заливаємо розсіл і відразу додаємо чайну ложку лимонної кислоти.

4. Закручуємо кришку, перевертаємо заготівлю, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

5. Мариновані кабачки по швидкому рецептом без стерилізації готові. Ставте на зберігання в холодильник.

Мариновані кабачки в літрових банках «Пальчики оближеш»

Апетитний варіант приготування хрустких кабачків на зиму — за рецептом «пальчики оближеш». Готове частування порадує насиченим смаком і соковитістю.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій — 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 кг
  • Морква — 2 шт.
  • Перець болгарський — 3 шт.
  • Часник — 6 зубчиків.
  • Кріп — 2 парасольки.
  • лавровий Лист — 4 шт.
  • Листя вишні — 2 шт.
  • Петрушка — 0,5 пучка.
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Оцет 9% — 4 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо овочі під водою.

2. Кабачки та моркву ріжемо товстими кружечками. Болгарські перці розбираємо соломкою.

3. У підготовлені скляні банки щільно укладаємо всі овочі і спеції. Заливаємо вміст окропом, наполягаємо його.

4. Зливаємо воду в каструлю, знову кип’ятимо її і виливаємо в банку. Повторюємо дії три рази і в останній раз розчиняємо в маринаді сіль з цукром.

5. В кінці вливаємо оцет.

6. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо і даємо їм повністю охолонути.

7. Мариновані кабачки за рецептом «пальчики оближеш» готові. Можна відносити на зберігання!

Мариновані кабачки без оцту на зиму

Щоб мариновані кабачки в банках вийшли максимально ніжними, приготуйте їх без використання оцту. За перевіреним домашнім рецептом заготівля буде стояти довго і збереже всі свої смакові якості.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2 шт.
  • Зелень — за смаком.
  • Перець чорний горошок — за смаком.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Кислота лимонна — 1 ч. л.
  • Вода — 2,5 склянки

Процес приготування:

1. Вимиваємо кабачки з використанням губки. На шкірці не повинно залишитися пилу та інших забруднень. Плодоніжку прибираємо.

2. Нарізаємо овочі колами або півколами. Товщина повинна бути приблизно однаковою. Шкірку знімати не потрібно.

3. Щільно укладаємо продукт з зеленню в чисту і заздалегідь простерилизованную банку. Заливаємо окропом і даємо настоятися близько 15 хвилин.

4. Обережно зливаємо гарячий розсіл в каструлю. Знову кип’ятимо його і повторюємо процедуру три рази. На третій раз розчиняємо в рідині цукор і сіль, додаємо горошини перцю.

5. Доповнюємо заготівлю лимонною кислотою (вона замінить оцет), закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Готово, зберігайте частування в холодильнику або іншому холодному місці!

Як смачно заготовити кабачки з огірками в банках на зиму?

Хочете урізноманітнити домашні заготовки на зиму? Приготуйте мариновані кабачки з огірками. Частування вийде хрустким і неймовірно смачним. Його можна подавати як холодну закуску або в доповнення до м’ясних або рибних страв.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 шт.
  • Огірок — 400 гр.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Кріп — 2 парасольки.
  • Листя смородини — 2 шт.
  • Листя хрону — 2 шт.
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Оцет — 3 ст. л.
  • Кислота ацетилсаліцилова — 2 таблетки.
  • Вода — 3 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо і стерилізуємо банки. На дно викладаємо парасольки кропу i свіже листя.

2. Далі додаємо часник і викладаємо кружечки кабачка до середини тари.

3. Другу половину заповнюємо товстими кружечками огірка.

4. Кладемо у наповнені банки роздроблені таблетки.

5. Далі вливаємо оцет і додаємо сіль з цукром.

6. Заливаємо заготовки окропом, закриваємо кришками, перевертаємо і даємо охолонути при кімнатній температурі.

7. Оригінальна страва з кабачків та огірків готово. Можна ставити на зберігання!

Дуже смачні мариновані кабачки з часником на зиму

Щоб мариновані кабачки придбали яскравий смак і аромат, додайте в заготовку часник. Таке частування порадує ваших домашніх і гостей. Подавайте його в якості холодної закуски до обіднього столу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій — 6 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2,5 кг
  • Часник — 1 головка.
  • Кріп — 1 пучок.
  • Петрушка — 1 пучок.
  • лавровий Лист — 10 шт.
  • Листя смородини — 10 шт.
  • Перець чорний горошок — 10 шт.
  • Сіль — 8 ч. л.
  • Цукор — 12 ч. л.
  • Оцет яблучний — 140 мл
  • Вода — 8 ст.

Процес приготування:

1. Промиваємо всю зелень. Очищаємо зубчики часнику.

2. Підготуємо інші спеції.

3. Миємо кабачки і зрізаємо плодоніжки.

4. Ділимо овочі на довгасті шматочки.

5. Зелень і спеції укладаємо на дно стерилізованих банок. Слідом щільно наповнюємо тару кабачками.

6. Варимо маринад. Для цього кип’ятимо воду, розчиняємо в ній сіль з цукром і вливаємо яблучний оцет.

7. Заливаємо ароматною рідиною заготовки і закриваємо їх кришками. Стерилізуємо 20 хвилин у великій каструлі з киплячою водою (на дно укладаємо рушник).

8. Укупориваем банки стерилізованими кришками і перевертаємо їх догори дном. Накриваємо теплим рушником. Після охолодження банки з кабачками можна відносити на зберігання. Готово!

Мариновані кабачки як гриби на зиму

Кабачки на зиму — це завжди смачне і оригінальне частування. А ще їх можна заготовити за особливим рецептом, завдяки якому смак овоча буде нагадувати гриби. Беріть на замітку яскраву ідею і здивуйте своїх рідних!

Час готування: 4 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій — 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1,5 кг
  • Часник — 4 зубчики.
  • Кріп — 1 пучок.
  • Оцет — 100 мл
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений — 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне — 100 мл

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо кабачки і зелень.

2. Далі головний інгредієнт розбираємо на рівні за розміром кубики.

3. Ножем подрібнюємо зелень.

4. Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо їх.

5. З’єднуємо всі інгредієнти в одному посуді і додаємо до них сіль.

6. Слідом відправляємо чорний мелений перець.

7. Після і дві ложки цукру.

8. Заливаємо вміст оцтом.

9. Далі заправляємо рослинною олією.

10. Вимішуємо масу і залишаємо її на три години при кімнатній температурі.

11. Розподіляємо заготовку з промитим і ошпаренным банкам.

12. Закриваємо наповнену тару кришками.

13. Стерилізуємо у великій каструлі з киплячою водою близько 40 хвилин. На дно попередньо стелимо рушник, щоб не пошкодити скло.

14. Апетитні кабачки як гриби готові! Охолоджуйте і забирайте на зберігання.

Кабачки в маринаді з лимонною кислотою в банках на зиму

Один з цікавих варіантів заготовити хрусткі кабачки на зиму — з лимонною кислотою. Смачне частування обов’язково сподобається всім вашим рідним. Подавайте його до м’ясних і рибних страв.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2 шт.
  • Спеції — за смаком.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Кислота лимонна — 1 ч. л.
  • Вода — 2,5 склянки

Процес приготування:

1. Скляну банку гарненько промиваємо під водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом.

2. Миємо кабачки з губкою. На шкірці не повинно залишитися забруднень. Далі овоч ріжемо рівними по товщині колами або половинками.

3. Щільно укладаємо кабачки в банку разом зі спеціями. Можна використовувати горошини перцю, кріп або петрушку. Заливаємо вміст окропом.

4. Наполягаємо заготівлю 15 хвилин. Після розсіл зливаємо в каструлю. Кип’ятимо і знову виливаємо в банку. На третій раз рідина кип’ятимо з сіллю і цукром.

5. В кінці додаємо лимонну кислоту. Закриваємо банку кришкою, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання в холодне місце.

Покроковий рецепт приготування маринованих кабачків з морквою

Смачний і простий рецепт маринування кабачків — з морквою. Заготовте овочі на зиму і порадуйте близьких оригінальним частуванням. Закуска вийде соковитою і хрусткою, а також чудово доповнить будь-які гарячі страви.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій — 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 кг
  • Морква — 3 шт.
  • Гвоздика — 2 ч. л.
  • Перець чорний горошок — 2 ч. л.
  • Кислота лимонна — 1 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Вода — 3,5 склянки

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо кабачки і очищаємо їх від шкірки.

2. Далі підготовлений овоч ріжемо тонкими довгастими пластинками.

3. Також чинимо і з морквою.

4. Укладаємо інгредієнти щільно в чисті стерилізовані банки.

5. Заливаємо їх вміст гарячою водою і настоюють 15 хвилин.

6. Через деякий час воду обережно зливаємо в каструлю і готуємо маринад. Спочатку розчиняємо сіль, цукор і лимонну кислоту.

7. Потім додаємо горошини перцю.

8. Слідом гвоздику. Кип’ятимо і прибираємо з вогню.

9. Готовим маринадом заливаємо овочі в банках. Після відправляємо їх на стерилізацію в каструлю з киплячою водою. Проводимо процедуру 20 хвилин.

10. Готово! Закривайте банки кришками, охолоджуйте і ставте на зберігання.

Хрусткі кабачки в маринаді з кетчупом на зиму

Цікавий спосіб маринування кабачків на зиму — в кетчупі. Овочі в банку залишаться хрусткими, але при цьому придбають насичений кисло-солодкий смак. Яскраве частування стане улюбленою закускою на вашому столі.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 0,6 кг
  • Паста томатна — 2 ст. л.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Перець чорний горошок — 4 шт.
  • Кріп — 2 парасольки.
  • Листя смородини — 2 шт.
  • Листя вишні — 2 шт.
  • Сіль — 1,5 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Вода — 2 склянки
  • Оцет — 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо і стерилізуємо банки звичним для вас способом. На дно тари викладаємо парасольки кропу і листочки.

2. Миємо кабачки і ділимо їх на рівні по товщині напівкола.

3. Шматочки овоча щільно викладаємо в банки. Сюди ж кладемо часник і горошини перцю.

4. Заливаємо вміст крутим окропом і залишаємо на 10 хвилин.

5. Через деякий час зливаємо рідину і з’єднуємо її з цукром, сіллю і томатною пастою. Варимо суміш дві хвилини і розмішуємо.

6. Вливаємо томатний маринад в банки і відразу ж додаємо оцет.

7. Стерилізуємо заготівлі 10 хвилин в каструлі з киплячою водою. На дно рекомендується класти рушник.

8. Далі банки закриваємо кришками, даємо повністю охолонути.

9. Хрусткі кабачки в томатному соусі готові. Можна ставити на зберігання.