Горохове пюре – 10 рецептів приготування покроковими фото

Горохове пюре – це джерело корисних і важливих для людського організму вітамінів і мікроелементів, а в приготуванні, цей продукт зовсім нескладний. Готувати таке пюре можна різними способами: з замочуванням бобових культур на кілька годин або ж без замочування. Прекрасно відтіняють смак цієї страви цибулю і моркву, а супи, зварені на копченому м’ясі з додаванням гороху – це неймовірно смачно.

Як зварити горохове пюре в каструлі?

Озброївшись каструлею і стаціонарним або заглибним блендером, готуємо ніжне і дуже корисне пюре з бобової культури – гороху. Менш ніж за годину готування, на вашому столі може виявитися смачний гарнір з ароматною засмажкою з цибулі і моркви.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Горох-1 склянка
  • Морква 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Масло вершкове 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Вода-3 склянки

Процес приготування:

  1. Горохове пюре готується дуже просто. Горох добре промиваємо і заливаємо водою таким чином, щоб рідина височіла над бобовими приблизно на два пальці. Залишаємо замачиваться на 1-2 години при кімнатній температурі, у разі, якщо ви замачиваете на ніч, то обов’язково ставте посуд в холодильник.
  2. Приступаємо до варіння. Набряклий горох знову промиваємо і заливаємо 3-4 склянками чистої води, відварюємо до готовності, періодично знімаючи пінку (час варіння колотого гороху – 40-50 хвилин, цільного – півтори години). Рекомендується додати в каструлю одну столову ложку вершкового масла для підвищення температури і більш швидкого готування. Перед зняттям з вогню, солимо і перемішуємо.
  3. Паралельно очищаємо цибулю і морквину, подрібнюємо і обсмажуємо на двох столових ложках олії до легкої рум’яності.
  4. В чашу блендера перекладаємо засмажку.
  5. Поверх, акуратно виливаємо горохову масу.
  6. Перебиваємо до однорідної консистенції.
  7. До столу подаємо в поєднанні з м’ясом, рибою або овочами. Приємного апетиту!

Як приготувати горохове пюре в мультиварці?

Дуже простий і швидкий спосіб приготування ніжного, ароматного, а головне – корисного пюре з гороху. Подавати таку страву можна з різними добавками, а можна і як самостійне блюдо.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Горох (колотий) – 200 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Бобову культуру гарненько промиваємо під струменем води.

Крок 2. Горошок пересипаємо в чашу мультиварки.

Крок 3. Солимо.

Крок 4. Заливаємо 400 мл очищеної води.

Крок 5. Закриваємо кришку, включаємо програму «Каша»/«Варка», а на таймері встановлюємо 20 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу додаємо в кашу масло і ретельно перемішуємо. Перекладаємо горох в каструлю або будь-яку іншу ємність і перебиваємо блендером до однорідності.

Крок 7. Розкладаємо ароматне блюдо по піалах і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Горохове пюре в каструлі без замочування гороху

Коли потрібно об’єднати приємне з корисним – готуйте смачну і нереально корисне страву – пюре з гороху, яка ідеально поєднується з м’ясом і свіжими овочами. До того ж, час приготування такої страви скорочується в рази, якщо виключити замочування.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Горох – 2 склянки
  • Вода – 4 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода – 1/3 ч. ложки
  • Куркума – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Засипаємо горошок в каструлю, промиваємо і заливаємо водою таким чином, щоб вона повністю покривала вміст посуду.

Крок 2. Засипаємо до нуту соду, перемішуємо і відправляємо на плиту: варимо 15 хвилин на помірному вогні під закритою кришкою, періодично помішуємо.

Крок 3. Обов’язково знімаємо образовывающуюся пінку.

Крок 4. Після закінчення часу доливаємо приблизно ще один стакан води і продовжуємо тушкувати ще 15 хвилин).

Крок 5. Готовий горошок солимо і приправляємо куркумою для красивого і насиченого кольору.

Крок 6. Перебиваємо масу за допомогою заглибного блендера до консистенції пюре.

Крок 7. Подаємо готове блюдо до сніданку чи обіду, прикрасивши гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!

Як приготувати горохове пюре з замочуванням гороху в каструлі?

Якщо ви не любите використовувати в приготуванні соду, готувати пюре з гороху доведеться на кілька годин довше, так як бобову культуру необхідно попередньо замочити. Таким чином, час термічної обробки скорочується в рази і зберігається максимальна кількість корисних речовин.

Час готування – 10 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Горох – 1 склянка
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Бобову культуру ретельно промиваємо і заливаємо великою кількістю води, залишаємо мінімум на 2 години, а краще на ніч (зберігаємо в холодильній камері, щоб горох не скис).

Крок 2. Набряклий горох відкидаємо на сито або друшляк і знову промиваємо.

Крок 3. Пересипаємо основу майбутнього пюре в каструлю відповідного розміру.

Крок 4. Заливаємо горох водою і на сильному вогні доводимо до кипіння, після зменшуємо полум’я і підсолюємо.

Крок 5. Колотий нут відварюємо протягом 45-60 хвилин, а цільний – 90. Зливаємо надлишки рідини.

Крок 6. Готові крупинки перебиваємо за допомогою заглибного блендера до однорідності, попередньо додавши одне яйце і шматочок вершкового масла.

Крок 7. Перекладаємо ароматне пюре в піалу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Гороховий суп-пюре з копченостями

Поєднання відвареного гороху і копченого м’яса – це завжди смачно і дуже ароматно, приготувавши суп з цих інгредієнтів, ви напевно здивуйте свою сім’ю і гостей. А на приготування такої страви потрібно витратити лише трохи часу і закупити продукти за списком.

Час готування – 7 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Горох (сушений) – 250 гр.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Морква – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Приправа «хмелі-сунелі» — 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горох перебираємо і гарненько промиваємо, після заливаємо прохолодною водою, додаємо соду і залишаємо в прохолодному місці на 6-8 годин. Набряклі горошини повторно обполіскуємо водою.

Крок 2. Перекладаємо нут в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона покривала горох на 2 сантиметри вище і ставимо на плиту, знімаємо утворюється при варінні пінку.

Крок 3. На мінімальному вогні повністю развариваем бобові.

Крок 4. В цей час пасеруємо подрібнену цибулю і моркву до легкої золотавості.

Крок 5. До розм’якшеним овочів додаємо копчену ковбасу, нарізану соломкою.

Крок 6. Відправляємо ароматну зажарку в суп. Солимо й додаємо хмелі-сунелі.

Крок 7. Проварюємо компоненти на повільному вогні ще близько 7 хвилин, і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Як зварити гороховий суп-пюре з куркою?

Плавлений сир, хрусткі сухарики, розварений горох і ніжне куряче м’ясо – поєднання всіх цих продуктів настільки гармонійно, що суп, приготований з них, має неймовірні смакові характеристики і аромат.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Горох – 75 гр.
  • Сир плавлений – 100-120 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Філе куряче – 75-100 гр.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Вода – 1,5 л
  • Хліб/сухарі – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо горох: ретельно промиваємо і доводимо до кипіння на воді з содою. Після, наполягаємо, нут ще 5 хвилин і зливаємо воду.

Крок 2. Бульби картоплі і моркву очищаємо від шкірки і промиваємо, нарізаємо довільно.

Крок 3. Плавлений сирок ріжемо невеликими кубиками і паралельно ставимо воду на вогонь, після закипання засипаємо горох.

Крок 4. Філе зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру, нарізаємо тонкими смужками.

Крок 5. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо курку до рум’яності, посипати спеціями.

Крок 6. Скибочки хліба ріжемо кубиками і підсушуємо на сухій сковороді або в духовій шафі.

Крок 7. Відправляємо В каструлю моркву, плавлений сир, картоплю – варимо протягом півгодини, до готовності овочів. За 5 хвилин до вимкнення вогню додаємо вершкове масло.

Крок 8. Перебиваємо всі компоненти супу за допомогою заглибного блендера до однорідності і наполягаємо ще 10 хвилин під закритою кришкою.

Крок 9. Розливаємо готову страву за супницам і зверху акуратно викладаємо сухарики і куряче м’ясо. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування горохового пюре з м’ясом

Приготуємо комплексне страва чудово підходить для повноцінного обіду чи вечері з таких продуктів, як горох, м’ясо і ще кілька добавок, які доповнюють і поєднують згадані раніше компоненти.

Час готування – 8 год 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Горох – 300 гр.
  • М’ясо – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заливаємо горох водою і залишаємо на ніч в холодильнику, вранці зливаємо надлишки рідини, промиваємо. По другому разу заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь.

Крок 2. В цей час м’ясо нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі.

Крок 3. Також відправляємо в сковороду дрібно нашатковану цибулю і обсмажуємо компоненти до напівготовності.

Крок 4. Для однорідності розминаємо горох за допомогою товкачика.

Крок 5. В отриману кашку перекладаємо м’ясо з цибулею, приправляємо листом лавра, сіллю і чорним меленим перцем. Тушкуємо на повільному вогні ще близько 20 хвилин.

Крок 6. До столу подаємо разом зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пюре з гороху з цибулею

чи Знаєте ви, що приготувати пюре можна далеко не тільки з відвареної картоплі? Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт поживного і шалено смачне пюре з розвареного гороху з додаванням обсмаженого цибулі і моркви.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Горох – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горошини ретельно промиваємо, заливаємо водою і залишаємо в прохолодному місці, мінімум на дві години (в ідеалі – на ніч).

Крок 2. Набряклий горох пересипаємо в каструлю відповідного розміру, наливаємо воду і ставимо на вогонь.

Крок 3. Доводимо бобову культуру до кипіння, знімаємо пінку і прикриваємо кришкою (нещільно).

Крок 4. Тушкуємо нут на повільному вогні до стану кашки і підсолюємо по своєму смаку.

Крок 5. Цибулю і моркву очищаємо, подрібнюємо і обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості, після перекладаємо у готове пюре.

Крок 6. Об’єднані продукти перебиваємо заглибним блендером до однорідності.

Крок 7. Розкладаємо ароматне блюдо по піалах, декоруємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Смачне пюре з гороху з копченими реберцями

Готуємо рідке горохове пюре з «родзинкою», а точніше, з копченими ребрами. Таке блюдо нагадує легкий суп, завдяки своїй ніжної консистенції. Аромат цієї страви підкорить навіть тих, хто дотримується правильного харчування і не вживає в їжу копченості.

Час готування – 9 год 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Горох – 300 гр.
  • Ребра копчені свинячі – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком.

Крок 2. Ребра розрізаємо на сегменти, перекладаємо в каструлю і відварюємо протягом півгодини.

Крок 3. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками, моркву натираємо на тертці. Подрібнені овочі пасеруємо на рослинній олії до легкої рум’яності.

Крок 4. Горох попередньо замочуємо у воді до набухання (на ніч), після промиваємо й варимо до м’якості.

Крок 5. Рум’яні овочі знімаємо з вогню, за смаком підсолюємо.

Крок 6. Горох поєднуємо з цибулею і морквою – перебиваємо блендером до консистенції пюре.

Крок 7. Густу масу перекладаємо в бульйон від копченого м’яса.

Крок 8. В ту ж каструлю додаємо лаврушку, часник, пропущений через прес, сіль і чорний мелений перчик.

Крок 9. Розкладаємо духмяне страву по тарілках і подаємо в поєднанні з хрусткими грінками. Приємного апетиту!

Як приготувати горохове пюре з колотого гороху?

Зварити ніжне і насичене пюре можна не тільки з цілісного гороху, але і з колотого, смакові характеристика страви від цього абсолютно не залежать, змінюється лише час готування. А подавати таку страву можна, як самостійну закуску або як гарнір до будь-яких м’ясних виробів.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Горох – 2 склянки
  • Масло вершкове – 50-70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горошини замочуємо в холодній воді мінімум на дві години, за цей час вони повинні набрякнути.

Крок 2. Збільшився в обсязі горох перекидаємо на друшляк і ретельно промиваємо.

Крок 3. Пересипаємо нут в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона перевищувала вміст десь на два сантиметри.

Крок 4. Також підсипаємо сіль і гарненько перемішуємо.

Крок 5. Тушкуємо на повільному вогні близько півгодини.

Крок 6. Періодично помішуємо масу.

Крок 7. В цей час очищаємо і нарізаємо дві цибулини, обсмажуємо до рум’яного кольору на невеликій кількості олії.

Крок 8. Розварений горох перебиваємо блендером до однорідної консистенції.

Крок 9. Перекладаємо рум’яний цибулю в пюре і розмішуємо.

Крок 10. До столу подаємо з шматком смаженої свинини або відварною куркою. Приємного апетиту!