Варення з абрикосів часточками на зиму
Варіант приготування варення з абрикосів часточками досить затребуваний, адже воно виходить красивого бурштинового кольору з прозорими шматочками фруктів. Абрикоси нарізати часточками і 3-4 рази варяться за п’ять хвилин в цукровому сиропі, з перервами на повне остигання по кілька годин.
Час приготування: 15 годин.
Час приготування: 1 годину.
Порції: 600 мл
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Для варення виберіть зрілі, але не переспілі абрикоси, щоб м’якоть була щільною і часточки в варення не розварилися.
Крок 2. В окремий посуд налийте склянку води, насипте цукор і на мінімальному вогні при постійному помішуванні весь цукор повністю розчиніть. Поваріть сироп пару хвилин.
Крок 3. Промийте абрикоси, розріжте на часточки, видаліть кісточки і залийте фрукти гарячим сиропом. Залиште до повного охолодження. Посуд з абрикосами періодично повертайте, щоб всі часточки були занурені в сироп.
Крок 4. З остиглих абрикосів сироп акуратно злийте, поваріть кілька хвилин, повторно залийте їм часточки абрикосів і залиште для охолодження.
Крок 5. Після дворазового заливання 3-4 рази поваріть варення на мінімальному вогні п’ять хвилин з перервами на повне остигання. При варінні, ложкою варення не перемішуйте, щоб не порушити цілісність часточок. За цей час часточки повинні стати прозорими, текстура їх залишиться щільною, а сироп вийде густим.
Крок 6. Приготоване варення з абрикосів часточками перелийте в невеликі стерильні банки, герметично закупорьте і зберігайте в будь-якому темному місці. Вдалих і смачних заготовок!