Мариновані кабачки на зиму – 10 рецептів хрустких кабачків Пальчики оближеш з покроковими фото

Просто і смачно замаринувати кабачки в домашніх умовах можна за рецептом «Пальчики оближеш». Така заготівля приємно здивує своїм яскравим смаком і хрусткою оболонкою. Оцініть 10 покрокових ідей, серед яких ви обов’язково знайдете найбільш підходящу.

Хрусткі мариновані кабачки на зиму в банках

Смачні хрусткі кабачки можна заготовити на зиму в домашніх умовах. Таке частування обов’язково здивує ваших домашніх і гостей. Беріть на замітку простий рецепт, який стане вашим коронним кулінарним виконанням.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Кабачок 2 кг
  • Часник 1 шт.
  • Кріп ½ пучка
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Вода 8 ст.
  • Оцет столовий 9% 100 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі мариновані кабачки на зиму? Гарненько промиваємо кабачки ріжемо їх рівними по товщині кружечками.
  2. Промиваємо і ошпарюємо банки. Занурюємо в них лавровий лист, кріп, шматочки часнику і горошини чорного перцю.
  3. Сюди ж щільно викладаємо кружечки кабачка.
  4. Для маринаду кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром.
  5. Вимикаємо вогонь і відразу ж вливаємо оцет.
  6. Заливаємо заготовки гарячою рідиною. Переставляємо їх у велику каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо 10 хвилин.
  7. Закриваємо наповнені банки кришкою і даємо їм охолонути.
  8. Хрусткі кабачки на зиму готові! Можна відносити на зберігання.