Компот з винограду на зиму – 10 простих рецептів в 3-х літровій банці з покроковими фото

Для заготівлі компоту з винограду на зиму можна брати будь-які його сорти, але особливо ароматним виходить напій, як правило, з місцевих сортів. Тому якщо хочеться отримати по-справжньому корисний компот, вибирайте той виноград, що виріс у місцевості проживання: так у ньому гарантовано буде більше вітамінів, смаку і аромату.

Компот з винограду в 3-х літровій банці на зиму без стерилізації

Простий рецепт заготівлі яскравого виноградного напою на зиму: потрібні лише вода, цукор і улюблений сорт винограду. Важливо, щоб ягоди були не м’яті і не зіпсовані, щоб не зіпсувати смак напою.

Інгредієнти на
3 л.

  • Виноград 2 кг синього
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Вода 4 л.
  • Кориця за смаком
  • М’ята свіжа-за смаком
  • Гвоздика за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з винограду на 3 літрову банку на зиму? Виноградні грона промити, видалити зіпсовані ягідки, а решта зняти з гілочки і трохи обсушити, виклавши на серветку.
  2. простерилізувати Банки на пару або в духовці, кришки обдати окропом або помістити в окріп на кілька хвилин.
  3. У баночку помістити ягоди, щоб вони займали близько третини банки. Зверху насипати цукор, додати трохи свіжої м’яти, паличку кориці і кілька бутонів гвоздики.
  4. Залити вміст банок киплячою водою і щільно закупорити.
  5. Залишити заготовки остигати в теплі, укривши ковдрою, а після перенести їх в холод. Такий напій при правильних умовах зберігання можна вживати протягом року.