Абрикоси на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Варення з абрикосів часточками на зиму

Варіант приготування варення з абрикосів часточками досить затребуваний, адже воно виходить красивого бурштинового кольору з прозорими шматочками фруктів. Абрикоси нарізати часточками і 3-4 рази варяться за п’ять хвилин в цукровому сиропі, з перервами на повне остигання по кілька годин.

Час приготування: 15 годин.

Час приготування: 1 годину.

Порції: 600 мл

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Для варення виберіть зрілі, але не переспілі абрикоси, щоб м’якоть була щільною і часточки в варення не розварилися.

Крок 2. В окремий посуд налийте склянку води, насипте цукор і на мінімальному вогні при постійному помішуванні весь цукор повністю розчиніть. Поваріть сироп пару хвилин.

Крок 3. Промийте абрикоси, розріжте на часточки, видаліть кісточки і залийте фрукти гарячим сиропом. Залиште до повного охолодження. Посуд з абрикосами періодично повертайте, щоб всі часточки були занурені в сироп.

Крок 4. З остиглих абрикосів сироп акуратно злийте, поваріть кілька хвилин, повторно залийте їм часточки абрикосів і залиште для охолодження.

Крок 5. Після дворазового заливання 3-4 рази поваріть варення на мінімальному вогні п’ять хвилин з перервами на повне остигання. При варінні, ложкою варення не перемішуйте, щоб не порушити цілісність часточок. За цей час часточки повинні стати прозорими, текстура їх залишиться щільною, а сироп вийде густим.

Крок 6. Приготоване варення з абрикосів часточками перелийте в невеликі стерильні банки, герметично закупорьте і зберігайте в будь-якому темному місці. Вдалих і смачних заготовок!