Кабачкова ікра блендером – 6 рецептів Пальчики оближеш з покроковими фото

Варіантів приготування кабачкової ікри – не злічити. Господині готують її з томатною пастою, помідорами, перцем. Овочі при цьому можна як обсмажити, так і в духовці запекти. Готову ікру можна залишити шматочками, а можна пробити блендером.

Кабачкова ікра блендером на зиму з томатною пастою

Томатна паста кабачкової ікри додає потрібну кислинку. Крім того, впливає і на колір готової заготовки. Таку ікру смачно і на бутерброд намазати, і до м’яса подати.

Інгредієнти на
1 л.

  • Кабачок 1 кг
  • Морква 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 250 гр.
  • Помідор 150 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 1.5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оцтова есенція 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати кабачкову ікру блендером «Пальчики оближеш»? Кабачки промиваємо й обсушуємо. Молоді екземпляри використовуємо цілком. Якщо пізні овочі, з грубою шкіркою, то її разом з насінням потрібно видалити. Підготовлені кабачки ріжемо на невеликі кубики. Моркву і цибулю очищаємо, промиваємо, нарізаємо на шматочки. Кладемо нарізані овочі в глибоку сковороду, вливаємо п’ятдесят-сімдесят мілілітрів води, ставимо на плиту. Тушкуємо овочі на невеликому вогні до м’якості. На це піде приблизно п’ятнадцять хвилин.
  2. За закінчення цього часу додаємо промиті і нарізані шматками помідори, очищені і нарізані слайсами зубки часнику. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще десять-п’ятнадцять хвилин.
  3. Коли час гасіння завершиться, перекладаємо готові овочі в блендер і подрібнюємо їх.
  4. Отриману масу назад перекладаємо в сковороду. Додаємо олію, томатну пасту, чорний мелений перець, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо, прикриваємо кришкою і тушкуємо тридцять хвилин не невеликому вогні. Періодично помішуємо. В кінці приготування вливаємо оцтову есенцію, перемішуємо.
  5. Готову гарячу ікру фасуємо за сухим стерильним банкам, закатуємо сухими простерилизованными кришками, закутуємо теплим пледом догори дном. Після повного охолодження прибираємо в сухе прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму

Даний спосіб приготування кабачкової ікри цікавий додаванням не тільки томатної пасти, але і майонезу. Заготівля змінює свій смак, стає більш насиченою. Подрібнювати сирі кабачки будемо з допомогою м’ясорубки – подрібнення після гасіння вже не знадобиться.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2,5 літра готової ікри орієнтовно.

Склад:

  • Кабачки – 3 кг
  • Майонез – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Масло рослинне – 150 гр.
  • Паста томатна – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 12 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

1. Кабачки промиваємо, обсушуємо. Якщо кабачки зрілі, то зрізаємо шкірку і видаляємо насіння. Молоді овочі використовуємо цілком. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо. Пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою кабачки і цибулю – виходить зерниста кашка.

2. Отриману масу покласти в посуд для варіння, додаємо майонез, томатну пасту, рослинне масло, перемішуємо. Варимо протягом однієї години, не забуваючи періодично помішувати.

3. Після закінчення зазначеного часу додаємо сіль, цукор, лавровий лист і продовжуємо варіння ще одну годину.

4. Готову ікру в гарячому вигляді розкладаємо по заздалегідь простерилизованным сухим банкам. Закриваємо сухими стерильними кришками. Після охолодження прибираємо ікру в сухе прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Ікра з кабачків без обжарювання в домашніх умовах

Якщо ви намагаєтеся уникати обсмажування в процесі готування, спробуйте цей рецепт. Овочі ріжемо дрібними шматочками, тушкуємо, після чого подрібнюємо їх блендером. В отриману масу додаємо спеції і доводимо ікру до готовності. При варінні закривайте масу кришкою, так як ікра сильно «стріляє». Ароматна, густа кабачкова ікра готова! Закатуємо закуску в баночки – вона відмінно зберігається всю зиму.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 1 літр готової ікри орієнтовно.

Склад:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Моркву – 750 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 750 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Паста томатна – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Перець чорний мелений – 1-2 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

1. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо кубиками.

2. Моркву очищаємо, промиваємо, подрібнюємо аналогічно кабачків.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо, дрібно шаткуємо.

4. Подрібнені овочі складаємо в каструлю, вливаємо воду і томатну пасту. Акуратно перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо півтори години. Помішуємо під час варіння.

5. Після варіння пробиваємо овочі блендером. Додаємо сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець, рослинне масло, перемішуємо. Повертаємо на плиту і варимо ще півтори години. Не забуваємо помішувати, щоб маса не пригоріла.

6. Готову кабачкову ікру в гарячому вигляді фасуємо за попередньо простерилизованным сухим банкам. Закручуємо сухими стерильними кришками. Коли ікра повністю охолоне, прибираємо її на зберігання в сухе прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з морквою «Пальчики оближаешь» на зиму

Дуже ніжна, з делікатним солодкуватим смаком, низькокалорійна і просто смачна – кому може не подобається кабачкова ікра? За цим рецептом готуємо її з досить великою кількістю моркви – звідси і солодкість. Урівноважимо її томатним соусом і часником – смак готової закачування виходить дуже гармонійним, а колір – виражено помаранчевим.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Соус томатний – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 6 зубчиків.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, дрібно нарізаємо. У глибокій сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості, помішуємо. Витягаємо обсмажену цибулю в окремий посуд.

2. Моркву очищаємо, промиваємо, подрібнюємо на крупній тертці. Викладаємо в сковороду після обсмажування цибулі. При необхідності додаємо ще рослинного масла. Обсмажуємо моркву до м’якості. Потім витягуємо моркву з сковороди в ємність до цибулі.

3. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо кубиками. Аналогічно цибулі і моркви, обсмажуємо до м’якості в сковороді. Обсмажувати доведеться в декілька заходів, так як овочі об’ємні і їх багато. До речі, якщо хочете, щоб ікра була густою, після кожного обсмажування викладайте овочі в сито, щоб стікала зайва рідина, і тільки потім складайте в ємність.

4. Обсмажені овочі пробиваємо блендером до однорідного стану. Додаємо до отриманої масі томатний соус, сіль, цукор, чорний мелений перець і пропущений через прес часник. Гарненько перемішуємо.

5. Кабачкову ікру розкладаємо по сухим стерильним банкам, прикриваємо залізними кришками і ставимо на стерилізацію на сорок-шістдесят хвилин (даний час розрахована на банки об’ємом 650 мл). Після завершення стерилізації відразу закочує банки з ікрою з допомогою спеціального ключа. Перевертаємо закатані банки догори дном, закутуємо ковдрою і даємо охолонути в такому положенні. Коли заготовка повністю охолоне, прибираємо її на зберігання в сухе прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Як заготовити ікру з кабачків з помідорами на зиму?

Приготуємо кабачкову ікру з помідорами – відмінний спосіб пустити в хід овочевий урожай. Овочі спочатку обсмажимо окремо, а потім подрібнити через м’ясорубку, після чого уварим до густоти. Результат – ніжна, соковита ікра: смачно, ситно, бюджетно.

Час приготування: 1,5 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3 літра готової ікри орієнтовно.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% — 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачки промиваємо і очищаємо від шкірки і насіння. М’якоть ріжемо кубиками. Обсмажуємо кабачки до м’якості в сковороді з невеликою кількістю розігрітого рослинного масла. Обсмажуємо приблизно двадцять хвилин, поки овочі не стане м’яким.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо, нарізаємо дрібними кубиками. В окремій сковороді розігріваємо трохи рослинного масла, обсмажуємо в ньому цибулю, доки не стане прозорим – близько п’ятнадцяти хвилин.

3. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, тремо на крупній тертці. Обсмажуємо в рослинному маслі в окремій сковороді.

4. Аналогічно поступаємо з помідорами: промиваємо їх, обсушуємо, ріжемо кубиками і обсмажуємо в окремій сковороді з рослинним маслом протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.

5. Обсмажені овочі прокручуємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. В отриману масу кладемо сіль, цукор і ставимо на плиту увариваться. Готуємо одну годину, не забуваючи помішувати, щоб ікра не пригоріла. У самому кінці варіння вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.

6. Готову ікру розкладаємо по сухим стерильним банкам, закатуємо стерильними сухими кришками. Закутуємо в плед, перевернувши догори дном для перевірки герметичності, і даємо повністю охолонути в такому положенні. Прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Кабачкова ікра як в магазині блендером

Приготувати вдома кабачкову ікру, як в магазині? Легко! Якщо знати невеликий секрет. Пропонуємо детальний рецепт з тим самим секретом, щоб у себе на кухні приготувати «магазинне» кабачкове ласощі.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 2 літра готової ікри орієнтовно.

Склад:

  • очищені Кабачки – 3 кг
  • Вода – 200 мл
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Паста томатна – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження – 100 гр.
  • Масло рослинне для ікри – 4 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.

Процес приготування:

1. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння. М’якоть ріжемо кубиками, покласти в каструлю, вливаємо воду, закриваємо кришкою, ставимо на плиту. З моменту закипання варимо сорок-п’ятдесят хвилин до м’якості.

2. Періодично перемішуємо, щоб всі шматочки проваривались однаково.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо, нарізаємо дрібними кубиками. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, натираємо на крупній тертці. У глибокій сковороді розігріваємо олію, викладаємо в нього цибулю з морквою, обсмажуємо. Під час обсмажування перемішуємо овочі. Приблизно через п’ятдесят хвилин цибулю з морквою стануть м’якими, знімаємо їх з плити.

4. Тепер подрібнюємо блендером варені кабачки разом з цибульно-морквяної засмажкою. Повинна вийти однорідна гладка маса.

5. У кабачкову масу додаємо томатну пасту, сіль і рослинне масло, перемішуємо. Ставимо ємність з ікрою на плиту і на маленькому вогні варимо її близько п’ятдесяти хвилин. Маса повинна увариться і стати густішим.

6. Поки маса вариться, на сухій сковороді обсмажуємо борошно, поки вона не придбає кремовий відтінок і горіховий запах. Саме цей крок – додавання обсмаженої борошна – і забезпечує той самий магазинний смак і більш густу консистенцію.

7. Наприкінці варіння ікри додаємо обсмажене борошно і чорний мелений перець. Перемішуємо і проварюємо ще сім хвилин. Ікру розкладаємо по сухим стерильним банкам, прикривають кришками. Ставимо банки на стерилізацію на п’ятнадцять хвилин.

8. Стерилізовану ікру закручуємо кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Приємного апетиту!