Ліниві пельмені – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Ліниві пельмені на сковороді зі сметаною

Ліниві пельмені, приготовані в сметанному соусі на сковороді, – смачне, просте і соковите блюдо, яке припаде до смаку всім. Ліниві пельмені можна включати у свій черговий список рецептів на швидку руку, вони підійдуть для обіду і вечері.

Час готування: 60

Час приготування: 30 хв

Порцій – 6

Склад:

  • Фарш свинячий – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Крок 1. Замістити однорідне м’яке тісто з молока, борошна, яйця, рослинного масла і солі.

Крок 2. Фарш змішайте з однією головкою, подрібненого ріпчастої цибулі, додайте сіль і спеції за смаком. Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт, розподіліть по нього фарш. Потім скрутіть рулет, наріжте його однаковими частинами.

Крок 3. Другу цибулину дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі.

Крок 4. На овочі покладіть ліниві пельмені.

Крок 5. Сметану розведіть водою, додайте сіль і мелений перець за смаком. Сметанним соусом залийте пельмені. Тушкуйте страву під кришкою на помірному вогні 20-30 хвилин.

Крок 6. При бажанні готові ліниві пельмені можна посипати рубаною зеленню.